题目内容

【题目】When we think of money, we think of coins and paper bills. That is what money is today. But in the past people used many things instead of money. Some countries used cows. Other countries used salt, tobacco or stones. Today there are still some places in the world that do not use paper money. One place is the island of Yap in the Pacific Ocean.

On the island of Yap, people use the heaviest money in the world—Yap stones. These are round, white stones with a hole in the middle. They do not originate(起源)from the island. The Yap men have to go to the islands four hundred miles away to get them. Big stones can be twelve feet high as big as two tall men. Small stones are as big as a dinner plate.

Rich people do not carry the Yap stones. Servants follow the rich. Each servant carries a stone or a long stick over his shoulder. Today the people on the island use paper money for everyday shopping. But for other things they still prefer Yap stones.

1What is money today?

2What did people use instead of money in the world in the past?

3Where do people on the island of Yap get Yap stones?

4What do Yap stones look like?

5What do the Yap men buy with Yap stones today?

【答案】

1Money today is coins and paper bills.

2They used many things such as cows, salt, tobacco or stones instead of money in the past.

3They get Yap stones from the islands four hundred miles away.

4They are round, white stones with a hole in the middle.

5They buy everything with Yap stones except everyday shopping.

【解析】

文章主要讲述的是货币提到货币,人们首先想到的就是当下依然在流通的纸币和硬币,但是在太平洋的一个小岛(雅浦岛)上,人们使用一种特殊的货币,那就是雅浦石头但是随着时代的进步,在购物的时候他们已经开始使用纸币,但其他时候还是使用石头进行交易。

1细节理解题。由句子When we think of money, we think of coins and paper bills. That is what money is today.可知当我们想到钱时,我们想到了硬币和纸币。这就是今天的钱。故答案为:Money today is coins and paper bills.

2细节理解题根据句子But in the past people used many things instead of money. Some countries used cows. Other countries used salt, tobacco or stones.可知但在过去人们用很多东西代替金钱。一些国家使用奶牛。其他国家使用盐、烟草或石头。因此答案为:They used many things such as cows, salt, tobacco or stones instead of money in the past.

3细节理解题由句子The Yap men have to go to the islands four hundred miles away to get them.可知亚普人必须到四百英里以外的岛上去才能找到他们。故答案为:They get Yap stones from the islands four hundred miles away.

4细节理解题根据句子These are round, white stones with a hole in the middle.可知这些是圆形、白色的石头,中间有一个洞。因此答案为:They are round, white stones with a hole in the middle.

5推理判断题由句子Today the people on the island use paper money for everyday shopping. But for other things they still prefer Yap stones. 可知今天岛上的人们每天都用纸币购物。但在其他方面,他们还是更喜欢yap石头。故本题的答案为:They buy everything with Yap stones except everyday shopping.

回答问题的任务型阅读

该题型是给同学们呈现一段阅读资料,然后设置几个问题,做题时,我们应该先浏览一下问题,心中对所给任务有一个初步的了解,带着问题去阅读,有针对性地阅读,提高阅读效率。

一、阅读全文,了解大意

在做任务型阅读题时,同学们应先浏览文章后所提出的问题,在浏览过任务后,应迅速回头阅读全文了解文章的主要内容,作者想表述的观点,情感等。

二、寻找细节,逐题攻克

对于任务型阅读中的细节考查题,需要同学们有对语言的理解和分析能力,并带着问题回到阅读材料中,采用跳读的方式来寻找细节所在的段落,然后锁定目标段落,寻找总结自己所要的答案。

此外,同学们在答题和书写方面还要注意以下几点:

1. 作答时,要遵循的原则就是:能简略回答的,尽量简略回答。

2. 书写要规范整洁。句子开头首字母要大写;标点符号要规范,单词拼写要正确无误;注意时态的呼应和人称的转变。

3. 做出适当调整。在回答时,同学们应对照题目,根据需要对句子的人称、单复数、时态、语态、词性、主谓搭配等做出适当的调整。

三、通读全文,仔细检查

  在完成所有的答题任务后,同学们一定要检查一下自己的答案:是否存在书写问题,首字母是否大写,人称单复数是否按照要求书写,时态、语态、词性、主谓搭配是否正确,要避免不必要的失分。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People are always afraid of making mistakes. But sometimes it's not bad to make mistakes, and here is why.

At first, mistakes are a clear sign that you are trying new things. It's always good to try new things, because when you are trying new things you are growing. If you never try new things, how can you improve? How can you create? The simple answer is“You can't.” Look around you, everything you see is the result of someone trying new things.

Another good thing about mistakes is this: when you are making mistakes, you are learning. Consider this: Edison failed 10,000 times before he invented the light bulb. When he was asked how he felt to fail that many times, he said that he hadn't failed 10,000 times, but rather had learned 10,000 things that didn't work.

Finally, when you make a mistake, you are that much closer to success. Why? Because you have said what you should say, and you have done what you should do. Every time you make a mistake, you are closer to success. But it doesn't mean that you can make mistakes without thinking. Instead, when you try new things you have to think them over, so that you can keep away from some unnecessary mistakes.

We shouldn't spend all our time and money on the only one way, but use them correctly. Because our time and money are limited (有限的).

There is an old saying, “If you are not making mistakes, you are not trying hard enough.” So go bravely and make mistakes. And learn. And grow. And succeed.

1】【1If you are making a mistake, that means________.

A. you're careful B. you're kind

C. you're growing D. you know nothing

2】【2If you never try new things, you can't________.

A. improve B. create C. spend D. A and B

3】【3After Edison failed 10,000 times, he________.

A. gave up

B. invented the light bulb

C. invented the computer

D. invented 10,000 new things

4】【4When you make a mistake, you are closer to________.

A. time B. money C. success D. everything

5】【5What's the main idea of the passage?

A. Never make mistakes.

B. You can make mistakes without thinking.

C. Sometimes it's good to make mistakes.

D. Making mistakes is terrible.

【题目】This story happened in a small mountain village. One day there was an earthquake. Nothing was destroyed and ______ was hurt. But a huge rock fell from a nearby mountain and stopped in the middle of the road.

When the earthquake _______, many people came to the road and saw the huge rock. Some of the strongest men tried to lift the rock off the road. But they couldn't move it. They tried to push it but failed. They tried to _______ it with ropes but nothing worked.

"Well," they all agreed, "There's nothing we can do about it. We'll have to change the ______. At this time a boy of 12 years old said, "I think I can help you to move the rock."

"You?" they shouted, "What are you talking about?" The men all ______ at the boy.

The next morning some people came into the street. One of them shouted, "The rock is gone !" More people ran out to see. It was true. The rock wasn't in the road any more. It wasn't even near the road.

"This is______," they said, "Where did it go?"

The boy stood in the street, _____, "I told you I could move it last night."

The boy walked over to where the rock had been and uncovered some earth. "I buried it," he said.

The people looked______. "You see," he said, " I dug a deep hole next to the rock and I dug a small incline (斜坡) up to the rock and the rock ran down into the hole by itself. I covered it with earth."

The crowds shouted, "What a ____ boy!" And some of them said, "Why haven't we thought of this good _____?"

1A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody

2A. stopped B. started C. happened D. appeared

3A. push B. lift C. change D. pull

4A. road B. stone C. rope D. village

5A. looked B. laughed C. called D. pointed

6A. heavy B. dangerous C. special D. impossible

7A. crying B. smiling C. thinking D. lying

8A. surprised B. sad C. happy D. relaxed

9A. clever B. strong C. brave D. poor

10A. boy B. hole C. story D. way

【题目】Many people think the dinosaurs(恐龙) were the biggest animals that ever lived. They are wrong. The world’s biggest animal is still living and it lives in the ocean. It is called the blue whale(鲸鱼). Blue whales can be as long as 30 meters and weigh as much as 1,000 kilos. _______________

The whale is not only the world’s biggest animal, it is also one of the cleverest. ________________ Although we do not know what they are saying. Maybe one day we will learn how to talk with whales, and then they will be able to tell us about themselves.

________________ They are mammals(哺乳动物). They give birth to babies and have milk inside their own bodies to feed them. Humans are also mammals.

There are lots of stories about whales, but perhaps the most famous story is Moby Dick. _________________ In this book, a sailor named Captain Ahab spends a lot of time trying to find and kill an enormous white whales named Moby Dick.

Sadly, there are not many kinds of whales left.___________________ However, there are now laws to stop people killing most kinds of whales. So maybe there will be more of them in years to come.

A. People have killed them for food and other things for thousands of years.

B. The smallest dinosaurs weighed no more than 2 kilos.

C. We know that whales can communicate with each other.

D. The largest dinosaurs weighed only 500 kilos.

E. Dinosaurs were our friends and became very popular.

F. It was written by an American writer named Herman Melville.

G.Although they live in the ocean, whales don’t lay eggs like fish do.

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网