题目内容
【题目】
Name: Off the Beaten Path (险远之路) Cover price (定价): $30.00 Our price: $19.80 The best-selling Reader’s travel book has 40% new content(内容) including over 200 new places, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It introduces more than 1, 000 of the United States’ must-see destinations(目的地). |
Name: Container Gardens by Number Cover price: $ 15.95 Our price: $9.49 A unique book contains(包含) 50 easy-to-follow container designs. Each design provides a simple planting plan that shows exactly how to create each artwork, with an instruction and in-depth(深入的) plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden. |
Name: Best Weekend Projects Cover price: $ 17.95 Our price: $13.96 Choose from 80 unique ideas to create an unusual and surprising living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are shown in a clear, easy-to-follow style that speaks to readers in an easy-understanding, user-friendly voice. |
Name: l80l Home Remedies (治疗方案) Cover price: $ 40.00 Our price: $ 29.96 Plenty of health problems can be dealt with at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound. Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn, bad breath, and blisters (起泡) to allergies(过敏), and hiccups (打嗝). |
【1】You can most probably read the passage in a ____.
A. travel guide B. newspaper C. textbook D. medicine booklet
【2】How much money could you save if you want to buy a travel book?
A. $10. 20. B. $6.46. C. $13.96. D. $19.80.
【3】Which of the following could help you to deal with common health problems
without a doctor?
A. Off the Beaten Path. B. Container Gardens by Number.
C. Best Weekend Projects. D. 1801 Home Remedies.
【4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Container Gardens by Number can help you improve your gardening skills.
B. Best Weekend Projects may be useful for you to decorate your living room.
C. Off the Beaten Path covers about 1000 famous traveling destinations all over the world.
D. 1801 Home Remedies is designed for home use.
【5】The author writes the passage in order to ___________.
A. introduce the books to readers
B. advise readers to buy the books
C. encourage readers to read more about medicine
D. share his opinion about the books with readers.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】试题分析:短文是四则新书简介,是关于健康和出行的实用建议,作者的真正目的是通过建议读者多购买书籍进行推销。
【1】题意:你最有可能在____阅读这则短文。考查文意理解题。根据四则短文的内容,都是些广告之类,可知最容易出现在报刊上,故选B。
【2】题意:如果你想买一本旅游书,你能省下多少钱?考查数字理解题。根据第一则的信息Cover price: $30.00/Our price: $19.80,可知30.00-19.80=$10. 20,故选A。
【3】题意:下列哪项可以帮助你在没有医生的情况下处理常见的健康问题?考查细节理解题。根据第四则Name: l80l Home Remedies提供的信息Plenty of health problems can be dealt with at home.,可知许多健康问题可以在家里解决。故选D。
【4】题意:根据文章,下列哪一项不是正确的?考查细节理解题。A. Container Gardens by Number can help you improve your gardening skills. 集装箱花园可以帮助你提高园艺技能。B. Best Weekend Projects may be useful for you to decorate your living room. 最好的周末项目可能对你装饰起居室很有用。C. Off the Beaten Path covers about 1000 famous traveling destinations all over the world. 人迹罕至的小路覆盖了全世界大约1000个著名的旅游目的地。D. 1801 Home Remedies is designed for home use. 1801家居补救措施是为家庭使用而设计的。根据短文内容,对照四则不同的信息,可知ABD的叙述都是正确的,故选C。
【5】题意:作者写这篇文章是为了___________。考查细节理解题。A. introduce the books to readers把书介绍给读者。B. advise readers to buy the books建议读者购买书籍。C. encourage readers to read more about medicine鼓励读者多读一些医学知识。D. share his opinion about the books with readers. 与读者分享他对书的看法。根据文意,可知选B。