题目内容

【题目】阅读理解
When someone says extinct(灭绝的) animals, you may think about dinosaurs(恐龙). But now many other animals are becoming less and less in number. These animals might disappear from the earth very soon. Take a look at the following animals. They are all in danger.
The African Elephant
The African elephant is a clever animal. It has a very good memory. But people kill it for its tusks(长牙). Half of the African elephants have disappeared.
The African Lion
The African lions have nowhere to live because of wars in Southern Africa. Besides, hunters and farmers often kill them.
The Tortoise
George is a tortoise. It is the last Pinta Island(平塔岛) giant tortoise. It was found in 1971. Now it lives in a research station. It can still live for another 200 years. But it is the last one of this species(物种) of tortoise.
The Tadpole Shrimp(蝌蚪虾)
Maybe you've never seen a tadpole shrimp. This is one of the oldest species on the earth. People have found them in fresh water pools on four continents(州). A tadpole shrimp can only live for two months or less.
(1)When someone says extinct animals, you may think about?
A.monkeys
B.dinosaurs
C.pandas
D.tigers
(2)People kill the African elephant for its
A.fur
B.tusks
C. nose
D.ears
(3)According to the passage, we know that George .
A.is the name of a scientist
B.is 100 years old
C.is the last one of its species
D.was born in 1971
(4)The tadpole shrimp.
A.is in danger because of its special illness(疾病)
B.lives on four continents
C.lives in a research stations now
D.is the second oldest species on the earth
(5)Which of the following is TRUE?
A.A tadpole shrimp can live for 100 years.
B.The number of some animals are becoming smaller and smaller.
C.All the animals in the world are in danger of extinction
D.African elephants have nowhere to live.

【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】短文大意:当有人说灭绝的动物时,你可以想想恐龙。但现在许多动物的数量越来越少了。这些动物很快就会从地球上消失。该文中给出了一些例子。如非洲象、非洲狮、乌龟和蝌蚪虾。
(1)细节理解题。根据第一段中When someone says extinct(灭绝的) animals, you may think about dinosaurs(恐龙).可知当有人说灭绝的动物时,你可以想想恐龙,故选B。
(2)细节理解题。根据文中The African elephant is a clever animal. It has a very good memory. But people kill it for its tusks(长牙).可知非洲象是一种聪明的动物。它有一个很好的记忆。但人们杀死它是为了获取它的獠牙。故选B。
(3)细节理解题。根据文中George is a tortoise. It is the last Pinta Island(平塔岛) giant tortoise.可知乔治是一只乌龟。它是最后的一只平塔岛象龟,故选C。
(4)细节理解题。根据最后一段中Maybe you've never seen a tadpole shrimp. This is one of the oldest species on the earth. People have found them in fresh water pools on four continents(州).可知蝌蚪虾在四大洲的淡水池中生活,故选B。
(5)细节理解题。根据第一段中But now many other animals are becoming less and less in number.可知现在许多动物的数量越来越少了。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读:每空填一个单词

Dr. Albert Schweitzer was a jungle doctor in Africa. He was born in France. He had learned to play the piano since he was five and he was a very good musician. He decided to be a doctor when he was 30 years old. Then he studied medicine for eight years. After that, he asked to be sent to Africa in 1913.

Dr. Schweitzer took big boxes of medicine with him to Africa. He had to go through a lot of dangerous places. At first the new white doctor was not welcome, but soon the people of Africa understood that he was their friend and they helped him build his first small hospital near a river. Many people came to the hospital. Dr. Schweitzer worked day and night.

When he ran out of money and needed more medicine, he would go back to Europe to play music to make money. Then he would return to Africa. Later he built a bigger hospital. He spent most of his life in Africa, not only helping sick people but also teaching the people how to help each other.

During World War I, he was sent to prison. He found that war was more terrible than diseases (疾病 ). When the war was over, he made a speech everywhere to propose (提倡) peace and respect (尊敬) for lives. In 1952, he was named winner of the Nobel Peace Prize.

Occupation

Jungle _____ 1______

Birthplace

______2___

Education

He learnt to play the piano for many years and then he studied ____3____ for 8 years.

Career

He was sent to Africa in 1913.

He was ____4____ at first because people there didn’t understand him.

He worked day and night in his first small hospital to treat the sick people in Africa.

He made money for his hospital by ___5__ music in Europe. He devoted most of his life to helping __6_____and teaching the people how to help each other.

He was put into __7____ during World War I. After the war, he gave ___8___ around the world to make people realize the _____9_ of peace and ask people to respect lives.

Honour

In 1952, he was given the Nobel ____10__Prize.

【题目】阅读理解
I Don't Have to Be Like Them(保持真我)
All students have to face their own problems when they are growing up. You may not think that having a good family is a problem. But for me , it was. I had to face the problem of being the youngest of the Smith girls.
We live in a small town in Pennsylvania, US. There are three girls in the Smith family, Amanda, Theresa and me . People often say things to me , like “ Oh, the three of you , you're such nice girls. Your sisters are so pretty and so thin! You're really nothing like them .” That made me sad.
At school ,all of my teachers had taught my sisters . On the first day of school ,they said , “Oh , the youngest of the three! I hope you're just like your sisters. They're such wonderful students.”
People always compared(比较) me with my sisters . So I couldn't help comparing myself with them ,too. Theresa was smarter(更聪明的), Amanda was prettier . I began to work hard to be more like them .What my sisters did , I did , too. At last , I became drum major(主鼓手)of our school 's marching band . Both Amanda and Theresa had been drum majors . I became editor of the school's newspaper . Theresa had been the editor two years before.
But last year, Amanda went to college(大学) , and Theresa went to high school . Now I'm by myself at junior high . Everyone knows me , because I'm the drum major and the newspaper's editor .
Now I don't feel like a Smith girl any more , I feel like myself . I'm proud of doing all of the same great things that my sisters did . But the best thing I did was to learn to stop comparing myself with them .
(1)When people compare the author(作者) with her sisters , she feels________
A.happy
B.nervous
C.sad
D.comfortable
(2)The author _________
A.had the same teachers with her sisters
B.had different teachers from her sisters
C.was taught by some of her sisters' teachers
D.was taught by herself
(3)Why did the author become drum major of her school's marching band ?
A.Because she liked that.
B.Because her parents asked her to .
C.Because her sisters did that before.
D.Because her teacher asked her to .
(4)To the author , now the best thing is that ______________.
A.she becomes much better than her sisters
B.she stops comparing herself with her sisters
C.no one compares herself with her sisters
D.she has graduated from the junior school
(5)From the passage ,what does the author probably tel l us?
A.To be yourself.
B.Stop working hard.
C.Learn from the older.
D.Do what others say.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网