题目内容

【题目】

Mary has a heart problem. Her classmates are always 1 to cheer her up. This week, however, she is much2 . On Monday, her parents told a TV reporter that Mary3 money to have an operation(手术). They hoped to get help from the public. The TV station soon 4 a call-in center for Mary. Many people called and offered to help Mary5 The local newspaper also 6some famous people and told them about the problem. At the same time, Mary’s classmates 7 money for her, and some of them even 8 notices describing Mary’s story at a local supermarket. All of these 9 helped a lot. Now Mary has got enough money to have the operation. Mary and her parents were very thankful for everyone’s 10.

【答案】

1trying

2worse

3needed

4opened

5out

6called up

7raised

8handed out

9strategies

10help

【解析】

本文讲述了玛丽得了心脏病,需要钱做手术。大家共同捐钱帮助她,现在她已经有足够的钱做手术。她的父母非常感激大家的帮助。

1句意:她的同学总是努力让她高兴起来。try to do sth努力做某事,此处主语her classmates与谓语try之间是主动关系,故用现在分词,故此处为trying

2句意:然而,这周她的情况更糟了。根据前文的Mary has a heart problem.可知她身体不好,有much修饰,故用比较级,故此处为worse

3句意:在星期一,她的父母告诉一位电视记者说玛丽需要钱做手术。need sth to do sth需要某物做某事,根据主句谓语told是一般过去时,故宾语从句的谓语用一般过去时,故此处为needed

4句意:不久电视台为玛丽开放了一个呼叫中心。根据后文的Many people called and offered to help Mary可知很多人打电话,要给玛丽提供帮助,故推断这是为她开放了一个呼叫中心,根据called可知此处用一般过去时,故此处为opened

5句意:许多人打电话,主动帮助玛丽解决困难。help sb out帮助某人解决困难,故此处为out

6句意:当地报社也给一些名人打电话,告诉他们这个问题。根据told them about the problem可知,要告诉他们这个问题,应先给他们打电话,故此处为called up

7句意:同时,玛丽的同学为她募捐。根据前文的Mary___3___ money to have an operation(手术).可知玛丽做手术,需要钱,因此要为她募捐。raise money募捐,故此处为raised

8句意:有些同学甚至在当地的超市分发讲述玛丽故事的传单。此处宾语是notices,故表示分发通知或传单,故此处为handed out

9句意:所有这些策略有很大帮助。根据前文的电视台的呼叫中心的开放,大家募捐,这些为帮助玛丽的一些策略,有these修饰,故用复数名词,故此处为strategies

10句意:玛丽和她的父母对大家的帮助非常感激。根据前文可知这是大家在帮助玛丽,故此处为help

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Choose the words or expressions to complete the passage(选择最恰当的单词或词语,完成 短文)

Former Presidents (前任总统) in the United States continue to receive special government services and money after their presidential term (总统 任期) ends. Each former president receives retirement pay, money to pay travelling expenses and money to pay the people who continue to work for them. They also get security________for the rest of their lives.

Some former presidents seem to have________ from public life. But others continue to make contributions (做贡献) to the society.

Former President Jimmy Carter is well known for his earnest devotion (热诚的奉献) since he left office. He helps build homes for poor Americans and helps settle international disagreement. And he has written several books. Many people have called Carter an example of a successful former president. Some experts note that public approval (公众的赞许) of Carter increased several years after his defeat in the presidential election (总统大选) of 1980.

________ the opposite happened to former president Ronald Reagan. His popularity fell after he left office. Many people criticized him for________ an offer from a wealthy Japanese publisher to visit Japan. There he was paid about two million dollars just to make a few appearances. In 1994, Reagan began to suffering from Alzheimer’s disease (老年痴呆症) and died ten years later.

Former President George Bush has made few ________appearances since leaving office. Recently, however, he and former President Bill Clinton have traveled together to places in need of aid following natural disasters.

Bill Clinton is one of the most active former presidents. He makes speeches around the world. He wrote a best-selling book about his life. And he has set up a foundation that offers various ________ to people in need, including providing low cost medicines for people with AIDS around the world.

【1】A、 assistance B、 warning C、 defence D、 protection

【2】A、 disappeared B、 kept C、 avoided D、 stayed

【3】A、 Then B、 Just C、 How D、 Very

【4】A、 receiving B、 accepting C、 getting D、 taking

【5】A、 personal B、 secret C、 private D、 public

【6】A、 suggestions B、 plans C、 supports D、 programs

【题目】阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题,并把答案写在答题卡的相应位置。 Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾).
One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity(电).
Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident.(事故) But soon he had to make a choice. (选择) "For people like me, there were only two choices. One was to give up(放弃)all the dreams. The other was to work hard without arms to live an excellent life." says Liu Wei.
Liu's dream was to be a pianist. He had a wonderful performance(演奏)on China's Got Talent. He played the beautiful Marriage D'amour(《梦中的婚礼》)with his two feet on the piano.
Liu Wei learned to play the piano with his feet. And teaching himself to play the piano with his feet was very hard. Many times he wanted to give it up, but his parents went on encouraging(鼓励) him and he kept playing the piano.
Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. Many people were deeply touched and very excited when they watched his performance.

(1)Why is Liu Wei very famous in China?
(2)How old was Liu Wei when he lost his arms?
(3)Was Liu Wei very sad when both his arms were cut off?
(4)Who encouraged Liu Wei to play the piano?
(5)How did many people feel when they watched Liu's performance?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网