题目内容

【题目】 The heavy rain was sudden on a cold night over ten years ago. My bus suddenly stopped at a station ______ the rain. With two kilometers still to go, I was running out of time to ______ my four-year-old daughter from her childcare center. I walked through the water in the pouring rain and ______ arrived at the place, really wet. But I was glad to be only a few minutes late. Now I could face the next ______.

I had no way of getting home. It was around 6 p.m. and there were no buses and I couldn’t ______ a taxi. Home was too far to walk in the rain. We stood outside the center ______ at the rain pouring down, showing no sign of stopping. I noticed another parent stop the ______ and rush inside to collect his child ten minutes later. I did not ______ him and my thought turned back to my terrible situation.

“How far are you going?” a ______ asked.

I turned around to face the man who’d arrived late to fetch his child. I could_______ believe that there was a chance of a lift and I was too excited to tell him where I lived. He then kindly ______ to take us, saying “I’m going that way”. I was completely wet and didn’t know ______ I’d avoid getting the car seat wet. As if he could not see for himself, I nervously told him that I was wet. ______, he didn’t seem to mind, and was simply happy to help us.

To this day, I am ______ thankful, and I get goose bumps(鸡皮疙瘩) when I think about the evening that my daughter and I were left in difficulties but for the ______ of this stranger.

1A.thanks toB.because ofC.according toD.as for

2A.pick upB.look afterC.turn toD.deal with

3A.suddenlyB.luckilyC.carefullyD.finally

4A.positionB.doubtC.situationD.problem

5A.chooseB.expectC.affordD.stand

6A.lookingB.laughingC.callingD.throwing

7A.busB.carC.bicycleD.motorbike

8A.understandB.thankC.noticeD.trouble

9A.soundB.noiseC.voiceD.shout

10A.generallyB.simplyC.stronglyD.hardly

11A.refusedB.wantedC.offeredD.agreed

12A.whenB.thatC.whyD.how

13A.HoweverB.AlsoC.BesidesD.Again

14A.stillB.justC.evenD.always

15A.courageB.kindnessC.importanceD.happiness

【答案】

1B

2A

3D

4D

5C

6A

7B

8D

9C

10D

11C

12D

13A

14A

15B

【解析】

本篇文章主要讲述作者因贫困的生活在雨天接孩子放学遇到的困难,最后因陌生人的帮助而感激至今的故事。

1考查介词短语。句意:公交车由于大雨而停下了。

A. thanks to幸亏,多亏;B. because of由于……原因;C. according to视……而定;D. as for至于。根据上文My bus suddenly stopped at a station可知下文是由于大雨而停车。故选B

2考查动词短语。句意:我快没时间去幼儿中心接4岁的女儿了,

A. pick up捡起,接;B. look after照看,照顾;C. turn to转向;D. deal with处理。根据下文my four-year-old daughter from her childcare center.可知上文是接作者的女儿。根据题意,故选A

3考查副词辨析。句意:我走进大雨中,终于到了。

A. suddenly突然;B. luckily幸运地;C. carefully小心地;D. finally最后。finally最终,终于,根据题意,故选D

4考查名词辨析。句意:现在我能面对下一个问题。

A. position位置;B. doubt怀疑;C. situation情况;D. problem问题。由下段第一句话可知,我没有办法回家,这是一个问题,故选D

5考查动词辨析。句意:没有公共汽车,我负担不起出租车的费用。

A. choose选择;B. expect期待,期望;C. afford付得起;D. stand忍受。由上文可知作者是坐公交去接孩子,而且没有任何方法回去,可知作者是负担不起出租车的费用。根据题意,故选C

6考查动词辨析。句意:我们站在门口看着大雨,没有要停的迹象。

A. looking看;B. laughing笑;C. calling打电话;D. throwing扔。短语look at…表示看……;这里是说看着瓢泼大雨。根据句意,故选A

7考查名词辨析。句意:我注意到另一位家长停下车,十分钟后冲进去接孩子。

A. bus公共汽车;B. car小汽车;C. bicycle自行车;D. motorbike摩托车;下文提到这位家长后来给作者和女儿提供了顺风车回家,并且不需要淋雨,可知这位家长是开车,所以选B

8考查动词辨析。句意:我没有麻烦他。

A. understand理解;B. thank谢谢;C. notice注意;D. trouble麻烦。根据下文and my thought turned back to my terrible situation.可知上文是没有麻烦他。根据题意,故选D

9考查名词辨析。句意:“你要走多远?”一个声音问道。

A. sound声音,自然界一切声音;B. noise噪音;C. voice嗓音;D. shout大喊。形容人的声音用voice,故选C

10考查副词辨析。句意:我几乎不敢相信有搭便车的机会,太激动以至于忘记告诉他我家地址。

A. generally普遍地;B. simply简单地;C. strongly强烈地;D. hardly几乎不。根据文中believe that there was a chance of a lift可知是几乎不能相信有搭便车的机会。根据题意,故选D

11考查动词辨析。句意:然后他好心地提出带我们去,说“我要走那条路”。

A. refused拒绝;B. wanted想;C. offered提供;D. agreed同意。offer to do sth. 主动提出,根据题意,故选C

12考查连词辨析。句意:我湿透了,不知道要如何避免不弄湿他的车座。

A. when当……的时候;B. that那个;C. why为什么;D. how怎样;根据下文I’d avoid getting the car seat wet.可知这里是how引导的宾语从句,怎样避免弄湿他的座位。根据题意,故选D

13考查副词辨析。句意:我告诉他我湿透了。

A. However然而;B. Also也;C. Besides除了;D. Again再一次。下文说他似乎不介意,所以表转折,故选A

14考查副词辨析。句意:直到今天,我仍然心存感激。

A. still仍然,还是;B. just仅仅,只;C. even甚至;D. always总是;由to this day 直到今天可知,我仍然感激,still仍然,.故选A

15考查名词辨析。句意:没有这个陌生人的好意,我陷入了困境。

A. courage勇气;B. kindness善良;C. importance重要;D. happiness幸福。but for意为“要不是”。陌生人的善良让作者感激,故选B

完型填空题是一种综合性比较强的测试题,它把单项填空和阅读理解等题型融为一体,它不仅考查学生对词汇、词组、语法、句型和常识逻辑等语言基础知识的掌握情况和正确使用语法知识的能力,而且也考查学生的理解能力、推理能力、以及情景语感等方面综合理解和运用语言的能力。如第10小题考查副词辨析。句意:我几乎不敢相信有搭便车的机会,太激动以至于忘记告诉他我家地址。 A. generally普遍地;B. simply简单地;C. strongly强烈地;D. hardly几乎不。根据文中believe that there was a chance of a lift可知是几乎不能相信有搭便车的机会。根据题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When the great library of Alexandria (亚历山大图书馆) burned, the story goes, one book was saved. But it was not a valuable book, and so a poor man, who could read a little, bought it for very little money.

The book wasn't very interesting, but between its pages there was something very interesting indeed. Itwas a thin strip of animal skin on which was written the secret of theTouchstone (试金石)! The touchstone was asmall pebble (鹅卵石) that could turn any common metal into pure gold.

The writing explained that it was lying among thousands and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while common pebbles were cold.

So the man sold his few belongings, bought some simple supplies, camped on the seashore, and began testing pebbles. He knew that if he picked up common pebbles and threw them down again because they were cold, he might pick up the same pebble hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Coldthrow it into the sea. Pick up another. Throw it into the sea. The days continued overa long period of time.

One day, however, about mid-afternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the seabefore he realized what he had done. He had formed such a strong habit of throwing each pebble into the seathat when the one he wanted came along, he still threw it away.

So it is with opportunity (机会). Unless we are cautious (小心的,谨慎的), it's easy to fail to recognize(识别) an opportunity when it is in hand and it's just as easy to throw it away.

1According to the story, the touchstone_______.

A.is a big pebbleB.feels coldC.is magicD.is pure gold

2The man threw pebbles into the sea_______.

A.to test how far he could throwB.to practice throwing pebbles

C.to avoid picking up the same pebbleD.to express his disappointment

3What message does the story want to express?

A.Good habits can lead to success.

B.Habits can only hold you back.

C.Opportunity prefers slow but strong mind.

D.Opportunity only visits the ready and cautious mind.

【题目】阅读短文,并按要求完成76—80题。

Bill Gates is head of the software company Microsoft and one of the world’s richest men. He was born on October 28, 1955 and grew up in Seattle with his two sisters. He was a very bright boy. Science and math were his two favorite subjects at school. And he dreamed of being a scientist.

Bill first started to play on computers at the age of 13. At that time, a computer was a very large machine. Once he was interested in a very old computer. He and some of his friends spent as much time as possible on computers. In the end, they worked out a software program. Bill sold it for 4,200 dollars when he was only 17.

In 1973, Bill went to Harvard University. In 1975, Bill and his partners developed a software program called BASIC. This was not the first program ever created, but its inventors were the first to decide that people who wanted to use it should pay for it. BASIC was a success. Then Bill left Harvard to work for Microsoft, a company he started in 1975 with his boyhood friend Paul Allen. They thought the computer would come into every office and every home soon. So they began developing software for personal computers. They improved the software to make it easier for people to use computers. After many years of hard work, Microsoft becomes one of the most successful companies. And Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world.

76 题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);77 题完成句子;78—79 题简略回答问题;80 题将文中画线句子译成汉语。

1Bill Gates developed a software program called BASIC by himself.

2Bill Gates was born in _________ and grew up in Seattle. ____________________ .

3What did Bill Gates do on his 13?

_________________________________________________________________________

4What did Bill Gates and Paul Allen think of the computer?

_________________________________________________________________________

5_________________________________________________________________________

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题

Is it difficult for you to remember things? I`d like to tell you some ways to improve your memory, so you shouldn`t feel upset.

My first advice is that if you want to remember something well, you have to review it regularly(有规律地). You might review the material two days after you learn it, then a week later, then two weeks later, and then a month later. After a month you will find that you can easily remember the material.

My second advice is to use a colored pen to highlight (标注)the important parts on your book. This will help you in two days. First, it will help you pay attention to the most important parts when you learn the language. It is always easier to remember only the key points. Second, this will make reviewing easier. When you open your book, the colored parts will show you the most important things quickly. In this way, you don`t have to review all the material again.

Another piece of advice is to use the proper time well. First, review all the information in your mind right before you go to sleep. Your brain is working while you are sleeping. If you think about the information before you go to sleep, you might be able to remember it better. Another good time for memorizing information is in the morning because you have just rested and your brain is fresh and clear. So you might also try to review the important information in the morning.

1How long may it take you to remember the material easily if you review it regularly?

2Is it easier to use a colored pen to help remember the key points?

3What is the good time to review information?

4How many pieces of advice does the writer give?

5What is the passage mainly about?

【题目】 Mark Twainthe famous American writer and a great master of humorliked to play jokes on others. But once a joke was played on him. One day Mark Twain was invited to give a talk in a small town. At lunch he met a young manone of his friends.

The young man said that he had an uncle with him. He told Mark Twain that his uncle never laughed or smiledand that nobody and nothing was able to make his uncle smile or laugh.

"You bring your uncle to my talk this evening"said Mark Twain. " I'm sure I can make him laugh.

That evening the young man and his uncle sat in the front. Mark Twain began to speak. He told several funny stories and made everyone in the room laugh. But the man never even smiled. Mark Twain told more funny storiesbut the old man still kept quiet. Mark Twain continued to tell his funny stories. Finally he stopped. He was tired and quite disappointed.

Some days laterMark Twain told another friend what had happened. "Oh"said his friend. "I know that man. He's been deaf for years."

1The writer wrote the passage mainly to__________.

A.tell readers Mark Twain liked playing jokes

B.tell readers a joke played on Mark Twain

C.tell readers Mark Twain was a great writer

D.tell readers how to tell a funny story

2One day Mark Twain met __________at lunch.

A.a friendB.his brotherC.his teacherD.a young girl

3Why did Mark Twain ask the young man to bring his uncle to his talk?

A.Because he thought he could make him laugh.

B.Because he wanted to get to know the old man.

C.Because the old man could tell stories.

D.Because he wanted to learn from the old man.

4Mark Twain stopped finally because he was__________.

A.disappointedB.sorryC.illD.sleepy

5Mark Twain couldn't make the old man laugh because__________.

A.his jokes were not funny

B.the old man wasn't interested in the jokes

C.the old man could tell more funny jokes

D.the old man was deaf

6Where is the story probably from

A.In the science magazine.B.In the biography.

C.In the fashion newspaper.D.In the medical book.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网