题目内容
【题目】阅读理解
Now if you go out or surf(冲浪;浏览)the Internet, one word is very popular among young people. That is the word “fashion". But lots of young people don't know what it really means. They just think an iPhone 6 is fashionable, new hair style is fashionable, a new kind of clothes is fashionable, and even smoking or drinking is fashionable. So they just try to do something to make themselves look fashionable.
These young people often do something wrong. Some children buy cigarettes(烟)and smoke them without letting their teachers or parents know. Some students learn to drink and it costs them a lot of money. Some children want their parents to buy them mobile phones, but they just use their phones to play games and chat with their friends. Some young students like to run after "fashionable" stars. They often do their best to see music stars and sometimes they have to go far away to see the stars face to face. They often have to look everywhere for the information(信息)of the "fashionable" stars.
But many other people don't think so. They think fashion means everything modern and useful things to people around us. Children should try to be really fashionable.
(1)What do some children want their parents to buy for them ?
A. Mobile phones.
B. Cigarettes.
C. Clothes.
D. Computer games.
(2)How do some students do for their stars in the passage?
A. Buy their CDs.
B.Collect photos of them.
C. Go far away to see the stars face to face.
D. Sing their songs.
(3).Fashion means something according to(根据)the 3rd paragraph.
A. new
B. loved by many people
C. expensive
D. modern and useful
(4)What does this passage mainly(主要地)tell use
A. Smoking is wrong.
B. We shouldn't drink.
C. What is real fashion.
D. We can't play games.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:这篇短文中作者主要给我们介绍了什么是时尚。作者先列举了很多年轻人眼里的时尚,他们的理解往往是错误的。而真正的时尚应该是现代的以及对人们有用的东西。
(1)细节理解题。根据短文第二段中Some children want their parents to buy them mobile phones可知,一些孩子们想要他们的父母给他们买手机。故选A。
(2)细节理解题。根据短文第二段中Some young students like to run after "fashionable" stars. They often do their best to see music stars and sometimes they have to go far away to see the stars face to face可知,一些学生喜欢追星,他们有时候去很远的地方,只是为了能面对面的看到这些明星。故选C。
(3)细节理解题。根据短文第三段中They think fashion means everything modern and useful things to people around us可知,有些人认为时尚意味着现代以及对我们周围的人们有用的东西。故选D。
(4)主旨大意题。根据文意可知,这篇短文中作者主要给我们介绍了什么是时尚。作者先列举了很多年轻人眼里的时尚,他们的理解往往是错误的。而真正的时尚应该是现代的以及对人们有用的东西。因此短文的主题是真正的时尚,故选C。