题目内容
【题目】 What do you do if you want to give gifts to the important people in your life? Here are some make-it-yourself gift ideas to try:
| ||
To your mum and dad | To your teacher | To the kids who need a friend |
You can decorate a photo frame, sing a song or write a letter to your mum and dad. You could also draw a picture for them if you like that better. | You can send a DIY card with the words of thanks inside. You might even write down the favourite thing you’ve learned in class. | Maybe there is someone in your class who doesn’t seem to have many friends. You can give a Christmas card or just chat with him or her. It’s a small thing, but it could mean a lot to someone who feels a little shy or sad. |
【1】Teenagers don’t have to ____their parents as a gift, according to the passage.
A. write a letter to B. sing a song to
C. buy an expensive photo frame for D. draw a picture for
【2】If you want to send your teacher a card, what will you write in it?
A. The name of the students you don’t like.
B. The importance of making gifts by yourself.
C. Something you’ve learned in the teacher’s class.
D. Way to improve your grades.
【3】What’s the best title for the passage?
A. Making gifts yourself.
B. How to save money during holidays.
C. Making friends by giving gifts.
D. How to choose gifts for different people.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述的是学生可以自己制作礼物,他们可以组装一个相框,写一首歌或一封信送给父母,学生可以写一些关于自己今年在课上学到的东西的信送给老师,还可以送一张卡片或者与同学聊聊天来作为送给同学的礼物。
【1】C细节理解题。根据文章“You can decorate a photo frame, sing a song or write a letter to your mum and dad. You could also draw a picture for them if you like that better.”的描述可知,孩子可以为父母组装相框、唱歌、写信或者画画,而不必花钱买相框。结合选项可知应选C。
【2】C细节理解题。根据短文“You might even write down the favorite thing you’ve learned in the teacher’s class this year.”的描述可知,送给老师的卡片上可以写自己在他的课中学到的东西。结合选项可知应C。
【3】D标题归纳题。纵观全文,本文主要讲述了如何自己动手为不同的人制作节日礼物的事情。结合选项可知应选D。
【题目】ADVERTISEMENTS
HONGNAN RESTAURANT Tel:83386223 Add:635 Grand Road Open: Mon. to Fri. 7:00 am-2:30 pm 5:00 pm-9:00 pm Sat. & Sun. 7:30 am-2:00 pm 5:00 pm-10:00 pm | BAIHE SHOPPING CENTER Tel: 87872738 Add: 5300 Shanghai Road Open: Mon. to Fri. 10:00 am-11:00 pm Sun. to Sat. 9:00 am-10:30 pm |
FULL HOTEL Tel: 83338989 Add: 368 East Huanshi Road Breakfast: 6:30 am-9:00 am Lunch: 11:30 am-2:00 pm Dinner: 5:30 pm-10:00 pm Coffee Shop: Mon. to Fri. 7:00 am-10:00 pm Sat. to Sun. 8:00 am-10:00 pm | HISTORY MUSEUM Tel:87796960 Add:69 Hong Kong Road One of Guangdong’s largest museums specialized (专门) in Guangdong history of the native (本地) people. Open: Mon. to Fri. 9:00 am-5:00 pm Sat. & Sun. 9:00 am-3:00 pm |
![]()
【1】 If you want to buy a new dress, you can go to .
A. 69 Hong Kong Road B. 368 East Huanshi Road
C. 5300 Shanghai Road D. 635 Grand Road
【2】On Sunday morning, the coffee shop in Full Hotel doesn’t open until .
A. 6:30 am B. 7:00 am
C. 7:30 am D. 8:00 am
【3】You can know when you visit History Museum.
A. the history of South China
B. the history of Guangdong’s native people
C. the history of Shanghai
D. the history of Hong Kong
【题目】你们老师想知道班里同学在家做家务的情况,你作为班长,为此进行了一次调查。请你根据下表中的调查内容,用英语给你的老师介绍一下调查结果,并谈谈你的观点。70 词左右,可适当发挥。
The number of the students | Chores | Likes or dislikes | Reason |
20 | clean the room |
| interesting |
10 | do the dishes |
| boring |
5 | wash clothes |
| relaxing, easy |
3 |
|
|
|