题目内容

  I like visiting museums (博物馆) on weekends. In them I can see lots of interesting things. In London there are lots of museums. Across from my house is the British Museum. Going to the museum is free (免费 的) but I don't like going there. In the museum I can’t speak with people. I can't touch the things and I can't take photos.

   The Science Museum is not near my house and I can’t take photos in it but I like going there,because I can run,touch the things and speak with people in it. In the museum,I can also do some interesting things by myself. It's a good way to learn about science. The Science Museum is open from 10 a. m. to 6 p. m. every day. If you have time,please visit it. It's my favorite place in the world.

根据短文内容,选择正确答案。

() 1. The writer likes on weekends.

   A. going to the park   B. going to museums

   C. playing computer games   D. going to the supermarket

() 2. The British Museum is the writer's house.

   A. next to   B. in front of   C. behind   D. across from

() 3. In the Science Museum,people can't .

   A. run . B. speak with their friends

   C. take photos   D. touch the things

() 4. The underlined word “touch” means “ ” in Chinese.

   A. 摸   B. 偷   C. 抢   D. 砸

() 5. Which of the following is NOT true?

   A. The Science Museum is open at 10 a. m.

   B. The writer likes the Science Museum best.

   C. Going to the British Museum is free.

   D. The writer can touch the things in the British Museum.

1. B 2. D 3. C 4. A 5. D

1. B 细节理解题。由 “I like visiting museums (博物馆) on weekends."可知, 答案为 B.

2. D 细节理解题。由 “Across from my house is the British Museum.”可知,答案为D.

3. C细节理解题。由“I can't take photos."可知,答案为C.

4. A 词义猜测题。由 “the things and I can't take photos. ”可以推 测,touch意为“触摸”,因此答案为A.

5. D 细节理解题。由 “I can't touch the things and I can't take photos. ”可知,答案为D.

练习册系列答案
相关题目

  Hainan is in the south (南方) of China. The weather there is different from that of other areas of China. There is no winter in Hainan. It's not cold all year round. Many people go there in winter,because it's cold in the north (北方) of China. In summer,it's very hot. It's usually sunny,but it often rains. So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time. People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there,too.

   Hainan is a good place to go for holidays and have fun. People can go fishing,boatings swimming and so on. When we want to have a rest,we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds. It's so interesting.

   Would you like to go to Hainan?

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Hainan is in the of China.

   A. south   B. north   C. center   D. we don't know

() 2. What's the weather like in Hainan?

   A. It's not cold all year round. B. It's hot all year round

   C. It's different from other areas of China. D. It's in the south of China.

() 3. The word “fruits” means in Chinese.

   A. 食物   B. 饮料   C. 水果   D. 蔬菜

() 4. Which of the following is NOT true?

   A. There is no winter in Hainan.

   B. In Hainan,people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.

   C. People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.

   D. Many people go to Hainan because itJs very hot.

() 5. The main (主要的) idea of the passage is .

   A. where is Hainan

   B. Hainan is a good place to go for holidays and have fun

   C. the weather is fine in Hainan

   D. there are many kinds of fruits in Hainan

Dear Wang Ling,

   Today I go to visit Kathy Pruyn with my mother. Kathy Pruyn is my mother's good friend. She is a retired postwoman (已退休的女由递员) . She looks old but very healthy. Kathy is friendly to me. She plays games with me in her garden. Her garden is big and clean. And I see two squirrels (松鼠) in it. Kathy tells me the two squirrels 5 favorite food is peanuts (花生) . Every day they eat them. Here are some photos of the two squirrels. I think you will like them. In the first photo,you can see the squirrel playing the piano. In the second photo,you can see the squirrel singing. In the third photo,you can see the squirrel playing sports. In the fourth photo,you can see the squirrel playing with his friends. It is very interesting,isn’t it?

Yours,

Betty

  根据短文内容,选择正确答案。

() 1. This passage tells us Kathy is .

   A. Betty's teacher   B. a postwoman

   C. Betty's grandmother   D. Betty's mother

() 2. Kathy's garden looks .

   A. bad   B. clean   C. dirty   D. small

() 3. The two squirrels like best.

   A. peanuts   B. bananas   C. ice cream   D. leaves

() 4. In the third photo,you can see the squirrel .

   A. playing with his friends   B. singing

   C. playing sports   D. playing the piano

() 5. Which of the following is TRUE?

   A. Kathy is a very young woman. B. Kathy plays the piano very well.

   C. Betty5s mother works in the post office. D. In Kathy5s garden, there are two squirrels.

Dear mother,

   Now I am having fun iti my new school. Its name is Maple Ridge Elementary School. It is very different from my Chinese school. I like the Canadian school better because it is fun. My classmates are very friendly (友好的) to me.

   My English teacher's name is Smith Riley. He is very nice and doesn’t give too much homework. I enjoy all of my lessons. My favourite class is science. The math is very easy here. I feel the homework is easy,too. At school I speak English a lot. I will stay here for three months. I also study art and French. I do not like French because it is very difficult for me. On Tuesday and Thursday we play football after class. I really like playing football.

   In my new school I can go to the washroom whenever I like. Every Friday we have a different teacher. On Friday we just do some reading. It is very fun for me and I am not tired. Everyone is happy here.

Yours,

Jia Qi

  根据以上内容,选择正确答案。

() 1. From the passage we know Jia Qi is from.

   A. Canada   B. China   C. England   D. Japan

() 2. How long will Jia Qi stay in Canada?

   A. Six weeks. B. Two months. C. Three months. D. Half a year.

() 3. On Tuesday and Thursday students after class.

   A. run   B. play football   C. play basketball   D. play tennis

() 4. On Friday,Jia Qi often .

   A. does some cleaning   B. does some writing

   C. takes an exam   D. does some reading

() 5. Which of the following is NOT true?

   A. The Canadian school is very different from the writer5s Chinese school.

   B. The students often don't do too much homework in Canada.

   C. For Jia Qi,Friday is a sad day.

   D. Students can go to the washroom whenever they like.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网