题目内容

【题目】

1What is the most important rule of the library?

A. No smoking B. Respect C. Being quiet D. No parking

2Which of the following is Not true?

A. You must clean up before you leave.

B. You mustn’t enjoy music.

C. You mustn’t drink water

D. You mustn’t do shopping online in the library.

3How many “respect” rules are there in the material(材料)?

A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

4You can’t do the following things in the library EXCEPT(除了) _____.

A. playing with your friends.

B. speaking on your phone in a loud voice

C. taking pictures for yourself

D. studying for your math exam

5The material mainly talks about _______.

A. the library of the high school

B. the rules of the school library

C. the books in the library

D. the rules of the school

【答案】

1B

2C

3A

4D

5B

【解析】

短文大意:本文介绍了学校图书馆的一些规章制度

1题意:图书馆最重要的规则是什么?考查细节理解题。根据The most important rule in the library is RESPECT,可知选B。

2题意:下列哪项是不正确的?考查细节理解题。A. You must clean up before you leave. 你必须在离开之前把一切整理好。B. You mustn’t enjoy music. 你不能听音乐。C. You mustn’t drink water 你不能喝水。D. You mustn’t do shopping online in the library. 你不能在图书馆网上购物。根据No cating or drinking in the library, except for water,可知可以喝水,故选C。

3题意:材料中有多少“尊重”的规则?考查数字判断。根据Respect the books/Respect the teachers/Respect cach other,可知是三条,故选A。

4题意:除了_____,你不能在图书馆做下列事情。考查细节理解题。A. playing with your friends. 和你的朋友一起玩。B. speaking on your phone in a loud voice大声打电话。C. taking pictures for yourself 为自己拍照。D. studying for your math exam为数学考试做准备根据Please keep voices low/ No videos, computer games./ No taking pictures,可知前三项都是禁止的,故选D。

5题意:材料主要是谈论 考查细节理解题。根据材料内容,可知介绍的是图书馆规则,故选B。

阅读理解题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。这就要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些测试题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Why is clean water so important to developing countries? A recent report shows that about 80 percent of diseases in developing countries are caused by poor water and low sanitation(卫生)conditions. In those countries, women and girls spend several hours collecting water, but often polluted, far away from their families. The polluted water more or less influences their health. In this case, there is an urgent(迫切的)need for people in developing countries to have access to(有机会或权利使用)clean water to improve their health.

Here is a short story about Hadjara Zakari, a 12-year-old girl in Niger. Having access to clean water changed her life. She learned about the importance of hand-washing when the school first received clean water three years ago. That evening, she told her father, “You shouldn’t eat with me unless you clean your hands.” Her father was very angry and shouted at her, “It’s not up to you to tell me what to do!” Stunned(目瞪口呆的),Hadjara sat in silence. But she knew she was right. In protest, Hadjara refused to eat dinner that night. After her father questioned Hadjara’s head teacher, he understood the importance of hand-washing and his daughter’s intentions(目的). The girl really wanted her family to live longer and healthier lives.

For people in developing countries, clean water can change many things, especially improve their health. So, from now on, let’s avoid wasting water and take action to save water, which is important to people all over the world.

1】According to the recent report, poor water and low sanitation conditions can cause _______.

A.traffic problems B.forest fires C.many illnesses

2】The key to improving people’s health in developing countries is _______ in Paragraph 1.

A.to get clean water B.to exercise often C.to refuse drugs

3】What can we infer(推断)from Paragraph 2?

A.Hadjara laughed at her father’s foolishness.

B.Hadjara refused to eat dinner that night in order to lose weight.

C.Hadjara’s father understood his daughter’s love and care for him later.

4】The underlined word “protest ” in this passage means _______.

A.抗议 B.保护 C.节约

5】The purpose of the writer is to _______.

A.teach people how to wash hands

B.call on people all over the world to save water

C.show developing countries rich in clean water

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网