题目内容
A
One day Bob took two of his friends into the mountains. They put up their tents and then rode off to a forest to see how the trees were growing.
In the afternoon when they were about ten kilometres away from their camp,it started to snow. More and more snow fell. Soon,Bob could hardly see his hands before his face. He could not find the road. Bob knew there were two roads. One road went to the camp,and the other went to his house. But all was white snow. Everything was the same. How could he take his friends back to the camp?
Bob had an idea. The horses!Let the horses take them back!But what would happen if the horses took the road to his house? That would be a trip of thirty-five kilometres in such cold weather!It was getting late. They rode on and on. At last the horses stopped. Where were they? None of them could tell. Bob looked around. What was that under the tree? It was one of their tents!
() 1. Bob and his two friends went to the forest to .
A. build their camp
B. find their way home
C. enjoy the mountains in the snow
D. watch the trees in the forest
() 2. They could not find their way back because .
A. there was only one road to their camp R they couldn^ decide which of the two roads went to their tents
C. there were no roads in the mountains at all
D. the white snow covered everything
() 3. It is clear that they wanted the horses to take them to .
A. Bob's house B. the camp
C. the forest D. the mountains
() 4. The story happened .
A. on a cold winter day
B. on a dark snowy morning
C. in a cold camp far from villages
D. at night when there was no moonlight
A
阅读提示:本文叙述了鲍比和他的两个朋友在去山上研究树的生长的路途中的故事。突来的大雪掩盖了回去的路,马帮助了他们选择了一条最近的路。
1. D 细节理解题。由“to see how the trees were growing”可知,因此答案为 D.
2. D段意理解题。由第二段可知:“大雪使他们找不到路”,因此答案为 D.
3. B判断推测题。由文章内容可知,有两条路,回到露营地10公里,到家有35公里,而天色已晚,他们希望马带他们回到露营的地方。因此答案为 B.
4. A判断推测题。由整篇文章可知故事发生在一个寒冷的冬天,其他三个选项不符合。