题目内容
【题目】阅读短文,下列问题
(B)
Hi, I'm Tina. This is a photo of Class18. This class has twenty-five students, twelve girls and thirteen boys. These are Amy and Bob. Amy is Bob's sister. Amy is 12 and Bob is 13. Amy likes English and math. Bob likes music. He has a CD collection. This is Bruce. He is14. He likes sports and he has a sports collection. Jerry is a teacher. He is thirty-four years old. He likes blue, black and green. Many of his clothes are in these colors. Do you know the relationship between Jerry and Bruce? Aha! Jerryis Bruce's uncle. And you can call him at 0543-3617625.
(1)____ girls are in Class 18 .
A.12
B.13
C.24
D.25
(2)Bruce likes ______
A.sports
B.English
C.music
D.white
(3)The word “relationship” means_____ .
A.关系
B.性别
C.爱好
D.差异
(4)____ and Bob are in a family .
A.Jerry
B.Amy
C.Bruce
D.Tina
(5)Jerry's _______ is 0543-3617625 .
A.card number
B.telephone number .
C.bus number
D.schoolcard number
【答案】
(1)A
(2)A
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】 本文是蒂娜介绍了一张18班照片上的学生。这个班有25名学生,12个女生,13个男生。这些是艾米和鲍勃,艾米是鲍勃的妹妹。这个是布鲁斯,他喜欢运动。这是老师杰里,他喜欢蓝色、黑色和绿色。杰里是布鲁斯的叔叔,联系杰里可以拨打0543-3617625。
(1)细节理解题。根据This class hastwenty-five students ,twelve girls and thirteen boys .可知这个班有25名学生,12个女生,13个男生。故选A。
(2)细节理解题。根据He likessports and he has a sports colletion .可知布鲁斯喜欢运动。故选A。
(3)词义猜测题。根据Jerry isBruce's uncle .可知杰里是布鲁斯的叔叔,这是在说他们两个人之间的关系,故选A。
(4)推理判断题。根据Amy is Bob's sister .可知艾米是鲍勃的妹妹,因此艾米和鲍勃是一家的。故选B。
(5)细节理解题。 根据 and you can call him at 05433617625 可知杰里的电话号码是05433617625。
【题目】完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
Weather has a strong effect(影响) on people. It influences health, influences health(智力),
and feelings.
In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. Southerners have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the northeast and the Middle West, it is very hot at times and very cold at other time. People in these states tend to(趋向) have heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 study by scientists, the IQ scores of a group of college students were very high during a hurricane(飓风), but after the storm their scores dropped 10%. Storm can increase intelligence. Very hot weather, on the other hand, can lower(降低) it. Students in many schools of the United States often do badly on exams in the hot months of the year.
Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel sad during cold weather. In hot summer weather, on the other hand, fat people may feel unhappy. At about 18℃,people become stronger.
Are you feeling sick, sad, tired, forgetful(健忘), or very intelligent today? The weather may be the reason.
【1】___________________influences people’s life | |
Influence People’s 【2】___________ | 【3】___________weather can have bad effect on health. People in the southern part of America often 【4】____________and other kinds of health problems in August. |
Influence People’s intelligence | College Students’ IQ were very high during hurricanes, but after the storm their scores dropped 10﹪. Storm can 【5】____________Oh the other hand, 【6】____________can lower intelligence. |
Influence People’s 【7】____________ | Thin people usually fell 【8】 ____________. And they might feel 【9】 ____________ During cold weather. Fat people might fell 【10】___________during hot summer. |