题目内容
【题目】阅读理解
Everyone hopes to have a healthy lifestyle. But do you know what a healthy lifestyle is like? Here are some ways to have a healthy life.
Get active
This is the most important way of a healthy lifestyle. Walking, running, playing basketball and other sports will help you keep healthy.
Keep clean
Keep the places around you clean. Unclean and untidy places can not only make you angry but also (不但…而且) make you ill.
Eat healthily
Our health depends on (依赖于) our food, so everyone should remember to eat healthy food. The healthier food you eat, the healthier you will be.
Live green
This is the easiest way to live a healthy lifestyle. Plant trees around your house. Try your best to use less water. Stop using things if they are bad for environment.
(1)How many ways does the passage tell people to have a healthy lifestyle?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)How will unclean places make people feel?
A.Sad.
B.Angry and ill.
C.Happy and healthy.
D.Excited.
(3)What does the underlined word “environment” mean in Chinese?
A.空气
B.环境
C.矿藏
D.垃圾
(4)From the passage, which of the following is the way to live green?
A.Getting lots of exercise.
B.Keeping clean and tidy.
C.Planting trees.
D.Eating more fruit and vegetables.
(5)Which of the following is true according to the passage?
A.Get active is the only way to keep healthy.
B.You don't need to keep your home clean.
C.You should try your best to use less water.
D.Our health depends on our clothes.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)C
(5)C
【解析】这篇短文中作者主要向我们介绍了几种积极的健康生活方式,主要有生活要积极、保持干净卫生、健康饮食、环保生活等方面。
⑴C细节理解 根据文中Get active;Keep clean;Eat healthily;Live green可知,这篇短文告诉人们四种健康的生活的生活方式。故选C。
⑵B细节理解 根据文中Unclean and untidy places can not only make you angry but also (不但…而且) make you ill.可知,这里是使人们生气和生病。故选B。
⑶B细节理解 根据文中Plant trees around your house. Try your best to use less water..可知,下文的environment是环境的意思。故选B。
⑷C细节理解 根据文中This is the easiest way to live a healthy lifestyle. Plant trees around your house.可知,种树。故选C。
⑸C细节理解 通读整篇短文可知,我们应该尽力使用更少的水。故选C。
【题目】Ⅰ.根据表格内容,选择最佳答案。
Places of Interest |
Water Cube |
West Lake |
Disneyland |
Dragon Tower |
Location(位置) | Beijing | Hangzhou | Hong Kong | Harbin |
Phone Number | 010-28135589 | 0571-68345576 | 00852-28029822 | 0451-82187899 |
Price of Ticket | ¥60 | ¥50 | ¥300 | ¥150 |
Feature(特征) | Special bubbly (气泡状的) design | The Broken Bridge | Cartoon character | Skywalk |
【1】If you go to Hangzhou, you can visit ________.
A. Water Cube.B. West Lake.C. Disneyland.
【2】If you want to visit Disneyland, you should go to _______.
A. HangzhouB. HongKongC. Beijing
【3】Which phone we should call to get information if we want to visit Water Cube?
A. 00852-28029822B. 0451-82187899C. 010-28135589
【4】Two travelers plan to have a bird’s-eye view (俯视) of Harbin, and they need to pay______.
A. ¥300B. ¥150C. ¥450
【5】Which of the following is True?
A. The price of a ticket for West Lake is the highest.
B. Water Cube is special in design.
C. You can ride a bike on Dragon Tower.