题目内容
【题目】完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
Weather has a strong effect(影响) on people. It influences health, influences health(智力),
and feelings.
In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. Southerners have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the northeast and the Middle West, it is very hot at times and very cold at other time. People in these states tend to(趋向) have heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 study by scientists, the IQ scores of a group of college students were very high during a hurricane(飓风), but after the storm their scores dropped 10%. Storm can increase intelligence. Very hot weather, on the other hand, can lower(降低) it. Students in many schools of the United States often do badly on exams in the hot months of the year.
Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel sad during cold weather. In hot summer weather, on the other hand, fat people may feel unhappy. At about 18℃,people become stronger.
Are you feeling sick, sad, tired, forgetful(健忘), or very intelligent today? The weather may be the reason.
【1】___________________influences people’s life | |
Influence People’s 【2】___________ | 【3】___________weather can have bad effect on health. People in the southern part of America often 【4】____________and other kinds of health problems in August. |
Influence People’s intelligence | College Students’ IQ were very high during hurricanes, but after the storm their scores dropped 10﹪. Storm can 【5】____________Oh the other hand, 【6】____________can lower intelligence. |
Influence People’s 【7】____________ | Thin people usually fell 【8】 ____________. And they might feel 【9】 ____________ During cold weather. Fat people might fell 【10】___________during hot summer. |
【答案】
【1】Weather
【2】health
【3】Hot and wet
【4】have heart trouble
【5】increase intelligence
【6】very hot weather
【7】feelings
【8】cold
【9】sad
【10】unhappy
【解析】
试题分析:这篇短文讲的是天气对人有很大的影响,它影响到人的健康、智力和感觉。
【1】这篇文章讲的是天气对人的影响,所以填Weather。
【2】第一方面讲到天气影响到人的健康,所以填health。
【3】根据第二段的描述炎热和潮湿的天气对健康有很坏的影响,所以填Hot and wet。
【4】根据文中信息Southerners have heart trouble and other kinds of health problems during this month.可知此空应填have heart trouble。
【5】根据文中信息Storm can increase intelligence. 可知此空应填 increase intelligence。
【6】根据文中信息Very hot weather, on the otherhand, can lower(降低) it.可知此空应填 very hot weather。
【7】天气影响人的第三方面是感觉,所以此空填feelings。
【8】根据文中信息They usually feel cold during these months. They might feel sad during cold weather.可知此空填 cold。
【9】根据文中信息They usually feel cold during these months. They might feel sad during cold weather.可知此空填sad。
【10】根据文中信息 In hot summer weather, on the other hand, fat people may feel unhappy. 可知此空应填unhappy。
【题目】书面表达
某英文报举办“家乡的变化”主题征文活动。请根据下表提示,以“The Changes in My Hometown”为题,用英语写一篇100词左右的短文,不必逐字逐句翻译。
过去 | 生活条件差,道路狭窄,房屋破旧。污染严重,垃圾遍地。 |
现在 | 生活:住房宽敞明亮;许多人有自己的汽车;新的飞机场投入使用;环境变得更漂亮了;生活舒适。 |
将来 | 希望……(两点) |
要求:①语句通顺,书写整洁。
②不得出现真实姓名和班级。
The Changes in My Hometown
In the past, my hometown was very small,……
【题目】Our class is going to volunteer to serve (服务) the old people’s home. Here is the time table.
8:00—9:00 | Clean, repair(修理) chairs and tables |
9:00—9:30 | Dance, sing and chat |
9:30—10:30 | Plant trees and flowers |
10:30—11:30 | Make dumplings |
13:00 | Return home |
Leave: 7:00 a.m.
Meeting place: Our school gate
Transportation: By bus
Class 6, Grade 3
October 12, 2013
【1】Class 6, Grade 3 will go to _________.
A. have a picnic
B. help some old people
C. visit some famous old men
【2】The activities will last for _________.
A. an hour B. three hours C. five hours
【3】 What will they do at 11:00 a.m.?
A. Plant trees and flowers.
B. Chat with some old people.
C. Make dumplings.
【4】Which of the following is NOT true, according to the passage?
A. They will take a train to the old people’s home.
B. They will dance and sing there.
C. They will leave the old people’s home at 1:00 p.m.
【5】Where may students see this passage?
A. On their math books.
B. On the school notice board.
C. In the school dining room.