题目内容

【题目】From Baby’s Doodles (乱涂) to Mother’s Paintings

It all started by accident (偶然) when Eve discovered her mother’s ink pen and loved using it.

Eve’s mother, Ruth is so artistic that she is able to change Eve’s random (随意的) lines into shapes which are easily recognized (辨认). A random curve (曲线) becomes an elephant’s ear, and crooked (弯曲的) lines become the branches of a tree. Nothing seems to escape her eye — she can see and paint the outline of a woman’s face or the hooked nose of a bird where most people would just see meaningless scratches (乱涂乱画).

Since then, the mother and daughter have worked together on several quite attractive pieces. The process begins with Eve using a black ink pen to make her “sketches” (草图). Later, Ruth takes over with her water-colours, quickly turning the doodles into a “grown-up” painting.

“All of the pieces are completed within 30 to 60 minutes, the reason for this is that I don’t want to give myself any room to over analyze (过度分析) or second guess,” Ruth wrote on her blog.

According to Ruth, children can help bring out creativity in adults. “As we get older, we tend to (趋向于) create a box that everything is supposed to fit neatly into. As a child, there is no box. It is just endless freedom to explore any and every possibility of creativity and adventure,” she said. “I feel so blessed that my daughter can remind me once again what it is like to paint like a child.”

1What does Eve NOT draw using her mother’s ink pen?

A. The Branches of a tree.B. Crooked lines.

C. Meaningless scratches.D. Random lines.

2What’s the process of Eve’s sketches to her mother’s painting?

Ruth spends within 30-60 minutes turning doodles into a painting.

Eve uses a black ink pen to make her sketches.

Ruth takes over with her water-colours.

A. ③②①B. ①②③C. ②③①D. ②①③

3How does Ruth think of children and adults?

A. Children are more creative than adults.

B. Adults are more creative than children.

C. Children tend to over analyze something.

D. Adults explore any possibility of adventure.

【答案】

1A

2C

3A

【解析】

本文讲述了一个偶然的机会Eve用妈妈的画笔画了一个涂鸦,妈妈把它变成了可辨认的形状,从此以后Eve就和妈妈一起创作了很多有艺术性的作品。

1根据第二段A random curve (曲线) becomes an elephant’s ear, and crooked (弯曲的) lines become the branches of a tree.可知Eve画的有A random curve以及crooked (弯曲的) lines,以及本段最后where most people would just see meaningless scratches (乱涂乱画).所以B,C,D 都有提到,而A选项是经过Eve妈妈的加工而形成的画,故选A

2根据The process begins with Eve using a black ink pen to make her “sketches” (草图). Later, Ruth takes over with her water-colours, quickly turning the doodles into a “grown-up” painting.

可知首先是Eve用笔画他的草图,然后Ruth用她的水彩接着画,很快就会把一个涂鸦变成了一幅画,故选C。

3文中提到According to Ruth, children can help bring out creativity in adults.所以在她看来孩子比成年人更有创造力,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My dad was in the radio business when I was growing up. He’d get tickets to a lot of different sporting events, and in 1984 we went to Madison Square Garden during Michael Jordan’s rookie season (新秀赛季). My dad took me to see Jordan put on a show.

I remember looking at my dad as an eight-year-old kid and saying, “I want to be Michael Jordan one day.” Dad laughed a bit and then turned to me and said, “Son, I love you, but you’re probably not going to be Michael Jordan.” Then my dad pointed to the man standing next to Jordan at the time, his agent (经纪人) David Falk. My dad explained how Falk worked closely with players, and since then that’s all I’ve ever wanted to do.

Years passed and I became a sports agent. My job is simply to help professional(职业的) players find jobs. No two days are the same, which I find exciting. If it’s in-season, I’m talking to players about how they are feeling and how they’re performing from week to week. During the off-season, I try to make sure players’ lives are managed, so they can focus on (专注于) improving on the field.

Not everyone can be a sports star, but it’s more than possible to work on the business side of sports. I always tell the students I meet to go out of their way to introduce themselves to people. Relationships are so important in this business, and they can take you a long way.

1The writer went to Madison Square Garden to see Jordan _______.

2At first the writer want to be _______.

3Who was David Falk? _______

4The writer thinks his job is exciting because _______.

5In the writer’s opinion, _______ are important in his business.

【题目】Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern day life. Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for wars. His most special invention was the machine gun, which was produced and used in war many years later.

By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketches(素描) we can see several objects. We consider them as modern flying machines. Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.

Leonardo was a strange man. He didn't eat any meat, which was unusual in those times. He never published his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left.

We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.

1According to the passage, Leonardo was not only an artist but also .

A. a musicianB. an inventor

C. a writerD. an engineer

2What was Leonardo's most special invention.

A. The mirror writingB. The cutting machine

C. The machine gunD. The flying machine

3Which of the following statements is true about Leonardo?

A. He usually wrote in a mirror.B. He didn't eat any meat.

C. He liked to publish his discoveries.D. He enjoyed drawing flying machines.

4What is the purpose of the passage?

A. To let us know more about Leonardo.B. To introduce Leonardo's great inventions

C. To discuss Leonardo's famous paintings.D. To introduce a great artist to us.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网