题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Baboons(狒狒) live in Africa. They are like monkeys. Most people think daddy baboons don't know their babies. But scientists (科学家) find that daddy baboons know how to help their babies. The daddy baboons are smart.
Joan Silk is a scientist. She studies the baboons for 3 years. She says the daddy baboons are happy to see their babies. They have big teeth to help the babies to eat hard things. Mother baboons are small. And they live in a place. When a mother baboon gives birth(分娩), she often has only one baby. Baby baboons have fur. They are very cute.
During the day they eat things. At night, they sleep in the trees. Most children like baboons because they look like the man.
(1)Where do baboons live?
A.In Africa.
B.In America.
C.In Canada.
(2)How are daddy baboons?
A.They are shy.
B.They are beautiful.
C.They are smart.
(3)They underlined word "hard" means ________ in Chinese.
A.困难的
B.柔软的
C.坚硬的
(4)The mother baboon usually has _______ baby baboon(s) when she gives birth.
A.one
B.two
C.three
(5)Which of the following is TRUE?
A.Baboons are small monkeys.
B.Baby baboons are very cute.
C.Daddy baboons don't know how to help their babies

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】文章大意:这篇文章讲述了狒狒生活在非洲,狒狒爸爸很聪明,知道如何帮助它们的婴儿,狒狒妈妈通常只生一个小狒狒,它们的婴儿非常可爱。
(1)A细节题。根据文章Baboons(狒狒) live in Africa.可知,狒狒生活在非洲。故选A。
(2)C细节题。根据文章The daddy baboons are smart.可知,狒狒爸爸非常聪明。故选C。
(3)C推断题。根据文章They have big teeth to help the babies to eat hard things.可知,狒狒爸爸用它的大牙齿帮助狒狒婴儿咬坚硬的东西。所以,hard的意思是坚硬的 故选C。
(4)A细节题。根据文章When a mother baboon gives birth(分娩), she often has only one baby.可知,当狒狒妈妈分娩时,通常只生一个婴儿。故选A。
(5)B细节判断题。根据文章可知,狒狒长的很像猴子。狒狒婴儿非常可爱。狒狒爸爸知道如何帮助它们的婴儿。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
When I am reading a newspaper at home , my friends call me, “Will you 1 here and give us some help?” I throw the 2 away and run to them.
My friends are playing a basketball game 3 And the ball goes right into Mrs White's 4 They know I live next to her , 5 they want me to get the ball for them.
I 6 my neighbour Mrs White. She looks unfriendly. Everyone says that she doesn't like the children.And 7 knows Mrs White well because she seldom comes out of her house or speaks.
I walk into Mrs White's garden 8 I am nervous(紧张的).Suddenly I see a tall 9 walking to me. It is Mrs White. I feel 10 when I see her.
“Is this your 11 ?" she asks.
I say yes and we'll 12 do it again.
To my surprise, Mrs White says, "Why don't you kids 13 here? This hoop(篮球架)here is better than yours."
Wow! We are so glad to hear that !Mrs White is 14 us to play in her garden! We all learn a(n)15lesson: what many people say isn't always true.
(1)A.go B.drive C.come D.ride
(2)A.newspaper B.book C.picture D.photo
(3)A.at school B.in my neighbourhood C.in the playground D.in the garden
(4)A.balcony B.garden C.home D.kitchen
(5)A.or B.but C.so D.beacuse
(6)A.am happy with B.am afraid of C.am like D.am angry with
(7)A.everyone B.anyone C.no one D.someone
(8)A.sadly B.slowly C.happily D.angrily
(9)A.man B.woman C.girl D.boy
(10)A.sorry B.excited C.worried D.sad
(11)A.friend B.ball C.garden D.neighbour
(12)A.usually B.always C.never D.sometimes
(13)A.walk B.talk C.play D.eat
(14)A.asking B.inviting C.showing D.telling
(15)A.easy B.hard C.popular D.important

【题目】阅读理解
When someone says extinct(灭绝的) animals, you may think about dinosaurs(恐龙). But now many other animals are becoming less and less in number. These animals might disappear from the earth very soon. Take a look at the following animals. They are all in danger.
The African Elephant
The African elephant is a clever animal. It has a very good memory. But people kill it for its tusks(长牙). Half of the African elephants have disappeared.
The African Lion
The African lions have nowhere to live because of wars in Southern Africa. Besides, hunters and farmers often kill them.
The Tortoise
George is a tortoise. It is the last Pinta Island(平塔岛) giant tortoise. It was found in 1971. Now it lives in a research station. It can still live for another 200 years. But it is the last one of this species(物种) of tortoise.
The Tadpole Shrimp(蝌蚪虾)
Maybe you've never seen a tadpole shrimp. This is one of the oldest species on the earth. People have found them in fresh water pools on four continents(州). A tadpole shrimp can only live for two months or less.
(1)When someone says extinct animals, you may think about?
A.monkeys
B.dinosaurs
C.pandas
D.tigers
(2)People kill the African elephant for its
A.fur
B.tusks
C. nose
D.ears
(3)According to the passage, we know that George .
A.is the name of a scientist
B.is 100 years old
C.is the last one of its species
D.was born in 1971
(4)The tadpole shrimp.
A.is in danger because of its special illness(疾病)
B.lives on four continents
C.lives in a research stations now
D.is the second oldest species on the earth
(5)Which of the following is TRUE?
A.A tadpole shrimp can live for 100 years.
B.The number of some animals are becoming smaller and smaller.
C.All the animals in the world are in danger of extinction
D.African elephants have nowhere to live.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网