题目内容

【题目】Form 1

What is good for your mental health?

Doing something for a change is a good way. It could be a fiveminute

rest from cleaning your house, a halfhour lunch break at work or a weekend finding somewhere new.

Taking a break may mean being very active. It may mean not doing very much at all. Take a deep breath... and relax. Try yoga or a deep thought, or just putting your feet up. A few minutes can be enough to make you feel good.

Listening to your body is also helpful. If you're really tired, give yourself time to sleep. Sometimes the world can wait.

Form 2

What do you love doing? What activities can you lose yourself in?

Enjoying yourself is good for your mental health, too. Doing an activity you enjoy probably means you're good at it and being good at something builds up your confidence(自信).

Having a hobby like gardening, dancing or drawing can help you forget your worries for a while and change your mood(情绪).

I'm learning the guitar. I have to really give attention to getting it right, so there's no room in my head for worries.

It can be good to have an interest where you are not someone's mom or dad, teacher or doctor. You are just you.

An hour of drawing lets you show yourself creatively. A morning on the football ground gets you active and gives you the chance to meet new people.

1What does the writer suggest doing in Form 1?

A. Taking a break. B. Working hard.

C. Eating healthily. D. Taking exercise.

2What is the structure(结构) of Form 1?

A. B. C. D.

3Learning the guitar helps the writer to ________.

A. become a musician B. forget about worries

C. prepare for the future D. show himself creatively

4What does the writer mainly advise us to do in Form 2?

A. Join in as many activities as possible.

B. Develop good hobbies in daily life.

C. Learn something you are not good at.

D. Forget the past and look to the future.

【答案】

1A

2D

3B

4B

【解析】

这篇短文主要讲述了什么对你的心里健康有益

1根据文中Taking a break may mean being very active. It may mean not doing very much at all. Take a deep breath... and relax.可知,表格1作者建议要休息。故选A。

2根据上文What is good for your mental health?及下文中可知,可知先总结,在分别介绍,选项B符合。故B正确。故选D。

3根据文中Having a hobby like gardening, dancing or drawing can help you forget your worries for a while and change your mood(情绪). I'm learning the guitar.可知,学习吉他帮助作者是忘掉担忧故选B。

4在表格2中,主要建议我们在日常生活中培养良好的爱好。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网