题目内容

【题目】阅读下列五段语言材料,从AF选项中找出与它们相应的标题

What kind of people do you like to make friends or spend time with?

1I like people who like taking care of others. After all, I am the person who likes to be taken good care of.

2I wish to spend time with people who are interesting. If they are always doing the same thing, I won’t like them. You know, if one always does the same thing, he or she must be a boring person.

3If people have different opinions about things from mine, I won’t like to spend time with them. I like those who like the same things as me, have the same idea about lots of things, and share the same type of humour.

4I like to be with people who make me laugh! I have one friend who can even make me laugh about the saddest things! That takes talent(才能)! That’s why I love him.

5If someone has very stong views(观点)on a certain topic, he may be my friend. I love to listen to him and then I can have my own conclusions(结论). I get good writing materals(材料)from them.

【答案】

1B

2C

3D

4F

5A

【解析】

短文大意:本文关注的是交友话题,通过五个人的陈述,反映了不同的交友标准。

1段意:我喜欢喜欢照顾别人的人。毕竟,我是一个喜欢被好好照顾的人。根据段意,可知我想被别人照顾,备选句子I want someone to look after me符合句意,故选B。

2段意:我希望花时间和有趣的人在一起。如果他们总是做同样的事情,我不会喜欢他们。你知道,如果一个人总是做同样的事情,他或她一定是个乏味的人。根据段意,可知我想和有趣的人交朋友,备选句子I need an interesting friend符合句意,故选C。

3段意:如果人们对我的事情有不同的看法,我就不愿意花时间和他们在一起。我喜欢那些和我有相同喜好,对很多事情有相同的想法,并且分享相同类型的幽默的人。根据段意,可知我想和志同道合的人做朋友,备选句子People should share the same interest符合句意,故选D。

4段意:我喜欢和逗我笑的人在一起!我有一个朋友,他甚至可以让我在最悲伤的事情上发笑!这需要天赋!这就是我爱他的原因。根据段意,可知我喜欢和让自己感到快乐的人在一起,备选句子It's important to feel happy with someone符合句意,故选F。

5段意:如果某人对某一话题有非常坚定的观点,他可能是我的朋友。我喜欢听他说,然后我可以有自己的结论。我从他们那里得到了很好的写作材料。根据段意,可知我想和有自己独立想法的人交朋友,备选句子One should have his own idea符合句意,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题):

Jakes Home Page

about me

diary

photos

email

webcam

home

Once upon a time, a personal diary was something you kept hidden away. It was where you wrote down your most private thoughts and feelings, knowing that no one else would read it. Then along came the Internet, and now the idea of a private diary seems oldfashioned.

Many teenagers like writing online diaries because they feel free to write anything. In real life, you cant always say what you think, says Jake, an eighteenyearold from New York. On the Internet, you can express yourself more freely. Fans of Jakes site log on to find out what hes been up to. What hes wearing and how he feels. He gets around two hundred letters a day from people who read his online diary.

Some people are not sure that online diaries are a good idea. Teenagers need to be careful with what they write on a website, says Patricia Chadwick. You dont know who is visiting your website and whether they will try to find you, she says. Its playing with fire.

Jake doesnt agree. Sometimes people are a bit rude, he says, but I just pay no attention to them. Most of the feedback(反馈)I get is pleasant and hopeful. He goes on, people reading other peoples diaries is nothing new. My brothers used to secretly read my diary when we were kids. The only difference is this one is seen by a lot more people!

【1】Where did people write down their most private thoughts and feelings?

__________________________________________________________________________.

【2】Why are online diaries popular among teenagers?

__________________________________________________________________________.

【3】What does the writer think of a private diary?

__________________________________________________________________________.

【4】Do all the people believe that online diaries are a good idea?

__________________________________________________________________________.

【5】What does Jake say when some people don’t agree with the idea of online diaries?

__________________________________________________________________________.

【6】If you get the choice, what kind of diary do you prefer? Why?

__________________________________________________________________________.

【题目】Trip 1 One Week in the Mountains

Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area.

Time: May 8-May 14

Tel: 64639818

Adult(成年人) : $110,00

Child: $ 55.00

Trip 2 Three Days in the Country

There are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird lovers.

Time: May 20-May 22

Tel: 63986432

Adult: $ 50. 00

Child: $ 25.00

Trip 3 Flashlight Adventure

Put on you warm clothes, bring a flashlight(手电筒),and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure(冒险). A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.

Time: May 16-May 18

Tel: 63875629

Adult: $ 30. 00

Not for children

Trip 4 Five Days by the Sea

Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats, too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boats will take you to different places for swimming.

Time: May 23-May 27

Tel: 67538293

Adult: $ 80. 00

Child: $40.00

1What number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seaside?

A. 67538293 B. 63986432 C. 64639818 D. 63875629

2Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?

A. $ 25 B. $50 C. $100 D. $150

3David loves sports. He will take his holiday from May 9 to May13. What activity will he probably take part in?

A. Hiking in the mountains.

B. Fishing in the country.

C. Watching plants at night.

D. Swimming in the sea.

4Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?

A. Trip 1. B. Trip 2. C. Trip 3. D. Trip 4.

5Which of the following is NOT mentioned according to four advertisements?

【题目】

Reporter : How long have you been a firefighter?

Wilson : For eight years.

Reporter : How did you get started?

Wilson: First, I had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the fire fighter school for four months. I learned how to put out fires and how to use equipment(装备) . I also had a fulltime training every day!

Reporter : How do you stay safe on the job?

Wilson: I wear special clothing. It helps keep me protected from fire. I also carry an oxygen tank(氧气瓶)and a mask(面具). They help me to breathe in a smokefilled building.

Reporter : Are there any new tools that firefighters use?

Wilson: We have a special camera that can see in the dark. It can find heat . That way, we can exactly tell the place of a fire.

Reporter : Do you save pets?

Wilson: Just three days ago, I helped save some cats. They were hiding under the beds. Pets usually hide during a fire because they are afraid of danger.

Reporter : Do you ever get afraid?

Wilson: No. There is no time to be afraid . I just think about what to do to put out the fire safely.

Reporter : What do you like best about being a firefighter?

Wilson: Helping people!

1Kate Wilson has done her job for .

A. 2 weeks B. 3 days

C. 4 months D. 8 years

2To become a firefighter, Kate Wilson at first.

A. took a lot of tests

B. learned to stay safe

C. saved some animals

D. use fire equipment

3Kate Wilson says she does not get afraid because .

A. she has a oxygen tank

B. she knows how to fight fires

C. she enjoys finding heat

D. she is too busy putting out fires

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网