题目内容
B
You can learn a lot from a horse by paying attention to his body language.Horses,like many other animals,communicate through their movements,eyes and sounds. Since they are strong and dangerous animals,it is important to learn how to read their body language.
Watch a horse's body. If his body is relaxed and quiet,he is happy. Go forward (向前) slowly and watch for changes in his action.
Watch the horse's ears. When his ears are up and forward,it shows he is feeling happy. However,when his ears are down and backwards,against his neck,the horse is sad. When the horse relaxes his ears out to the side,he may be bored. If he moves them when you speak to him,he's interested.
Care about the horse's eyes. When he shows the whites (眼白) of his eyes with his ears back and flat (扁 平的) ,he is very worried. A horse that does this may be going to kick. It is a frightening expression and you should stay away.
Notice the expressions on the horse's face. Some of these will change a little with different horses,and if you have a horse,you will soon learn to read his expressions. Usually,if he narrows (使......变窄) his eyes and tightens (绷紧) his mouth,he is angry.
() 1. How does a horse feel when he narrows his eyes and tightens his mouth?
A. Worried. B. Sad. C. Angry. D. Happy.
() 2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Horses are helpful on the farm. B. Horses are useful in traffic.
C. Horses are friendly. D. Horses are strong and dangerous.
() 3. What does the underlined word “kick” mean in Chinese?
A. 咬 B. 踢 C. 挠 D. 爬
() 4. If a horse wants to kick you,how are his ears?
A. His ears are down and backwards. B. His ears are back and flat.
C. His ears are out to the side. D. His ears are up.
() 5. The best title for the passage is .
A. Keep Horses Healthy B. How to Raise Horses
C. Safety Rules about Horses D. Horses’ Body Language
B
阅读提示:本文是一篇说明文。马像其他动物们一样,通过它们的运 动、眼睛、声音来进行交流。因为马是强壮、危险的动物,所以学习如 何读懂马的肢体语言是很重要的。
1. C细节理解题。根据短文第五段第三句话“Usually,if he narrows his eyes and tightens his mouth,he is angry. ”可知,如果马眯缝起眼睛、绷紧嘴巴,那么它生气了。故正确答案选 C.
2. D细节理解题。根据短文第一段第三句话“Since they are strong and dangerous animals,it is important to learn how to read their body language. ”可知,马是强壮、危险的动物。
3. B词义猜测题。根据短文第四段第四句话“It is a frightening expression and you should stay away. ”可推知,kick 意为“踢”。
4. B细节理解题。根据短文第四段第二句话“When he shows the whites of his eyes with his ears back and flat,he is very worried ”可知,如果马想踢你,他的耳朵应该是向后、扁平。故正确答案 选 B.
5. D主旨大意题。结合全文内容可知,本文主要讲述了马的肢体 语言。故正确答案选 D.