题目内容

【题目】你们老师想知道班里同学在家做家务的情况,你作为班长,为此进行了一次调查。请你根据下表中的调查内容,用英语给你的老师介绍一下调查结果,并谈谈你的观点。70 词左右,可适当发挥。

The number of the students

Chores

Likes or dislikes

Reason

20

clean the room

interesting

10

do the dishes

boring

5

wash clothes

relaxing, easy

3

【答案】One possible version:

There are 38 students in our class. Most of us do chores at home. 20 students clean their rooms every day. They think it is very interesting. 10 students have to do the dishes after dinner every day. They hate doing it. They think it's so boring. 5 students don't mind washing clothes. They think it's relaxing and easy. Only 3 students don't do any chores. Their parents do all the chores. I think it's bad for them.


【解析】本篇作文叫小作者根据表格内容写一份调查报告,首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。由于是介绍,时态应该使用一般现在时态,根据表情来确定是like ,dislike还是don't mind,注意主谓一致。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。最后认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“I sometimes get up at three or four in the morning to surf the Internet.”

I checked my e-mail almost forty times a day.”

“I seldom spend less than three hours each time on the net.”

“I spend more time in chat rooms than with my ‘real-life’ friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction* called Internet addiction. According to experts, Internet addicts* spend at least thirty hours online every week. They lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and looked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police. The police found the student in the computer lab: he was surfing the Internet---for seven days straight.

A study shows that about seven to ten percent of Internet users become addicted. The teenagers spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “surfing the Internet” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms*.

You go out with your friends less and less.

You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the situation? Some experts suggest that people set strict limits on their time for internet use. You have to learn to control it, or the Internet would control you.

【1】Internet addicts at least spend ________ hours online every week.

A. twenty B. thirty C. forty D. fifty

【2】Some experts worry most about young people because__________.

A. they spend too much time on the Internet.

B. they spend too much time with their friends

C. they get up too early to surf the Internet

D. they spend too much money shopping online.

【3】Where may you find this passage?

A.In a guidebook B. In a magazine

C. In a movie poster D. In a storybook

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网