题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
Zheng He was an amazing man. He was born in 1371. Eleven years later, he was caught by the army of a rich young man called Zhu Di and made to work for him. Over time the rich man saw that Zheng He was very clever and strong and they became close friends. In 1403 Zhu Di was made the king of China and he asked Zheng He to join his government.
  The king wanted to learn more about the world and show other countries his power. He ordered many new ships to be built and made Zheng He their leader. Between 1405 and 1433, Zheng He led seven sea trips to different parts of the world. He certainly traveled to India, Africa and the Middle East. A few people think his ships have even reached South America and Australia.
  Each trip lasted between two and four years and it is believed he sailed more than 50, 000 kilometers during the years of his travels. Zheng He led a fleet with
28, 000 men and over 300 ships, such as boats for food, water and even soldiers’horses.
  On these trips he brought with him many Chinese goods like silk and medicine to give to foreign kings or to sell for local goods. He returned from each trip with boats which were filled with expensive things such as gold and treasures, foreign guests and strange animals like a giraffe.
  It is a pity that we may never learn everything about Zheng He’s travels. The Columbus of the East, Zheng He, died in 1433. After that, the new king had these trips stopped and he burned almost all the books about Zheng He’s travels, because he believed the trips were unlucky and too expensive. It is only in the last 50 years that historians have begun to carefully study the adventures of great Zheng He.
(1)Why did Zhu Di want Zheng He to sail to many different countries?
A.To learn more about the world.
B.To bring new countries under the control of China. 21*cnjy*com
C.To show other countries his power.
D.Both A and
(2)What do we know about Zheng He from the passage?
A.He travelled to India and Africa.
B.Each trip lasted six years.
C.When he died, he was 72 years old.
D.He was a great king.
(3)Which of the following did Zheng He take to foreign countries from China?
A.Gold.
B.Treasures.
C.Giraffes.
D.Silk.
(4)After Zheng He died, ______.
A.nobody remembered him
B.almost all the books about his travels were burned
C.the new king thought these trips were lucky
D.sea trips to other countries lasted 50 years
(5)What’s the best title of this passage?
A.The king’s Seven Sea Trips
B.Zheng He’s Travels to Western Countries
C.Zheng He, the Columbus of the East
D.Zhu Di, the Great King

【答案】
(1)D
(2)A
(3)D
(4)B
(5)B
【解析】(1)选D。细节理解题。题干意为: 为什么朱棣让郑和航海到其他国家? 由第二段第一句“这个皇帝想要更多地了解世界, 同时也向其他国家显示他的权力”可知答案为D。 (2) 细节理解题。题干意为: 从短文中我们了解到郑和什么? 由第二段第四句“他肯定去过印度、非洲和中东”, 可知答案为A。 (3)细节理解题。题干意为: 哪一个是郑和从中国带到外国的? 由第四段第一句“在这些旅行中他带了许多中国商品像丝绸和药给外国国王……”, 可知答案为D。 (4)细节理解题。题干意为: 郑和死后, ______。由第五段第三句“新的皇帝把郑和航海旅行的所有书籍几乎都焚烧了”, 可知答案为B。 (5)主旨大意题。题干意为: 这篇文章的最好标题是什么? 由文中主要人物郑和七次下西洋可知答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空
“You'll have to 1our baby today,” a woman tells her husband. “I'm not feeling
2today.” Don't worry, dear. I'll be very3 to do so, then you can stay in bed and have a good rest.” Her husband says.” Thank you. I'll have a quiet day and I will get4soon.” His wife tells him.
“Do I need to do the 5 for you too?” her husband asks.
The wife is very pleased and says, “That will help me 6 I'll give you a list of things to buy.”
She writes out the list and 7it to her husband.
“You can get all of the things at the 8” she says. “You can put our baby in the shopping cart, then you will not have to leave him 9
The man takes the baby10the supermarket and puts him in the shopping cart 11the rows (排)of the things to buy and looks for those things on the list.
12everything goes well, but the baby begins to cry. Then he begins to scream(尖叫). And scream! Scream!
“Keep calm(保持镇定), George,” the man says. “Don't get angry. Don't 13, George. Don't lose your temper(脾气), George.”
A woman in the supermarket hears 14 the man says. She walks up to him. “I think you are15 You are so patient(耐心) with your little George.” She says to him.
“Madam, I'm George. He's Edward.” the man says.
(1)A.look at B.look for C.look after D.look like
(2)A.good B.bad C.well D.nice
(3)A.sad B.happy C.angry D.busy
(4)A.worse B.better C.good D.best
(5)A.washing B.cleaning C.cooking D.shopping
(6)A.a lot B.a lot of C.much D.many
(7)A.sends B.buys C.gives D.throws
(8)A.park B.supermarket C.cinema D.hospital
(9)A.before B.in C.outside D.inside
(10)A.in B.to C.off D.back
(11)A.in B.between C.along D.on
(12)A.At last B.At first C.So D.Then
(13)A.sing B.speak C.shout D.run
(14)A.what B.that C.which D.where
(15)A.kind B.bad C.wonderful D.happy

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
Toronto is the biggest city in Canada. It is famous for the CN tower, Niagara Falls(尼亚加拉大瀑布)and some other famous places.
The CN tower is 553 metres high. It is the world's highest tower. You can stand on a glass floor. Do you think it may break? If you think so, you are wrong, because the glass is very strong. If you look down from the CN tower, you will see a large stadium, the Skydome (天虹体育馆). The Skydome has a special(特殊的) roof(屋顶). The roof can open and close. So don't worry about the rain when you are watching a match there.
Niagara Falls is one of the biggest falls in the world. It is made up of two falls. One is in the US. People call it American Falls. The other is in Canada. People call it Canadian Horseshoe Falls. The Horseshoe Falls drops from 52 metres high. It is 679 metres long. The sound of the water falling is so loud there. You cannot hear yourself talk! It is very exciting!
(1)What is Canada famous for?
A.Big Ben.
B.The River Thames.
C.Cape Town.
D.The CN tower and Niagara Falls.
(2)Where is the CN tower?
A.In London.
B.In Washington DC
C.In Cambridge.
D.In Toronto.
(3)The world's highest tower is metres high.
A.528
B.553
C.605
D.679
(4)What will you see if you look down from the CN tower?
A.The Niagara Falls.
B.The American Falls.
C.The Skydome.
D.The Horseshoe Falls.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Toronto is the capital of Canada.
B.Rain can't fall into the Skydome.
C.The American Falls is the biggest falls in the world.
D.You can hear others talk near the Niagara Falls.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网