题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
Toronto is the biggest city in Canada. It is famous for the CN tower, Niagara Falls(尼亚加拉大瀑布)and some other famous places.
The CN tower is 553 metres high. It is the world's highest tower. You can stand on a glass floor. Do you think it may break? If you think so, you are wrong, because the glass is very strong. If you look down from the CN tower, you will see a large stadium, the Skydome (天虹体育馆). The Skydome has a special(特殊的) roof(屋顶). The roof can open and close. So don't worry about the rain when you are watching a match there.
Niagara Falls is one of the biggest falls in the world. It is made up of two falls. One is in the US. People call it American Falls. The other is in Canada. People call it Canadian Horseshoe Falls. The Horseshoe Falls drops from 52 metres high. It is 679 metres long. The sound of the water falling is so loud there. You cannot hear yourself talk! It is very exciting!
(1)What is Canada famous for?
A.Big Ben.
B.The River Thames.
C.Cape Town.
D.The CN tower and Niagara Falls.
(2)Where is the CN tower?
A.In London.
B.In Washington DC
C.In Cambridge.
D.In Toronto.
(3)The world's highest tower is metres high.
A.528
B.553
C.605
D.679
(4)What will you see if you look down from the CN tower?
A.The Niagara Falls.
B.The American Falls.
C.The Skydome.
D.The Horseshoe Falls.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Toronto is the capital of Canada.
B.Rain can't fall into the Skydome.
C.The American Falls is the biggest falls in the world.
D.You can hear others talk near the Niagara Falls.
【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
(4)C
(5)B
【解析】本文介绍加拿大多伦多的两个名胜景点CN塔和尼亚加拉瀑布。
⑴细节理解。根据第一段It is famous for the CN tower, Niagara Falls(尼亚加拉大瀑布)and some other famous places. 可知选D。
⑵细节理解。根据第一段Toronto is the biggest city in Canada可知本文讲述多伦多的名胜景点,故选D。
⑶细节理解。根据第二段 The CN tower is 553 metres high. It is the world's highest tower可知选B。
⑷细节理解。细节理解。根据第二段 If you look down from the CN tower, you will see a large stadium, the Skydome (天虹体育馆). 可知选C。
⑸细节理解。根据第二段最后一句 So don't worry about the rain when you are watching a match there.可知天虹体育馆是防雨的,故选B。
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Mum and dad are two of the most important people in your life. You probably see at least one of them every day. And they influence (影响) you more than anyone else you meet in your 1ife. So if your mom loves to read, you just might grow up carrying a book wherever you go, just like she does.
But parents do a lot more than just passing on their hobbies. Mums and dads care for(关心)their children from the minute they were born. So they are the people we should respect(尊敬) and love best. It's very important to stay close, get along, and build a strong relationship with your parents. But not every child knows how to do this. Here are some ways to help you.
Spend time together. Don't play a computer game or watch TV, ask your mum and dad to play with you. Go outside together, or read a book out loud.
Be kind. Little things might mean a lot to your mum or dad. You can make your parents happy with a hug (拥抱), a card, or a joke(笑话). It's also lovely when a child cleans up his or her room without being asked. And if you try not to fight with your brothers or sisters, your parents might be very happy.
Do your best at whatever you do. You don't have to be perfect, but when you do your best, you make your parents proud(自豪). It makes them happy to see how you're turning into a great kid. Why? Because it lets them know you're doing a good job.
Title: influence children most | |
for respecting parents | Parents do a lot more than just passing on theirand care for their from the minute they were born. |
Some about how to get along with (相处) your parents | 1). Spend more time together parents |