题目内容
【题目】根据短文理解,从给出的A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
Although it was only autumn, everything outside was covered in white. Unexpectedly, we were hit with a big 1 storm and no one was prepared.
We have two apple trees in our backyard. Prana, our dog, loves 2. When she goes outside, she usually grabs a dirty apple from the ground to eat later on. Prana knows that when she brings her treasure into the house. I am not always 3, so she tries to hide it from me. It is our little game.
On the day that it snowed too 4 in the season, Prana went outside and I 5 her from the window. I noticed that she was 6 lots of holes and bringing out the apples buried beneath the snow. She seemed to be 7 to dig up as many apples as she could.
But when she came back inside, she brought back only one. About five minutes later. I looked outside. The yard was completely 8 with birds. Prana had dug up all those apples for her bird friends to eat. She knew that they hadn't prepared 9 food for the early winter!
This beautiful act of unconditional love from a(an) 10 taught me what real kindness was.
(1)A.sand B.snow C.thunder
(2)A.apples B.winter C.games
(3)A.clear B.correct C.happy
(4)A.late B.beautifully C.early
(5)A.met B.watched C.called
(6)A.hiding B.finding C.digging
(7)A.determined B.suitable C.nervous
(8)A.hit B.marked C.covered
(9)A.delicious B.enough C.less
(10)A.teacher B.friend C.animal
【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、C
(4)、C
(5)、B
(6)、C
(7)、A
(8)、C
(9)、B
(10)、C
【解析】作者讲述小狗在雪天用自己贮存的苹果招待没有食物的小鸟,表现了小狗对朋友的无私的“爱”。
(1)B 由“everything outside was covered in white”可知,下了大雪,故选B。
(2)A 由“she usually grabs a dirty apple from the ground to eat later on”可知,Prana喜欢吃苹果。故选A。
(3)C 根据下文“So she tries to hide it from me”可知,“我”有时不高兴,故选C。
(4)C 根据下文“……for the early winter”可知,这场大雪来得太早,故选C。
(5)B 根据下文“from the window”可知,“我”在注视她的行动,故选B。
(6)C 由下文“to dig up as many apples as she could”可知,她挖了好多洞,故选C。
(7)A be determined to do sth. 为固定结构,意为“决定做某事”。故选A。
(8)C be covered with为固定词组,意为“被……覆盖”,符合语境,故选C。
(9) B 由上文“Prana had dug up all those apples for her bird friends to eat. ”可知,她知道小鸟们没有为提前到来的冬天准备充足的食物,enough意为“足够的”,符合语境,故选B。
(10)C Prana是小狗,animal符合语境,故选C。