题目内容
A
Mr Dawson was an old man with a bad temper. Kids were afraid to go into his yard to pick apples.
One day,12-year-old Janet and her friend Amy had to walk past Mr Dawson's house.
When Janet saw him,she suggested crossing the street to the other side. But Amy said they needn’t.
When Mr Dawson saw Amy,he smiled and said ,“Hello,Amy!1 see you have a new friend with you today.” Amy smiled back. Mr Dawson looked friendly and gave them each a fresh apple.
Later Janet asked Amy,Everyone says he is the most unwelcome person in town. Why was he so kind to us?” Amy explained that when she first walked past his house, she was also afraid of him. But she pretended there was an invisiblesmile on his face and then started talking to him. After beginning with a “hello” at first,they spoke more to each time.
“An invisible smile?” Janet was puzzled. “Yes ,” answered Amy. “My grandma told me to think so. She says smiles can spread. If we keep smiling at someone,sooner or later they will eventually smile back. ”
Remember what Amv’s grandma said? and we will find that most people can’t refuse our smile.
() 1. People thought that Mr Dawson was a(n) person.
A. honest B. kind
C. funny D. unfriendly
() 2. What did Amy do when she first walked past Mr Dawson's house?
A. She went into his yard to pick apples.
B. She was too scared to go away quickly.
C. She smiled at him and greeted him.
D. She talked with him like old friends.
() 3. Who did Amy learn “an invisible smile” from?
A. The old man. B. Her grandma.
C. Her parents. D. Her friend Janet.
() 4. What does the story want to tell us?
A. It's important to take others’ advice.
B. A smile can change the whole world.
C. People with a bad temper can also make friends.
D. Smile at the world and it will smile at you back.
A
阅读提示:当你微笑的时候,你也会看到世界对自己微笑。本文通过一个小女孩用微笑使脾气很坏的老人成为自己朋友的故事说明了微笑的力量。
1. D 细节理解题。由“Mr Dawson was an old man with a bad tem per."可知 ,因此答案为 D.
2. C段意理解题。由第四段可知:“艾米第一次遇见那个老人时,她 心里假想老人向她微笑,就和他打招呼”,因此答案为 C.
3. B 细节理解题。由“My grandma told me to think so. ”可知,因此答案为 B.
4. D主旨大意题。由整篇文章可知:当你微笑的时候,你也会看到世界对自己微笑,因此答案为 D.