题目内容

【题目】D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Happiness is a feeling that lights up your eyes, makes your steps light and makes you want to sing for no reason. Everyone wants to be happy. But sometimes, a guest comes in without invitation. It’s unhappiness. Don’t let it get you down. Send it away!

When you are happy, the world feels like a better place. As a saying goes: When you smile, the world smiles with you; when you cry, you cry alone. Wearing a smile will make you more charming and help you to win lots of friends. A good mood always gives you hope, which makes trouble and problems easier to handle.

No matter how happy you are, it’s normal to feel angry, sad or gloomy once in a while. Life is full of ups and downs. We can’t change the way life is, but we can do our best to change a bad situation into a good one. To help us do this, it’s good to know some of the factors(因素) that influence happiness.

One of the biggest factors is social relationships. People who are close to family and friends are happier than people who don’t have those relationships. Talking and sharing is a good way to relax and build confidence. Knowing someone is there for you will make you braver and more outgoing.

Another factor is work or school. If you enjoy school, even if you have lots of homework or extra classes, you will still feel that your school life is meaningful and happy. But if you hate school, your negative (消极的)attitude may cause you to feel bored and upset that you have to do so much work.

A third factor is your attitude(态度) towards life. How do you feel if you fail in an exam? Maybe you think it’s unfair because you always study hard and should have got a good mark. You can’t stop blaming (责备) yourself. Or, maybe you accept it. You go through the paper carefully, find out why you made stupid mistakes, and tell yourself, “Take it easy! I’ll do better next time!” Your attitude makes a big difference.

Do you smile a lot or wear a long face most of the time?

1How many factors can influence happiness in the passage?

2What will make you more charming and help you to win lots of friends?

3How will you feel if you enjoy school?

4Your attitude makes a big difference between happiness and unhappiness, doesn’t it?

5What’s your understanding of the underlined sentence “Life is full of ups and downs”?

6Do you feel happy in your daily life? If so, what do you do to make yourself happy? If not, what makes you unhappy?

【答案】

1Three

2Wearing a smile.

3I will feel that our school life is meaningful and happy.

4Yes, it does.

5. Life is full of happiness and unhappiness/sadness/There are both success and failure in life.

(Any reasonable answer is acceptable.)

6Yes, I do. I often chat with my friend and share everything with them.

No, I don’t. The high pressure of the entrance exam makes me unhappy. / Too much homework.

/The polluted environment …

(Any reasonable answer is acceptable.)

【解析】

本文讲述什么是幸福以及影响幸福感的因素。幸福是一种让你的眼睛明亮,让你的脚步轻快,让你无缘无故地想唱歌的感觉。带着微笑会让你更迷人,帮助你赢得很多朋友。好心情总是给你希望。影响幸福感因素有三个:社会关系,工作或学校,你对生活的态度。

1题意:文章中有多少因素能影响幸福感?

根据第4-6段可知影响幸福感因素有三个:社会关系,工作或学校,你对生活的态度。故答案是Three

2题意:什么能让你更有魅力,帮你赢得很多朋友?

根据第2段第3Wearing a smile will make you more charming and help you to win lots of friends.可知“带着微笑会让你更魅力,帮助你赢得很多朋友。”故答案是Wearing a smile.

3题意:如果你喜欢上学,你会有什么感觉?

根据第5段第2If you enjoy school, even if you have lots of homework or extra classes, you will still feel that your school life is meaningful and happy.可知“如果你喜欢上学,你会觉得我们的学校生活是有意义和快乐的。”故答案是I will feel that our school life is meaningful and happy.

4题意:你的态度在快乐和不快乐之间产生很大的影响,不是吗?

根据第6A third factor is your attitude(态度) towards life.可知你的态度在快乐和不快乐之间产生很大的影响;故答案是Yes, it does.

5题意:你对下面这句话“Life is full of ups and downs? (生活充满了起起落落?)”的理解是什么?

根据第2段第2When you are happy, the world feels like a better place.可知此句Life is full of ups and downs?指的是生活充满了快乐和不快乐/悲伤/生活中既有成功也有失败。故答案是Life is full of happiness and unhappiness/sadness/There are both success and failure in life.

(只要答案合理即可)

6题意:你在日常生活中感到快乐吗?如果是,你怎么做才能让自己快乐?如果没有,是什么让你不开心?

本题结合短文内容,回答合理,即可,答案不唯一。答案可以是Yes, I do. I often chat with my friend and share everything with them….(是的,我感到快乐。我经常和朋友聊天,和他们分享一切。……)

No, I dont. The high pressure of the entrance exam makes me unhappy. / Too much homework.

/The polluted environment …(我感到不快乐。升学考试压力太大,使我不高兴。/作业太多了。/污染的环境……)

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Science Museum in London

Welcome to the most friendly museum in London. In most museums, there's no shouting and no running, and you mustn't touch anything. But the Science Museum is ______ ... it's noisy! People talk about what they can see and do here, and there are some very noisy machines as well. If you want answers to all your questions about science, it is the right place for you.

On the ground floor is the Launchpad. It is my favourite room because there are lots of physics experiments. ______ , if you want to fill a bag with sand, you have to control a kind of truck on wheels and move it into the correct place: You can also find out how we travel into space and back again.

Upstairs is the ______ Room. There you can compare the speed of different animals with your own. When you hear a noise you push a key. If you aren't fast enough, the lion catches you! I'm faster than all my friends, but the 1ion still catches me.

I also like to visit the other rooms on the second and third floors. You can ______ maths, physics and chemistry as well as communication and the environment. In one room you can know how X-ray let you see inside your body. And in another room you can ______ find out how they dig coal from the ground and use it to create energy.

The Science Museum is interesting for people of all ages, but you should follow the ______. You cannot take photos, but if you want postcards you can buy them in the shop. The museum is free to enter, so you can go in for a few minutes or stay all days. It's open every day from 10 a.m. to 6 p.m. So if you ever go to London, make sure you visit the Science Museum. It's my favourite museum in the whole world!

1A.importantB.differentC.necessaryD.strange

2A.HoweverB.In factC.For exampleD.What's more

3

A.Culture and NatureB.Culture and Space

C.Human and SpaceD.Human and Nature

4A.look forB.learn aboutC.find outD.think of

5A.evenB.stillC.justD.only

6A.ordersB.notesC.rulesD.steps

【题目】 According to a recent survey, over 23 percent of Chinese high school students have trouble.

There are a number of conditions that can make it _______ for teenagers to get the rest they need. During the teenage years, the body's biological clock(生物钟) tells them to fall asleep later at night and wake up later in the morning.

But the body clock isn't the _______ reason teens lose sleep. Lots of people have insomnia(失眠症). All kinds of things can lead to insomnia such as illness, moods and sleeping environment. The most common _______ is stress. “On the notice board the teacher puts everyone's grades up, from first to last,” said Zeng Lei, 16, Hubei. “I'm so worried about my grades that I can't sleep.”

Some teens find they wake up during the night, because they don't have enough iron in their body. Their legs or arms _______ during the sleep making it hard to sleep. Others have nightmares(梦魇) so often they can't get the rest they need.

To enjoy good sleep, doctors say that a teenager needs a healthy lifestyle. That means _______ regular hours and not watching too much TV, using computer too often, or reading too much in bed. They should also try not to drink coffee or tea, eat heavy meals or exercise before bed, _______ these can keep them awake.

It's good idea for a person who keeps having trouble with sleep to see a doctor. “You need to listen to what doctors say,” said Dr Yuan Yonggui of the School of Medicine at Southeast University. He warns against taking medicine if it's not from the doctor.

1A.unusualB.tiringC.difficultD.impossible

2A.bestB.biggestC.onlyD.last

3A.causeB.illnessC.situationD.sense

4A.restB.growC.increaseD.move

5A.keepingB.takingC.choosingD.making

6A.whenB.sinceC.althoughD.if

【题目】 Many of us have feelings of loneliness as we grow up. As a teenager, just eating alone in the dining hall can’t be acceptable, and girls even go to the restrooms hand in hand. They fear being called a “loner”.

In these cases, we might use the word “loner” in a disapproving (不赞成的) way. However, it can actually have a positive meaning as well.

It all depends on our attitude toward being alone. If we see being alone as something not very good, we will be against it. But if we understand that it’s an everyday part of life, we’ll be able to “hug the beauty of our solo (单独的) journey”, as best-selling US writer Mandy Hale wrote in her book The Single Woman.

In some countries, more young people are choosing to be loners. In South Korea, “honjok” has become a growing lifestyle. The word comes from Korean “hon” (alone) and “jok” (group).These people eat alone, travel alone, and enjoy being by themselves. “I hope it grows into a self-supporting culture of happiness.” said Jang Jae Young, a South Korean who runs a website about this solo lifestyle called www.honjok.me.

In Japan, people have developed a strong “loner culture” and even a “loner economy (经济).” There are many solo KTVs and solo coffee bars. Noodle restaurants for solo customers are especially popular. There are boards which separate each seat. Customers fill out a form to make an order, and then press a button to call the waiter. They don’t see the faces of other customers or waiters.

People are becoming more experienced in and comfortable about being alone. This doesn’t mean we should totally keep ourselves away from the outside world, of course. But it doesn’t hurt to have some “me time” once in a while.

1From the passage we know that “honjok” ________.

A.means a group of lonersB.is a culture which brings people closer

C.is a website run by a KoreanD.will be a popular lifestyle in North Korea

2The underlined word “separate” in Para. 5 means “________”.

A.合并B.隔开C.监控D.固定

3If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(①=Para.1 ②=Para.2 ③=Para.3 ④=Para. 4 ⑤=Para.5 ⑥=Para.6)

A.①; ②③; ④⑤⑥B.①; ②③④; ⑤⑥

C.①②; ③④⑤; ⑥D.①②③; ④⑤; ⑥

4The best title of this passage is ________.

A.Ways to Deal with AlonenessB.A Tradition of Aloneness in Asian Countries

C.Aloneness—A Common LifestyleD.Advantages and Disadvantages of Aloneness

【题目】 In English, when someone is very angry we say this person “sees red”, like a bull goes wild after seeing a red cloth. Now it turns out that “seeing red” is not just an expression for angry people, but also a scientific fact.

Researchers at North Dakota State University in the US found that there is a connection between the color red and anger. Angry people really do “see red” where others don’t. And a preference for red over blue may even suggest a more hostile personality.

The study includes a number of experiments. In the first, researchers asked a group of people which color they preferred, red or blue. Participants (参加者) then did personality tests. Results showed that those who chose red tended to be more hostile.

During a second test, participants looked at faded images that could be regarded either red or blue. Those who saw red scored 25 percent higher on hostility in the personality test.

“Hostile people have hostile thoughts; hostile thoughts are connected with the color red, and therefore hostile people see this color more frequently,” the researchers told The Independent.

Finally, the participants were told about imaginary situations in which they could take different actions. Results showed that in these situations, red-preferring people were more likely to show that they would harm another person than those who preferred blue.

“An important message from this research is that color can send psychological (心理的) meaning,” the researchers said.

Where does this connection between the color red and anger come from? Scientists said it might be a matter of evolution (进化). In ancient times, poisonous plants and insects could cause wounds and bleeding. So it may have become instinctive (本能的) for people to link the color red with danger and threats.

1“Seeing red” is not just an expression for angry people, but also a _______.

A.legend storyB.funny joke

C.scientific factD.useful suggestion

2The underlined word “hostile” in the second paragraph means_____.

A.unfriendlyB.popular

C.upsetD.cheerful

3During a second test, those who saw red scored 25 percent ______ on hostility in the personality test.

A.lowerB.higher

C.moreD.cheerful

4In the final test, the participants were told about ______ in which they could take different actions.

A.faded imagesB.the true information

C.the same experienceD.imaginary situations

5Which of the following is NOT true about the study?

A.Participants did personality tests in the study.

B.Participants took three tests in the study.

C.Participants were tested on seven different colors.

D.Blue-preferring people were less likely to harm others.

6What does the last paragraph mainly talk about?

A.It tells us scientists’ new findings.

B.It explains why red is connected to anger.

C.It tells us the importance of evolution.

D.It shows us the poor living conditions of ancient people.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网