题目内容
【题目】
![]()
I was born in Taipei City. In Taipei, we have natural disasters(灾难) such as typhoons and floods. We have several typhoons during the typhoon season from June until October. I remember that one summer vacation while I was studying in high school, a typhoon named Andrew came to our city. It still stays in my mind. Andrew brought rain, really heavy rain. The river near my house overflowed(溢出), and water began to come into my house. My parents, younger brother, sister and I moved out the most important things to the safe place. My parents and I moved the fridge up on the dining table. There was more and more water in our house. To keep safe, we had to move up to my cousin's house. His house was on the second floor. After the rain stopped, we went back home and cleaned up everything. There was much mud(淤泥) in our house, so it was really difficult to clean it up. But luckily, everyone in our home was all right.
【1】How long is the typhoon season?
A. One month. B. Two months.
C. Three months. D. Four months.
【2】What is Andrew?
A. The writer's name. B. The name of the city.
C. The name of the typhoon. D. The river's name.
【3】What should the writer do after the rain stopped?
A. To keep safe. B. To move up to his cousin's house.
C. To clean up his house. D. To clean up the mud in the street.
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 C
【解析】
本文讲述了作者的家乡台北市经常遭遇台风和洪水,一次他的家被洪水侵袭,被迫搬到了表弟家去住,洪水过后,又不得不回到自己家清理房子。
【1】细节理解题。句意:台风季多长时间?A一个月;B两个月;C三个月;D四个月。根据We have several typhoons during the typhoon season from June until October.可知台风季从6月到10月,共4个月的时间,故选D。
【2】细节理解题。句意:Andrew是什么?A作者的名字;B城市的名字;C台风的名字;D司机的名字。根据a typhoon named Andrew came to our city.可知Andrew是台风的名字,故选C。
【3】细节理解题。句意:雨停后作者应该做什么?A保证安全;B搬到他表弟的家;C清理他的房子;D清理马路上的淤泥。根据After the rain stopped, we went back home and cleaned up everything.可知答案应选C项。
【题目】春节来临,而许多贫困山区的学生却缺衣少物。请根据下面五位学生的叙说,给他们挑一份合适的新年礼物。并将最佳答案的字母编号填写在题前括号内。其中有一项多余。
Ni Feng: It's very cold here, but I have only a pair of old shoes. I need new ones. |
A、 |