题目内容
【题目】Long long ago, there was a fairy(仙女) on a large island. She was the strongest and cleverest among all fairies. However, she was very ugly. On the island, every fairy thought beauty was the most important thing for a fairy, so the ugly fairy had no friends. Every time she was sent to save someone in trouble, before she could say a word, the person would shout loudly, “Ugly! Get out of here, right now!”
She once wanted to use her magic to become beautiful. But then she remembered what her mother told her, “My dear, you are what you are, and never change your looks just for such a simple reason.”
One day, some witches (巫婆)from a small island attacked(攻击) the island—the ugly fairy’s home. All the fairies were sent to prison. The ugly fairy changed herself into a witch just before she was caught. Then she followed the witches back to their island and held a party for them. While the witches were having fun at the party, she went to free all the fairies. When all the fairies were free, they worked together to defeat the witches and put them in prison.
After that, all the fairies didn’t laugh at the ugly fairy any more. They realized that beauty was not the most important thing.
【1】The ugly fairy had no friends because _______.
A. she was not friendly
B. she hated beautiful fairies
C. all the other fairies thought she was ugly
【2】We can infer(推断) from what the fairy’s mother said that _______.
A. the ugly fairy was hard to be attacked by other fairies
B. not all the fairies on the island hated the ugly fairy
C. the fairy could change her looks when it was needed most
【3】Where did the witches live?
A. On a large island.
B. On a small island.
C. On a high mountain.
【4】How did the fairy save all the other fairies?
A. She changed herself into a switch.
B. She changed herself into a beautiful fairy.
C. She joined the witch family.
【5】What does the writer want to tell us?
A. Beauty was the most important thing for a fairy.
B. Beauty can help you do things better.
C. Beauty is not the most important for a person.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:本文主要讲述了一个丑仙女因为自己丑陋,没有好朋友。但是后来在和女巫的斗争中,丑仙女变成了女巫机智地拯救了其他的仙女们。这篇故事告诉我们外表美并不是最重要的。
【1】C细节理解题。根据However, she was very ugly. On the island, every fairy thought beauty was the most important thing for a fairy, so the ugly fairy had no friends.可知,然而,她很丑陋。在岛上,每一个童话认为美对于神话来说是最重要的事情,所以丑仙女没有朋友。故选C。
【2】C推理判断题。根据But then she remembered what her mother told her, “My dear, you are what you are, and never change your looks just for such a simple reason.”可知,然后她想起她妈妈告诉她,“亲爱的,你就是你,不要只是为了一个简单的原因改变你的外表。”故选C。
【3】B细节理解题。根据One day, some witches (巫婆)from a small island attacked(攻击) the island—the ugly fairy’s home.可知,有一天,从一个小岛上来的一些巫婆攻击了在岛上的丑妖精的家,故选B。
【4】A细节理解题。根据The ugly fairy changed herself into a witch just before she was caught.可知,丑仙女在被抓住之前把自己变成一个女巫。故选A。
【5】C综合理解题。本文主要讲述了一个丑仙女因为自己丑陋,没有好朋友。但是后来在和女巫的斗争中,丑仙女变成了女巫机智地拯救了其他的仙女们。这篇故事告诉我们外表美并不是最重要的。故选C。