题目内容

【题目】阅读理解 A
People's hobbies aren't always the same. They change with many things. Here are some examples:
Age
Hobbies change with your age. When you're a kid, you may be interested in playing games, collecting toys etc. When you study at school, you may be interested in sports, pop music and movie stars. When you're old, you may be interested in chatting and listening to Beijing Opera.
Job
Hobbies change with people's jobs. Teachers may like staying with their students. Doctors may like all kinds of medicine. Drivers may like all kinds of vehicles and athletes may like all kinds of sports games.
Season
Hobbies change with seasons. People may have different hobbies in different seasons. In spring, you may like flying kites. In summer, swimming is a good choice(选择). In autumn, you may like to go hiking and in winter, skating must be great fun.
(1)In the passage, people's hobbies change with _______ thing(s).
A.one
B.two
C.three
D.four
(2)You may not be interested in _______ when you study at school.
A.Beijing Opera
B.sports games
C.pop music
D.movie stars
(3)Which of the following is the picture of a “vehicle”?
A.
B.
C.
D.
(4)In autumn, people may like _______ according to the passage.
A.going boating
B.climbing mountains
C.going hiking
D.flying kites
(5)What does the passage mainly talk about?
A.Hobbies usually change when people are young.
B.Different people are interested in different things.
C.People have different hobbies in different seasons.
D.People's hobbies may change with many things.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)C
(5)D
【解析】本文谈论人们的爱好不是一成不变的,爱好会随着年龄、职业、季节等变化而变化。
⑴细节理解。通读全文可知本文共4段,第一段是主题句,下文每一段为一个改变爱好的原因,所以答案是C。
⑵细节理解。根据第2段中的When you study at school, you may be interested in sports, pop music and movie stars可知在上学的时候会喜欢运动、流行音乐和电影明星,没有提到京剧,所以答案是A。
⑶词义猜测。根据第3段中的Drivers may like all kinds of vehicles可知司机喜欢各种各样的“汽车”,由driver可以得出答案,所以答案是B。
⑷细节理解。根据第段4中的 In autumn, you may like to go hiking可知秋天人们也许会喜欢远足,所以答案是C。
⑸主旨大意。通读全文,根据第一段的中心句可知本文谈论爱好会随着年龄、职业、季节等变化而变化,所以答案是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Can you imagine(想象) you can fish in your house on a cold winter day? Now we are going to tell you about a special kind of house—the ice(冰) fishing house. Staying in a house like that, you can even do the fishing and watch TV at the same time!
In North America and North Europe (北欧),many people like fishing on the ice in cold winter. But it's too cold to stay in the open air, so people think of making an ice fishing house. The house is right on the ice. The ice must be strong enough to carry it. In the house, people can dig(挖) some holes in the ice and begin fishing. People can have a lot of fun in their ice fishing houses. In the houses, there are enough things for everyday use. Some even have a bedroom, a kitchen and a toilet. How comfortable! After fishing, people can cook the fish and enjoy their dinner.
Today, most of the ice fishing houses can move(移动). They are made of light materials. Some ice fishing houses can move after fishing. Would you like to have a stay in an ice fishing house? You will like it!

A kind of house-Ice fishing house(冰钓屋)

do people make ice fishing houses?

It's cold to stay outside in cold winter.

How are the houses?

The houses are on the ice and the ice is enough to carry them.
They are made of materials.
Some of them can move fishing.

What can people do in the houses?

People can do the fishing watching TV.
People can cook the and enjoy their .
People can live a life with a bedroom, a kitchen and a toilet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网