题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A
Life is full of surprises and you never know how things will turn out.
Sir John Gurdon is a good example of this. As a boy, he was told he was hopeless at science and finished bottom of his class. Now, aged 79, the very same Gurdon shared the 2012 Nobel Prize in Medicine with Japanese stem cell(干细胞) researcher Shinya Yamanaka.
Like so many scientists, Gurdon shows us where the power of curiosity and perseverance(坚持不懈) can lead.
At the age of 15 in 1948, Gurdon ranked last out of the 250 boys at his high school in biology and every other science subject. Gurdon's high school science teacher even said that his dream of becoming a scientist was "quite ridiculous".
In spite of his teacher's criticisms, Gurdon followed his curiosity and kept working hard. He went to the lab early and left later than anyone else. He experienced thousands of failures.
"My own belief is that we will, in the end, understand everything about how cells actually work." Gurdon said.
In 1962, Gurdon took a cell from an adult frog and moved its genetic(基因的) information into an egg cell. The egg cell then grew into a clone(克隆) of the adult frog. This technique later helped to create Dolly the sheep in 1996, the first cloned mammal(哺乳动物) in the world.
In 2006, Gurdon's work was developed by Yamanaka to show that a sample(样本) of a person's skin can be used to create stem cells. Using this technique, doctors can repair a patient's heart after a heart attack.
"Luck favors the prepared mind, "Gurdon told the Nobel Prize Organization." Ninety percent of the time things don't work, but when they do, you have to seize(抓住) the chance. "
(1)Who won the 2012 Nobel Prize in Medicine?
A.Sir John Gurdon.
B.Shinya Yamanaka.
C.Sir John Gurdon and Shinya Yamanaka.
D.Gurdon's science teacher.
(2)In what order are the followings mentioned in the passage?
a. create the sheep Dolly
b. take a cell from an adult frog
c. use a person's skin to create stem cells
d. move a frog's skin to create stem cells
e. grow into a clone of a frog
A.b—a—c—d—e
B.b—d—e—a—c
C.b—d—a—c—e
D.b—e—d—a—c
(3)What does the underlined word "ridiculous" mean?
A.无知的
B.荒废的
C.荒谬的
D.无畏的
(4)According to the passage, which statement is true?
A.As a boy, he was told he was hopeful.
B.He ranked first at his high school in biology.
C.It's impossible for the doctors to repair a patient's heart after a heart attack.
D.In spite of his teacher's criticisms, he kept working hard.
(5)What's the main idea of the passage?
A.Ninety percent of the time things don't work.
B.Luck favors the prepared mind.
C.Life is full of surprises.
D.How to know cells actually work.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)D
(5)B
【解析】文章主要介绍一位诺贝尔医学奖获得者John Gurdon,他在小时候受尽质疑,但是凭借着不放弃、勇往直前的精神最终获得成功。
(1)C 由第二段最后一句中的“the very same Gurdon shared the 2012 Nobel Prize in Medicine with Japanese stem cell(干细胞)researcher Shinya Yamanaka”可知,John Gurdon和Shinya Yamanaka共同获得了诺贝尔医学奖。故选C。
(2)B 由第七、八段可知,正确的顺序是b—d—e-a-c。故选B。
(3)D 由第四段可知,在250名学生中,Gurdon的生物和科学学科的成绩排在最后,所以他的高中科学老师认为他想成为一名科学家是“ridiculous”,由此结合选项可知,ridiculous意为“荒谬的”。故选D。
(4)D D项与第五段第一句中的“In spite of his teacher's criticisms”相符,尽管老师批评他,但他仍然坚持努力工作,故选D。
(5)B 通读全文可知,文章通过讲述John Gurdon的故事告诉人们,幸运总是恩惠有准备的头脑。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据以下新闻内容。回答下列问题。
In England, some food companies across the whole country have been told to carry out urgent(紧急的) tests on all beef products. Do you know why? That's because some food companies used horsemeat to make beef products.
There are some examples about the horsemeat matter. In January, 2013, in a number of UK supermarkets, frozen hamburgers were found to have traces of horsemeat in them. Some frozen beef products made by food company Findus were found to contain horsemeat. All of the beef products made by this company have been removed from sale.
The government said that there's nothing to suggest any health risk from the products. Food minister David Heath said people should not throw away frozen meat products and carry on eating meat. The government will tell people not to eat meat if the meat is not safe.
Food safety has been an important matter all over the world. More and more countries plan to take some useful measures to ensure the safety of food.
(1)In England, some food companies have been told to urgently.
A.stop making beef products
B.test all their beef products
C.test all their products
D.remove all their products from sale
(2)What else did some food companies use to make beef products in England according to the passage?
A.Horsemeat.
B.Beef.
C.Fish.
D.Chicken.
(3)What does "traces" mean in the second paragraph?
A.描绘
B.追踪
C.少量
D.探索
(4)What should people do with meat products according to David Heath's suggestions?
A.Send them back to the food companies
B.Throw them away.
C.Never eat them.
D.Go on eating them.
(5)More and more countries plan to take some useful measures to ensure .
A.horsemeat out of products
B.the food safety
C.the test food
D.the food sale

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
C
What do you usually do in your free time? Play sports? Watch TV? How about reading books? You must know the Chinese saying: "Read thousands of books; travel thousands of miles" .Books are important in our life. Reading books is good for us. It can help us know and understand the world better. It can help us get a lot of knowledge(知识). It brings us a new and different world that we have never been before. Almost all the great men like reading, like Chairman Mao and Madame Curie.
In a word, books are treasure(财宝) and we must love them. But before you read, remember to choose a good one. Ask your parents or teachers about what books to read. Be sure you are interested in them. There are many different kinds of books. I like biography(传记) because I can learn something from the characters(人物).
What about you? Young friends. Please love books and read them. They are very helpful to you.
(1)Which of the following is TRUE?
A.Madame Curie doesn't like reading at all.
B.We shouldn't ask teachers about what books to read.
C.Reading books can give us little knowledge.
D.We have to choose a good book before we start to read.
(2)What does the underlined part "Read thousands of books; travel thousands of miles." mean in Chinese?
A.读书百遍,其义自见
B.读万卷书,行万里路
C.滚石不生苔
D.读数千本书就能行数千里路
(3)Reading books can help people_________.
A.to get more sleep
B.to know little about themselves
C.to get money from others
D.to understand the world better
(4)What kind of books does the writer like?
A.Story-books.
B.Comic books.
C.Biography.
D.Novels

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
C
As we know, there are differences between western culture and Chinese culture. We can see differences when we pay attention to the way words are used. Let's look at the words about animals and plants. Most expressions in Chinese about the dog, for example, "a homeless dog", "a mad dog", "a running dog" and "a dog catching a mouse", have negative meanings. But in western countries, dogs are thought to be honest and good friends of humans. In English, people use the dog to describe positive actions. For example, "you are a lucky dog" means you are a lucky person. And "every dog has its day" means each person has good luck sometimes. To describe a person's serious illness, they say "sick as a dog". The word "dog-tired" means very tired. However, Chinese love cats very much. But in western culture, "cat" is often used to describe a woman who is cruel(无情的、令人痛苦的).
The rose is a symbol(标志) of love in both China and some western countries. People think the rose means love, peace, courage and friendship. And the rose is the national flower of England, America and many other countries.
The words about plants and animals are used in positive or negative ways in different cultures. We can learn about many differences in cultures by comparing how some words are used.
(1)"Every dog has its day." means "_________".
A.Everybody in the world is lucky.
B.Each person lives his own way of life.
C.If one works hard, he's sure to succeed.
D.Everybody has a time in life to be lucky.
(2)The underlined word "negative" means ________ in Chinese.
A.正面的
B.负面的
C.中性的
D.有趣的
(3)From the passage, we can infer(推断)that the word "copycat" is most likely to describe a person who __________ in western countries.
A.likes following(效仿)others
B.enjoys writing books
C.is good at copying notes
D.loves drawing cats
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Words show differences in culture.
B.Chinese people prefer dogs to cats.
C.Western people think cats to be good friends.
D.Rose is the national flower of all western countries.
(5)What's the best title for the passage?
A.Negative or Positive
B.Different Countries Have Different Culture
C.Rose Means the Same in Chinese and English
D.What Dog and Cat Mean in English and Chinese

【题目】James wrote a play for television about a family who came to England from India, and the play was very interesting. It was bought by an American TV company(公司).

James was then invited to go to New York to help them. He lived in Washington, which is an hour away from New York by air. The plane was going to take off at 8:30 in the morning. So he had to be at the airport at about 7:30. He ordered a taxi for 6:30 and went to sleep. He forgot to wind the clock, and it stopped after midnight. Also the driver of the taxi had to work very late that night and he got up very late the next morning.

James woke with the feeling that something was wrong. He looked at his clock. It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve. He turned on the radio and knew it was ten. He was late for the plane.

He was just preparing his coffee when the radio sent out another news, “Reports are coming in of a plane crash(飞机坠落)near Washington airport. A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning. Plane number 2234…” James suddenly turned pale(苍白).

“My plane,” he said aloud. “If I haven’t been late, “I’d have been on the plane!”

根据短文内容,判断各句是否符合短文意思,符合的 “T”,否则 “F”。

1James was a writer from England.

2The driver came to pick him up on time.

3James was lucky because he was not able to get on the plane.

4The plane crashed while flying towards London.

5Sometimes bad things can change into good ones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网