题目内容

【题目】仔细阅读,为每段文章选择合适的小标题。

1. Every year, thousands of students choose to study in another country for a term, the summer, or a year. Studying abroad can be an exciting experience for many people.

2. Living in another country can help you to learn a language, and about another culture. You will see the world in a new way, and learn more about yourself. The experience of studying abroad may also look good on your future resume (求职简历). Many companies today want people who speak a second language, or have experienced living or working in another country.

3. Once you decide to study abroad, you have to make choices. To choose the right country or school, ask yourself: where do I want to go or why? How much do I want to pay? How long do I want to study abroad? Do I want to live with roommates, alone or somewhere else?

4. Get your passport and visa (签证) early! Before you go, learn some of the languages, and read about some common customs in the country that you are going to.Learn about the money. Bring some of it with you.

5. After the first few weeks abroad, many students will feel a little homesick. They may miss their family, friends, and familiar ways of doing things, Remember that it takes time to get used to a new place, school, and culture. When you feel sad or homesick, try to talk to others, or write about your feelings in a notebook.

A. Once you are in another country

B. Why study in another country

C. So many students choose to study abroad

D. Making the right choice

E. Getting ready

1_______

2______

3______

4______

5______

【答案】

1C

2B

3D

4E

5A

【解析】

本文是一篇社会文化类短文.主要介绍了现在很多学生选择到国外去留学,留学的时候可以学习这个国家的语言,文化,留学经历也会让求职简历更漂亮。

1段落大意题.根据"thousands of students choose to study in another country"可知第一段主要介绍了有很多学生选择到国外去学习,故选C

2段落大意题.根据"help you to learn a languageand about another culture"以及"experience of studying abroad may also look good on your future resume (求职简历).Many companies today want people who speak a second languageor have experienced living or working in another country"可知这一段主要介绍了到国外去留学有很多好处,比如:可以学习语言,外国的文化,国外留学经历会让你的求职简历看起来更漂亮,很多公司招聘的时候需要能说第二语言或者有国外留学或者国外生活、工作的经历,这也是为什么很多学生到国外留学的原因。故选B

3段落大意题.根据"you have to make choicesTo choose the right country or school"可知这一段主要叙述了留学的时候,要做出正确选择,一旦决定去留学,你必须得选择正确的国家或学校,例如:到哪里去为什么去留学?花费多少?在国外待多久?和室友一块住还是自己住,还是其他地方住?等等一系列的问题,都需要考虑,做出一个正确的选择.故选D

4段落大意题.根据"Get your passport and visa (签证) earlyBefore you golearn some of the languageand read about some common customs (习俗) in the country that you are going toLearn about the money"可知这一段主要介绍了要提早拿到护照和签证,走之前,要了解这个国家的语言和习俗,还有这个国家的货币,这一些都是出国前的准备工作,故选E

5段落大意题.根据"After the first few weeks abroadmany students will feel a little homesick (想家)."以及"When you feel sad or homesicktry to talk to othersor write about your feelings in a notebook"在国外的头几周里,很多学生会想家,想家的时候去和别人说说话,或者写在日记本里.可知这一段主要介绍了一旦到了国外可能会出现的一些情况,要提前有一个思想准备,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】假如你是王梅,有一个弟弟/妹妹一直是你的梦想,去年你家里添了一个弟弟/妹妺,你非常开心,请根据内容要点,写一封电子邮件给你的笔友李蕾,和她分享你的快乐,告诉她你的变化。( brother sister任选其一)

内容要点: 1)我一直想有个弟弟、妹妹;

2)去年我的梦想实现了,有了弟弟、妺妹;

3)他/她非常可爱,给我们带来了欢乐,伴我成长,不再孤单;

4)我学会了分享和照顾家人;

5)请补充几点弟弟、妹妹到来后你的变化。

参考词汇:joy grow up with sb.伴某人成长;on one’s initiative主动地;help do the houseworkstudy hard set an example 树立榜样。

写作要求:(1)不得使用真实姓名和校名

2)包含以上所有要点,可适当增加细节,使内容充实,行文连贯;

3)字迹工整,语言精练,表达准确,条理清楚;

4)词数80左右。(书信的开头和结尾已给出,不计入总词数。)

Dear Li Lei,

I have been dreaming to have a brother/sister. Last year,__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I’m lucky and happy to have a brother/ sister. Looking forward to hearing from you soon.

Yours,

Wang Mei

【题目】 The Limbless but Successful Person—Nick Vujicic

You may have heard his speech or watched his videos. Yes, he is Nick Vujicic. Nick Vujicic was born in 1982 in Australia. He came out the world with neither _______ nor legs. When they _______ their firstborn new baby son for the first time, Nick’s parents almost went to pieces (崩溃) .

Nick’s life was _______ difficulties. He had to deal with challenges of school and many other cases. He wondered what the aim behind his _______ was. Nobody knew that this limbless (无四肢的) beautiful baby would be a successful person one day.

After school, Nick went on with further study and _______ a double Bachelor’s degree (双学士学位) . By the age of 19, Nick started to achieve his dream of being able to_______ other people. Nick believes that our attitude towards those struggles can be the keys to overcoming the challenges that we face.

Now, this limbless_______ man has finished more than most people finish in a lifetime. He is the President of an International non-profit organization (国际非盈利组织) — Life _______ Limbs. _______ his first speech, Nick has traveled around the world, telling his story with millions of people. Well, as you may know, Nick found his aim in life. Have you found________ yet?

1A. handsB. armsC. feetD. ears

2A. foundB. knewC. sawD. thought

3A. filled withB. full withC. filled ofD. angry with

4A. schoolB. lifeC. familyD. house

5A. boughtB. madeC. gotD. carried

6A. exciteB. encourageC. interestD. please

7A. tallB. oldC. lazyD. young

8A. withoutB. withC. forD. in

9A. Since.B. As.C. After.D. Before

10A. yourB. yoursC. yourselfD. you

【题目】 My name is Linda. I was cute, active and happy—until that day when I was two years old. I had a bad fall and hurt one of my eyes. The doctor said that if the eye was taken out, my face would look worse, so my blind eye lives on with me.

People often ask me uncomfortable questions about my eye or even play jokes on me. When the kids played games, I was always the “bad guy”. Everyone looked down on me. Yet every time mom noticed I was unhappy, she would say to me, “Hold your head up high and face the world.” It helped me move on in life.

As a child, I thought mom meant: Be careful or you will fall down or knock into something because you are not looking. As a teenager I always looked down to hide my shame, but I found that people liked me when I held my head up high. In high school I was even made monitor. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mom and she would look at me with loving eyes and say, “Hold your head up high and face the world. Let them see the love that is inside.”

Mom’s love gave me confidence. Finally I was able to look people in the eye. I learned not only to appreciate (欣赏) myself but to have deep love for others.

1What happened to the writer when she was two years old?

A. She couldn’t see anything.B. She broke her leg.

C. She hurt one of her eyes. D. She fell off her bike.

2How did the writer feel before she had a bad fall?

A. Sad.B. Happy.C. Lucky.D. Nervous

3What does the underlined word looked down on mean in the passage?

A. 鼓励B. 轻视C. 欣赏D. 培养

4Which of the following about Linda is TRUE?

A. She was not a monitor in high school.

B. She held her head up high all the time.

C. She often played games with her friends and was always the “good guy”.

D. Her mom gave her confidence and finally she could look other people in the eye.

5What can we learn from this passage?

A. We should love our parents.

B. We may feel sorry for what we did.

C. We should learn to accept and appreciate ourselves.

D. We always have a good time when we play with our friends.

【题目】This is not a diet. It's a simple way to lose weight~ And you don' t even have to give up the food you love or join a gym. You just follow some habits that thin people have. Keep them, and you'll become thin.

( 1 ) Wake - up

When you wake up in the morning, sit up slowly without using your hands. With legs straight out, bend( 弯曲) forward until you feel sore in your back. It will burn about 10 calories (热量单位,卡路里).

(2) Start with soup

When you have a meal, order a clear soup, and have it before having the main food. In this way, you'll feel fuller, so you'll eat less when the main food comes.

(3) An apple (or more) a day

Apples are full of fiber(纤维) and water, so your stomach will want less. The study shows that people who eat at least three, apples a day lose weight.

(4) Stand up and walk around

Every time you use the mobile phone, stand up and walk around. Heavy people sit_____(平均) two and a half hours more each day than thin people. This skill is very important as standing up and walking around will burn 50 or more calories.

Use these skills, and you will have a big weight loss.

1】【1What should we have first if we want to eat less main food?

A. Soup. B. Ice cream.

C. Salad. D. Cheese.

2】【2Why does eating apples make one's stomach want less food?

A. Because apples are delicious.

B. Because apples are full of fiber and water.

C. Because apples are sour.

D. Because only apples are filled with calories.

3】【3Which of the following may the authordisagree?

A. Sitting up slowly without using your hands helps burn calories.

B. Eating apples every day is good for people's health.

C. You have to join a gym if you want to lose weight.

D. It' s good to walk around while talking on the mobile phone.

4】【4What's the purpose of the passage?

A. To give some advice on how to lose weight.

B. To advise people to eat apples every day.

C. To tell people how to enjoy a better life.

D. To advise people to give up bad habits.

5】【5In which part of a newspaper would you most probably read the passage?

A. Shopping. B. Teaching.

C. Family. D. Health.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网