题目内容
【题目】 Choose the words or expressions to complete the passage(选择最恰当的单词或词语,完成 短文)
Former Presidents (前任总统) in the United States continue to receive special government services and money after their presidential term (总统 任期) ends. Each former president receives retirement pay, money to pay travelling expenses and money to pay the people who continue to work for them. They also get security________for the rest of their lives.
![]()
Some former presidents seem to have________ from public life. But others continue to make contributions (做贡献) to the society.
Former President Jimmy Carter is well known for his earnest devotion (热诚的奉献) since he left office. He helps build homes for poor Americans and helps settle international disagreement. And he has written several books. Many people have called Carter an example of a successful former president. Some experts note that public approval (公众的赞许) of Carter increased several years after his defeat in the presidential election (总统大选) of 1980.
________ the opposite happened to former president Ronald Reagan. His popularity fell after he left office. Many people criticized him for________ an offer from a wealthy Japanese publisher to visit Japan. There he was paid about two million dollars just to make a few appearances. In 1994, Reagan began to suffering from Alzheimer’s disease (老年痴呆症) and died ten years later.
![]()
Former President George Bush has made few ________appearances since leaving office. Recently, however, he and former President Bill Clinton have traveled together to places in need of aid following natural disasters.
Bill Clinton is one of the most active former presidents. He makes speeches around the world. He wrote a best-selling book about his life. And he has set up a foundation that offers various ________ to people in need, including providing low cost medicines for people with AIDS around the world.
【1】A、 assistance B、 warning C、 defence D、 protection
【2】A、 disappeared B、 kept C、 avoided D、 stayed
【3】A、 Then B、 Just C、 How D、 Very
【4】A、 receiving B、 accepting C、 getting D、 taking
【5】A、 personal B、 secret C、 private D、 public
【6】A、 suggestions B、 plans C、 supports D、 programs
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】B
【5】D
【6】C
【解析】
试题分析:这篇文章讲的是美国几个前任总统的情况。美国总统退休后应该可以继续享有政府服务及资金和安全保护,有些总统退出人们的视野,有些仍然为社会服务。
【1】D考查名词与语境理解。A、 assistance帮助; B、 warning警告;C、 defence防御;D、 protection保护。句意:他们的余生也会得到安全保护。根据句意及语境美国总统退休后应该可以继续享有安全保护。故选D。
【2】A考查动词与语境理解。A、 disappeared消失;B、 kept保持;C、 avoided避免;D、 stayed停留。句意:一些前任总统似乎从公众视野中消失了。根据句意及语境此题应选A。
【3】B考查副词与语境理解。A、 Then然后;B、 Just 刚刚,恰恰;C、 How 怎样;D、 Very非常。句意:相反的事情就发生在里根总统身上。根据句意及语境可知上文暗示了相反的事情正发生在里根总统身上。
【4】B考查动词与语境理解。A、 receiving收到;B、 accepting接受;C、 getting得到;D、 taking带走。根据语境由于民众对里根总统不满,故里根总统接受了访日的邀请。所以选accepting。
【5】D考查形容词与语境理解。A、 personal个人的; B、 secret秘密;C、 private私人的;D、 public公共的。下文说到然而,布什总统与克林顿总统最近进行了一些公开旅行,那在转折词然而的上文部分我们应该可以判断出他们退休后几乎没有出现在公众的视野中。故选D。
【6】C考查名词与语境理解。A、 suggestions建议; B、 plans计划;C、 supports支持;D、 programs节目。从下文的举例来看,克林顿总统成立的基金应该是给予需要帮助的人们各种各样的援助。故选C。
【题目】
| Susan, the US My best friend is Fanny. She is very clever and interesting. We always look after each other. The first week we met, I got sick and she looked after me every day. |
| Betty. England My best friend is Ana. She is honest and serious. We were born in the same city in England. Then I moved to America with my family I thought I would never see Ana again. When I went to college in New York, Ana and I shared the same room. |
| Ken, Japan I love to spend time with Daisuke because he is funny and smart. We enjoy talking about the funny things we did when we were children, and telling the same stupid jokes over and over again. |
| Lily. Australia Linda is a very confident girl and she is really kind. Some people may wonder why Linda and I are best friends because we are totally different, but I think this is why we are such good friends. |
【1】Where is Susan from?
A. The USB. EnglandC. JapanD. Australia
【2】Who is Betty’s best friend?
A. SusanB. LilyC. AnaD. Ken
【3】What is Daisuke like?
A. Funny and smartB. Clever and interestingC. Honest and seriousD. Confident and kind
【题目】任务型阅读,阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Smog is a big problem in many Chinese cities. Chai Jing, a former news hostess with CCTV, discussed it in her documentary Under the Dome.
The 103-minute film was published on websites on Feb 28, 2015. In the film, Chai visits polluted places and talks to officials and scientists. She concludes that burning too much coal and oil is the main cause of PM2.5 and smog.
To make things worse, according to Chai, the coal and oil we are burning is of poor quality and don’t meet the standards for environmental protection. Therefore they have produced more harmful gas and particles (颗粒) to pollute the air.
To solve the problem, Chai suggests that factories should clean our coal and oil, or replace them with cleaner energy.
In her film, Chai also thought that ordinary people can do something to help control smog too. For example, we can live a greener life by using more public transportation. Or if we see something that could harm the environment, we can try to stop it.
What can we do to help beat the smog?
![]()
● Take public transportation.
● Call the hotline 12369 for complaints about environmental problems.
● Clean the cooking area regularly to avoid extra harmful gas.
● Take a picture of any pollutant source and post it on your social media accounts.
● Remember to add “@local environmental departments” on weibo.
● Don’t buy products made from factories that pollute the environment.
Chen Jining, the new minister of environmental protection, praised Chai. He said, “This film encourages us to care more about the environment. This is what we need in the future.”
Title: Let’s do something to fight against 【1】 | ||
【2】 | Many cities in China often suffer from smog. | |
Cause | We burn too much poor coal and oil to produce more 【3】 gas. | |
Suggestions | 【4】 | Clean our coal and oil, or replace them with cleaner energy. |
Ordinary people | Do something to help control smog like living a 【5】 life or 【6】anything that harms the environment. | |
We | Use public transportation. __【7】 the hotline and complain about environmental problems. Clean the cooking area regularly. Expose (曝光) pollutant source with __【8】 media. Add “@local environmental departments” on weibo. 【9】 to buy products made from factories polluting the environment. | |
Chen Jining said the film encouraged us to pay more __【10】 to the environment for the future. | ||
【题目】根据短文内容,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文完整、通顺。
Sydney(悉尼)is in the east of Australia. 【1】_______ It’s famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge. The weather is warm. The temperature is about 12 degrees in winter. And it is about 35 degrees in summer. It has beautiful beaches and many parks.
【2】____ You can see many visitors in the park from different countries. It’s quite a popular park. The only way to see this park is by going “bush(荒野小路)”. Then you could find some nice gravel(砂砾)roads. 【3】_____ Of course you will need to travel with food and water. To see a small part of the mountains, you need some days, because there are many roads to get to the Blue Mountains.
Sydney has many beautiful beaches. 【4】_____ They are Bondi and Manly. Bondi has a nice street with many shops and restaurants. Parking is not hard in the place. Manly is a great beach to go to. If you want to go there, you can take a boat. It’s a cheap and great way to see the Sydney harbor. 【5】____If you are going to visit Sydney, I hope you will enjoy it.
![]()
A. The roads can take you to the Blue Mountains. B. It is a lively city. C. Two of them are quite famous. D. It will take you about 30 minutes. E. In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains. |