题目内容
【题目】 My dad was in the radio business when I was growing up. He’d get tickets to a lot of different sporting events, and in 1984 we went to Madison Square Garden during Michael Jordan’s rookie season (新秀赛季). My dad took me to see Jordan put on a show.
I remember looking at my dad as an eight-year-old kid and saying, “I want to be Michael Jordan one day.” Dad laughed a bit and then turned to me and said, “Son, I love you, but you’re probably not going to be Michael Jordan.” Then my dad pointed to the man standing next to Jordan at the time, his agent (经纪人) David Falk. My dad explained how Falk worked closely with players, and since then that’s all I’ve ever wanted to do.
Years passed and I became a sports agent. My job is simply to help professional(职业的) players find jobs. No two days are the same, which I find exciting. If it’s in-season, I’m talking to players about how they are feeling and how they’re performing from week to week. During the off-season, I try to make sure players’ lives are managed, so they can focus on (专注于) improving on the field.
Not everyone can be a sports star, but it’s more than possible to work on the business side of sports. I always tell the students I meet to go out of their way to introduce themselves to people. Relationships are so important in this business, and they can take you a long way.
【1】The writer went to Madison Square Garden to see Jordan _______.
【2】At first the writer want to be _______.
【3】Who was David Falk? _______
【4】The writer thinks his job is exciting because _______.
【5】In the writer’s opinion, _______ are important in his business.
【答案】
【1】put on a show
【2】a sports star
【3】Michael Jordan’s agent
【4】no two days are the same
【5】relationships
【解析】
文章大意:本文讲述了爸爸带我去看乔丹的演出,我对爸爸说想成为乔丹那样的体育明星。爸爸对我说你可能不能成为乔丹,但是爸爸指着乔丹旁边的经纪人向我解释了他是如何与球员们密切合作的。几年过去了,我成了一名体育经纪人。我认为我的工作令人兴奋,因为没有哪两天是一样的。我的成长过程使我认识到,不是每个人都能成为体育明星,但是在体育的商业方面工作是很有可能的。我总是告诉我遇到的学生们,要想方设法向人们介绍自己。在这个行业中,人际关系是如此重要,它们会让你走很长的路。
【1】根据in 1984 we went to Madison Square Garden during Michael Jordan’s rookie season (新秀赛季). My dad took me to see Jordan put on a show.1984年,在迈克尔·乔丹的新秀赛季,我们去了麦迪逊广场花园。我爸爸带我去看乔丹的演出。可知,作者去麦迪逊广场花园看乔丹演出,故答案填put on a show.
【2】根据I remember looking at my dad as an eight-year-old kid and saying, “I want to be Michael Jordan one day.” 我记得当我8岁的时候看着我的爸爸说:“我想有一天成为迈克尔乔丹。”可知,起初作者想去成为乔丹那样的一名体育明星,故答案填a sports star.
【3】根据Then my dad pointed to the man standing next to Jordan at the time, his agent (经纪人) David Falk. 然后我爸爸指着当时站在乔丹旁边的那个人,他的经纪人大卫·福克。可知,David Falk是乔丹的经纪人,故答案填Michael Jordan’s agent.
【4】根据My job is simply to help professional players find jobs. No two days are the same, which I find exciting. 我的工作就是帮助职业球员找到工作。没有哪两天是一样的,我觉得很兴奋。可知,作者认为他的工作令人兴奋,因为没有哪两天是一样的。故答案填no two days are the same.
【5】根据Relationships are so important in this business, and they can take you a long way. 在这个行业中,人际关系非常重要,它们可以让你走很长的路。可知,在作者看来,人际关系在他的事业中很重要。故答案填relationships.