题目内容

【题目】根据所给汉语完成下列句子,词数不限。

1除非你打车,否则你开会就要迟到了

2作为护士,她的工作不仅仅是照顾病患。

3他学习如此用功,在学习上取得了很大进步。

4没有人知道他为什么跟任何人都相处不好。

5我们正在检查现场查找更多有助于侦破此案的线索。

【答案】

1Unless you take a taxi, you will be late for the meeting.

2As a nurse, her work goes beyond taking care of the patients.

3He has made great progress in his study by working so hard.

4No one knows why he doesn't get along well with anyone.

5We are checking the scene for more clues which will help solve the case.

【解析】

1根据所给汉语意思可知,是unless引导的条件状语从句,遵循“主将从现”原则,take a taxi意为“打车”,be late for the meeting意为“开会迟到”,故答案填Unless you take a taxi, you will be late for the meeting

2根据所给汉语意思可知,as意为“作为”,go beyond意为“不仅仅”,take care of the patients意为“照顾病患”,时态是一般现在时,主语her work是第三人称单数形式,所以谓语动词go也要用第三人称单数形式goesbeyond是介词,后面跟动名词形式,故答案填As a nurse, her work goes beyond taking care of the patients

3根据所给汉语意思可知,make great progress in his study意为“在学习上取得了很大的进步”,by working so hard意为“学习如此用功”,由语境可知,时态是现在完成时,构成为:主语+have/has+动词过去分词,主语he是第三人称单数,所以用has,故答案填He has made great progress in his study by working so hard

4根据所给汉语意思可知,no one意为“没有人”,作主语时,谓语动词用第三人称单数形式,know意为“知道”,第三人称单数形式是knowsget along well with sb意为“和某人相处得好”,时态是一般现在时,主语he是第三人称单数,get是实义动词,所以否定形式前面用助动词doesn't,故答案填No one knows why he doesn't get along well with anyone

5根据所给汉语意思可知,时态是现在进行时,构成为:主语+am/is/are+动词ing形式,主语是webe动词用arecheck the scene意为“检查现场”,check的动名词形式是checkingmore clues which will help solve the case意为“更多有助于侦破此案的线索”,故答案填We are checking the scene for more clues which will help solve the case

翻译题,首先确定句子是否为从句,找出引导词,然后确定时态,最后写出固定词组,连成句子即可。

例如题目1中,根据所给汉语意思可知,是unless引导的条件状语从句,遵循“主将从现”原则,take a taxi意为“打车”,be late for the meeting意为“开会迟到”,故答案填Unless you take a taxi, you will be late for the meeting

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文并回答问题。

Once upon a time there was a king living in a palace. One day he called out a group or men and said, “Go and find the person who knows about the secret of work.”

So the men left the palace and traveled around the country. First, they saw a woodcutter who was cutting down trees. They went to him and asked, “Do you like this job, sir?”

The woodcutter replied, “No, I was made to do this job by my parents.” The men sat goodbye to the woodcutter and walked away.

While traveling further, the men saw a laundryman (洗衣工). They decided to talk to him. One of them asked, “Hello, sir! Do you like this job?”

The man said, “No, I don’t. I do this just to make a living.”

Then they kept traveling until they saw a small school. A man was teaching there. They went inside and asked the teacher the same question.

The teacher replied, “I love this job. It makes me happy to teach so many poor children.”

The men considered the teacher to be the person who knew about the secret of work. So they brought him to the king.

The king learned of the teachers words and thanked him for knowing the secret of work. He then built a big new school for the teacher and the children.

1What kind of person did the king want to find?

__________________________________________________________________________

2Did the woodcutter like his job?

________________________________________________________________________________

3Who did the men meet during the travelling?

________________________________________________________________________________

4What do you think is the secret of work? Why? (字数30词左右。)

_____________________________________________________________________________

【题目】第三节 语篇补全

It’s not easy growing up. Growing up can be a real "pain” for some of us. We are always doing things that someone else makes us do. And we aren’t allowed to do all the things we like. Sometimes we feel sad, sometimes we are afraid, and sometimes we just don’t understand why we can’t stay young forever. But we should take a look back on all the hard periods in life with a positive(积极的) attitude and learn from them. 1.

Throughout our lives we are going to face many challenges and pains, but we should never let these difficulties keep us from following our dreams. 2

As a young girl, my parents forced me to do so many things that I didn’t like. They made me learn to play the violin and then the piano. 3 But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has made my life so colorful in so many ways. I now realize that my parents and teachers wanted me to have a better life than they did themselves.

We are all going to experience growing pains, but they are just part of our life. 4 Life would be really boring and meaningless. The future is ours! A little hard work never hurts anyone! If we realize that these pains just get in the way of our road to success, we will realize that our growing pains are actually growing gains!

A. I took great interests in music and won many prizes.

B. Think about how we would feel if we had no challenges and lived a life like that.

C. We should realize that all of our growing pains actually turn into growing gains.

D. At that time I hated music and I also hated them.

E. We must solve every problem one small step at a time.

【题目】 Maybe you often have arguments with your parents about clotheshomeworkfriends and many other things.But what's going on when your parents fight with each otherMost teenagers feel sad or afraid when their parents fight.They might think their parents won't love each other any more and that their arguments will lead to a divorce.

In factit is normal for parents to disagree and argue sometimes.They might disagree about important things like jobs and family decisions.They might even disagree about little things that don't seem important at all—like what's for dinner.Maybe sometimes parents feel so strong about their differences that it may lead to arguments.However, these arguments are often over quickly.Parents may say sorry and make__up and the family gets back into its usual way.

As a family member, you should find out what it really means when your parents fight.When your parents get angry with each otherthey might say things they don't really mean.Most people may lose their coolso if your parents are fightingdon't worry too much about it.Try to find a good way to solve it.

If your parents' fighting really bothers youyou might find it hard to sleep or go to school.If this happens, try talking to your parents about their behaviour.They may not even realize it until you tell them how their argument has affected you.You can also tell other relativesa teacher or a close friend.

1Which is NOT mentioned about the arguments between parents and teenagers?

A.Clothes.B.Jobs.C.Friends.D.Homework.

2What does it mean when parents fight

A.They don't love each other any more.

B.They will divorce because of family decisions.

C.They disagree with each other about something.

D.They aren't happy with their family.

3The underlined part “make__up” means “________” in Paragraph 2.

A.组成B.和解C.弥补D.化妆

4What should teenagers do when their parents fight?

A.Keep silent and do everything as usual.B.Shout at them to let them know we are angry.

C.Talk to them about our feelings.D.Go to school or tell a friend if it's hard to sleep.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网