题目内容

【题目】 Chinese researchers have developed a robot to help doctors treat(治疗) COVID-19(新冠肺炎) and other highly contagious(传染的) diseases.

The machine can do some of the same medical examination tasks as doctors. Cameras record the robot's activities, which are controlled far away so doctors can avoid coming in close contact(接触) with infected(感染) patients.

The robot's main designer is Zheng Gangtie, an engineer and professor at Tsinghua University. He said that he got the idea for the robot in January. At that time, the number of cases of the COVID-19 virus was rising quickly in Wuhan Zheng said a friend of his is the head of a hospital in Beijing. His friend told him that one of the biggest problems in dealing with COVID-19 was that healthcare workers were getting infected themselves. Zheng said he wanted to do something to help this situation.

So the engineer set up a team and went to work on it. The new robot is almost completely automated(自动化的). "Doctors are all very brave," Zheng said. "But this virus is just too contagious...We can use robots to do the most dangerous tasks." However, Zheng said he had heard from some doctors that it would be better not to build such robots to be fully automatic. This is because many patients still desire(渴望) a human medical worker to help calm them during treatment.

The team has made two automatic robots by now and both have been tested by doctors at hospitals in Beijing. One machine was taken to Wuhan's Union Hospital, where doctors there were being trained to use it.

1According to the passage, the two robots __________.

A.were almost fully automaticB.were both taken to Wuhan

C.were both made in JanuaryD.can only help fight COVID-19

2Why does Zheng Gangtie want to develop the robot to help doctors?

A.Because his friend is the head of a hospital in Beijing.

B.Because the doctors are afraid to be in contact with patients.

C.Because many patients want robots to calm them during treatment.

D.Because doctors may get infected themselves when treating patients.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Zheng Gangtie made the robots alone in Beijing.

B.Zheng Gangtie made lots of money by making robots.

C.Not all the doctors want the robots to be fully automatic.

D.The infected patients would like robot doctors to treat them.

4The passage is probably from __________.

A.an advertisementB.a textbookC.a storybookD.a newspaper

【答案】

1A

2D

3C

4D

【解析】

本文讲述了一位名叫郑刚铁的工程师想开发机器人,来帮助医生在治疗疾病时不被感染。他组建了一个团队,制作了两个机器人。其中一个被送去武汉协和医院,那里的医生正在被培训如何使用它。

1

细节理解题。根据“The new robot is almost completely automated(自动化的).”可知,这两个机器人几乎完全自动化。故选A

2

推理判断题。根据“His friend told him that one of the biggest problems in dealing with COVID-19 was that healthcare workers were getting infected themselves. Zheng said he wanted to do something to help this situation.”可知,郑刚铁想开发机器人来帮助医生,是因为医生在治疗病人的时候也会被感染。故选D

3

推理判断题。根据“So the engineer set up a team and went to work on it.”可知,郑钢铁组建了一个团队,开始着手研究制作机器人,不是他一个人,因此A项不正确。根据“The team has made two automatic robots by now and both have been tested by doctors at hospitals in Beijing. One machine was taken to Wuhan's Union Hospital, where doctors there were being trained to use it.”可知,郑钢铁他们制作的机器人,一个被送去武汉协和医院,因此没有提到他赚了很多钱,B项不正确。根据“However, Zheng said he had heard from some doctors that it would be better not to build such robots to be fully automatic. 可知,不是所有的医生都想要全自动的机器人。因此C项正确。根据“This is because many patients still desire(渴望) a human medical worker to help calm them during treatment.”可知,这是因为许多患者仍渴望人类医务工作者帮助安抚他们,因此D项不正确。故选C

4

推理判断题。本文介绍了一队工程师发明了机器人,因此应摘自报纸。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网