题目内容
【题目】 In English, when someone is very angry we say this person “sees red”, like a bull goes wild after seeing a red cloth. Now it turns out that “seeing red” is not just an expression for angry people, but also a scientific fact.
Researchers at North Dakota State University in the US found that there is a connection between the color red and anger. Angry people really do “see red” where others don’t. And a preference for red over blue may even suggest a more hostile personality.
The study includes a number of experiments. In the first, researchers asked a group of people which color they preferred, red or blue. Participants (参加者) then did personality tests. Results showed that those who chose red tended to be more hostile.
During a second test, participants looked at faded images that could be regarded either red or blue. Those who saw red scored 25 percent higher on hostility in the personality test.
“Hostile people have hostile thoughts; hostile thoughts are connected with the color red, and therefore hostile people see this color more frequently,” the researchers told The Independent.
Finally, the participants were told about imaginary situations in which they could take different actions. Results showed that in these situations, red-preferring people were more likely to show that they would harm another person than those who preferred blue.
“An important message from this research is that color can send psychological (心理的) meaning,” the researchers said.
Where does this connection between the color red and anger come from? Scientists said it might be a matter of evolution (进化). In ancient times, poisonous plants and insects could cause wounds and bleeding. So it may have become instinctive (本能的) for people to link the color red with danger and threats.
【1】“Seeing red” is not just an expression for angry people, but also a _______.
A.legend storyB.funny joke
C.scientific factD.useful suggestion
【2】The underlined word “hostile” in the second paragraph means_____.
A.unfriendlyB.popular
C.upsetD.cheerful
【3】During a second test, those who saw red scored 25 percent ______ on hostility in the personality test.
A.lowerB.higher
C.moreD.cheerful
【4】In the final test, the participants were told about ______ in which they could take different actions.
A.faded imagesB.the true information
C.the same experienceD.imaginary situations
【5】Which of the following is NOT true about the study?
A.Participants did personality tests in the study.
B.Participants took three tests in the study.
C.Participants were tested on seven different colors.
D.Blue-preferring people were less likely to harm others.
【6】What does the last paragraph mainly talk about?
A.It tells us scientists’ new findings.
B.It explains why red is connected to anger.
C.It tells us the importance of evolution.
D.It shows us the poor living conditions of ancient people.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【6】B
【解析】
本文是一篇说明文。主要内容是,研究人员发现,红色和愤怒之间存在联系,对红色的偏爱可能意味着更具敌意的性格。
【1】题意:“Seeing red”不仅是“愤怒的人们”的意思,也是一种___________。
细节理解题。A. legend story传奇故事;B. funny joke有趣笑话;C. scientific fact科学事实;D. useful suggestion有用的建议。根据原文第一段Now it turns out that “seeing red” is not just an expression for angry people, but also a scientific fact可知,seeing red还是一个科学事实,C选项符合题意,故应选C。
【2】题意:第二段中带下划线的“hostile”一词的意思是__________。
词句猜测题。A. unfriendly不友好的;B. popular受欢迎的;C. upset心烦意乱的;D. cheerful兴高采烈的。根据原文第二段there is a connection between the color red and anger. Angry people really do“see red”where others don’t可知,红色和愤怒之间存在联系,可推断对红色的偏爱甚至可能意味着更具敌意的性格,hostile此处应意为“有敌意的、不友好的”,A选项“不友好的”最为符合题意,故应选A。
【3】题意:第二次测试中,那些看到红色的人在性格测试中的敌意得分比其他人___________25%。
细节理解题。A. lower更低的;B. higher更高的;C. more更多的;D. cheerful兴高采烈的。根据原文第四段Those who saw red scored 25 percent higher on hostility in the personality test可知,那些看到红色的人在性格测试中的敌意得分比其他人高25%,故应选B。
【4】题意:在最后的测试中,参与者被告知一些____________,在那里他们可以采取不同行动。
细节理解题。A. faded images褪色的图像;B. the true information真实的信息;C. the same experience同样的经历;D. imaginary situations虚拟情景。根据原文第六段the participants were told about imaginary situations in which they could take different actions可知,参与者被告知一些虚拟情景,在虚拟情景里他们可以采取不同行动,故应选D。
【5】题意:关于该研究,以下哪项说法不正确?
细节理解题。A. Participants did personality tests in the study.该研究中参与者做了性格测试;B. Participants took three tests in the study.参与者在该研究中参加了三次测试;C. Participants were tested on seven different colors.参与者接受了七种不同颜色的测试;D. Blue-preferring people were less likely to harm others.偏爱蓝色的人不太可能伤害他人。根据原文第三段researchers asked a group of people which color they preferred, red or blue可知,参与者只接受了两种颜色的偏好测试,即红色和蓝色,故C选项说法不正确,故应选C。
【6】题意:最后一段主要讲什么?
主旨大意题。A. It tells us scientists’ new findings.它告诉我们科学家的新发现;B. It explains why red is connected to anger.它解释了为什么红色与愤怒有关;C. It tells us the importance of evolution.它告诉我们进化的重要性;D. It shows us the poor living conditions of ancient people.它向我们展示了古代人们恶劣的生活条件。通读原文最后一段可知,本段一开头便抛出了“红色和愤怒之间的联系从何而来”这一问题,随后一直在围绕这一问题进行解释,故本段主要内容是解释为什么红色与愤怒有关,B选项符合句意,故应选B。