题目内容

【题目】Many people think the dinosaurs(恐龙) were the biggest animals that ever lived. They are wrong. The world’s biggest animal is still living and it lives in the ocean. It is called the blue whale(鲸鱼). Blue whales can be as long as 30 meters and weigh as much as 1,000 kilos. _______________

The whale is not only the world’s biggest animal, it is also one of the cleverest. ________________ Although we do not know what they are saying. Maybe one day we will learn how to talk with whales, and then they will be able to tell us about themselves.

________________ They are mammals(哺乳动物). They give birth to babies and have milk inside their own bodies to feed them. Humans are also mammals.

There are lots of stories about whales, but perhaps the most famous story is Moby Dick. _________________ In this book, a sailor named Captain Ahab spends a lot of time trying to find and kill an enormous white whales named Moby Dick.

Sadly, there are not many kinds of whales left.___________________ However, there are now laws to stop people killing most kinds of whales. So maybe there will be more of them in years to come.

A. People have killed them for food and other things for thousands of years.

B. The smallest dinosaurs weighed no more than 2 kilos.

C. We know that whales can communicate with each other.

D. The largest dinosaurs weighed only 500 kilos.

E. Dinosaurs were our friends and became very popular.

F. It was written by an American writer named Herman Melville.

G.Although they live in the ocean, whales don’t lay eggs like fish do.

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

【答案】

1D

2C

3G

4F

5A

【解析】

短文主要介绍了世界上最大的动物—鲸鱼。它们是哺乳动物。最大的蓝鲸长达30米,重达1000公斤。也是世界上最聪明的动物之一。不幸的是,鲸鱼长时间遭到人类的捕杀,种类及数量在减少。现在已经颁布法令,禁止人类捕杀鲸鱼。

1句意:最大的恐龙只有500公斤重。考查细节理解题。根据第一句Many people think the dinosaurs(恐龙) were the biggest animals that ever lived.(许多人认为恐龙是有史以来最大的动物。)结合语境和句意可知选D。

2句意:我们知道鲸鱼可以互相交流。考查细节理解题。根据上文The whale is not only the world’s biggest animal, it is also one of the cleverest.(鲸不仅是世界上最大的动物,也是最聪明的动物之一。结合语境和句意可知选C。

3句意:虽然它们生活在海洋里,鲸鱼却不像鱼那样产卵。考查细节理解题。根据下文They are mammals(哺乳动物). They give birth to babies and have milk inside their own bodies to feed them. Humans are also mammals.(它们是哺乳动物。他们生下婴儿,体内有奶来喂养它们。人类也是哺乳动物。结合句意可知选G。

4句意:它是由一位名叫赫尔曼·梅尔维尔的美国作家写的。考查细节理解题。根据上文There are lots of stories about whales, but perhaps the most famous story is Moby Dick.(有很多关于鲸鱼的故事,但最著名的故事是《白鲸》。)结合句意可知选F。

5句意:几千年来,人们为了食物和其他东西杀死它们。考查细节理解题。根据上文Sadly, there are not many kinds of whales left.(可悲的是,鲸鱼种类不多。结合句意可知选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Even if you shop with plastic bags,always remember to recycle them. Most families don't realize the importance of eco-friendly living—especially children. So how can you help children start seeing green?Well,here are a few suggestions.

1). Don't buy toys—borrow instead. If kids are concerned,most toys start to lose their shine (光彩).Don't let the unloved toys gather dust around the house—instead,join a local toy library,give them to the library. And if you do buy new toys,try to buy toys made from wood and other eco-friendly materials.

2). Spend time outside. Make sure your child spends time learning to be outside. Let him / her get involved in nature by planting a tree,building a birdhouse,or taking a bike ride in a nearby park.

3). Teach green. Even if your child doesn't receive an environmental education in the classroom,there's no reason that you can't spread the word at home. Let your kid help out with separating your recyclables.

4). Stick with eco-friendly entertainment. Most kids may not seem like interested in the subject on the environment,but put it in a TV show and they'll change their minds. Give them a taste of the online cartoon show,and you'll finally find the children learn it happily and relaxingly.

1The phrase “help children start seeing green” can be replaced by “________”.

A. help children see the green color

B. tell children they should like green

C. help children understand the importance of eco-friendly living

D. teach children how to recycle rubbish

2How many suggestions does the writer mention in the passage?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

3The Chinese meaning of the underlined word “recyclables” is “________”.

A. 可回收利用物 B. 再生能源 C. 化学药剂 D. 电缆线

4According to the passage,which of the following is NOT true?

A. We can buy toys made from wood.

B. Parents shouldn't teach children environmental subject at home.

C. Most kids don't like to learn subjects on the environment.

D. Parents should teach their children to build a birdhouse.

5The writer doesn't think that ________.

A. parents should buy lots of toys for their children

B. parents should give unloved toys to the library

C. parents can teach children environmental subjects on TV

D. parents should spend time in nature with their children

【题目】On a Friday night, a poor young violinist was playing his violin at the entrance of the subway station. He played such great music that people slowed down to listen and put some money into his hat.

The next day, the violinist came to the entrance again. He put down his hat as usual. Beside the hat was a piece of paper with some words on it. It said, "George Black has put an important thing into my hat by mistake. Welcome to claim(认领)it. Soon the people were all interested in the words and wondered what it could be. After a while, a man rushed into the crowd, took the violinist's shoulders and said, “I knew you would certainly come.” The violinist asked, “Did you lose anything?” “Lottery(彩票).” The violinist took out a lottery ticket with Black's name on it. Black took it and danced happily.

Black was an office worker. He bought the lottery and won a prize of $500,000. But when he gave $50 to the violinist for his wonderful music, the lottery ticket was thrown in, too. The violinist was a college student. That morning, he was going to fly to Vienna for high education. However, when he found the ticket, he put off the flight and went back to the entrance.

Later someone asked the violinist why he didn't take the lottery ticket to pay for his high education. He said, “Although I don't have much money, I live a happy life. If I lose honesty, I won't be happy forever.”

1When did the violinist come to the entrance of the subway again according to the passage?

A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Friday. D. On Thursday.

2What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. The music. B. The hat. C. The important thing. D. The violin.

3What was Black's job?

A. A college teacher. B. An office worker.

C. A university student. D. A music teacher.

4Why did the violinist put off his flight to Vienna?

A. Because he was ill.

B. Because he wanted to make more money by playing the violin.

C. Because he liked playing the violin there.

D. Because he wanted to find the person who lost the lottery.

5We can learn from the passage that the violinist was ______.

A. poor but honest B. rich and honest

C. poor and careless D. rich but careless

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网