题目内容

【题目】—The year 2020 is ________ unusual one. A new kind of virus is spreading around the world.

—The fight against the virus is like ________ race against time.

A.a, theB.an, theC.an, aD.a, an

【答案】C

【解析】

句意:——2020年是不寻常的一年。一种新型病毒正在世界各地传播。——与病毒的斗争就像与时间赛跑。

考查冠词。a/ an一个,不定冠词,表示泛指;the定冠词,表示特指;根据句意理解可知,第一空表达的是“不同寻常的一年”,所以应该用不定冠词修饰,而空格后面的单词unusual是一个元音音标开头的单词,所以应该用an,而第二空表达的是“一场比赛”,race是一个可数名词,且是以辅音音标开头的单词,所以应该用a,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fairy tale(童话) fiction or not?

One hot debate topic from I Can I Bibi (《奇葩说》) has become popular on Weibo: Should parents tell their children that fairy tales are fake(假的)? Some people think we shouldn’t. Fairy tales give kids hope and teach life lessons. But others think that children need the ability to distinguish (区分) real from fake, and this role is best played by their parents. What’s your opinion?

YES

Hu Enqi, 16

There is no doubt that the world of fairy tales is beautiful, but the real world is cruel (残酷的). If children are always deep in fairy tales, they might not adjust(调节) themselves to society. That’s why there are so many “giant babies” in society. It is parents’ duty to tell children that beauty and darkness are coexistent(共存的). They need to be stronger to adapt to (适应) society.

Li Ziyi, 16

It’s important to tell kids the wisdom in fairy tales, not whether or not they’re fake. If I’m a parent, I will tell my kids: “Dear, the Queen’s poisoned apple is fake, but in our daily lives, fake apples may be many other seductions (诱惑) that you need to be careful of.” Fairy tales can never solve all problems. After all, dangers are always present in both fairy tales and reality (现实).

NO

Yuan Siyi, 16

Not every fairy tale is fake — they’re from our lives. The essence (本质) of fairy tales is to teach children the most basic truths based on the real world. The content of fairy tales is not meaningless. Parents could look on them as partners to children when they grow up. Children will understand the truth step by step.

Hu Pei, 16

As a kid bathed in fairy tales, I don’t want to be told that they are fake. Fairy tales get kids to read, help shape their world outlook, encourage their imaginations and give them entertainment.Even if parents tell the kids the cruel reality, they may miss the point. Instead, they may be filled with fear of the future and the world, which is not our purpose.

1According to the passage, “the giant babies” are ___________.

A.those babies who can’t grow upB.those babies who are big in shape

C.those adults who can adapt to society wellD.those adults who can’t distinguish real from fake

2According to Li Ziyi, ___________.

A.we shouldn’t tell children fairy tales are fake

B.some fairy tales have wisdom while others don’t

C.there are many dangers in different shapes in reality

D.“poisoned apples” needn’t be afraid of because they are fake

3From the passage, we can know _________.

A.in fairy tales everything is beautiful and good

B.fairy tales can give kids hope and teach life lessons

C.fairy tales have nothing to do with the real world

D.fairy tales mainly need to tell kids cruelty of reality

【题目】 Chinese researchers have developed a robot to help doctors treat(治疗) COVID-19(新冠肺炎) and other highly contagious(传染的) diseases.

The machine can do some of the same medical examination tasks as doctors. Cameras record the robot's activities, which are controlled far away so doctors can avoid coming in close contact(接触) with infected(感染) patients.

The robot's main designer is Zheng Gangtie, an engineer and professor at Tsinghua University. He said that he got the idea for the robot in January. At that time, the number of cases of the COVID-19 virus was rising quickly in Wuhan Zheng said a friend of his is the head of a hospital in Beijing. His friend told him that one of the biggest problems in dealing with COVID-19 was that healthcare workers were getting infected themselves. Zheng said he wanted to do something to help this situation.

So the engineer set up a team and went to work on it. The new robot is almost completely automated(自动化的). "Doctors are all very brave," Zheng said. "But this virus is just too contagious...We can use robots to do the most dangerous tasks." However, Zheng said he had heard from some doctors that it would be better not to build such robots to be fully automatic. This is because many patients still desire(渴望) a human medical worker to help calm them during treatment.

The team has made two automatic robots by now and both have been tested by doctors at hospitals in Beijing. One machine was taken to Wuhan's Union Hospital, where doctors there were being trained to use it.

1According to the passage, the two robots __________.

A.were almost fully automaticB.were both taken to Wuhan

C.were both made in JanuaryD.can only help fight COVID-19

2Why does Zheng Gangtie want to develop the robot to help doctors?

A.Because his friend is the head of a hospital in Beijing.

B.Because the doctors are afraid to be in contact with patients.

C.Because many patients want robots to calm them during treatment.

D.Because doctors may get infected themselves when treating patients.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Zheng Gangtie made the robots alone in Beijing.

B.Zheng Gangtie made lots of money by making robots.

C.Not all the doctors want the robots to be fully automatic.

D.The infected patients would like robot doctors to treat them.

4The passage is probably from __________.

A.an advertisementB.a textbookC.a storybookD.a newspaper

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网