题目内容

【题目】 On school nights, lots of kids have to do their reading before they are allowed to watch TV. Pretty soon, you might get to do both at the same time, in true Harry Potter style.

Several companies are racing to produce electronic paper and ink, complete with colors and moving imagines (图像). One idea would be to create a newspaper like The Daily Project in the Harry Potter books. Its pages would hold video clips of baseball games instead of just black-and-white photos.

Electronic paper is not a new idea. A company in Massachusetts called E ink, for example, has been working for years on such a technology. Little electricity determines (决定) whether each microsphere (微球体) looks black or white at any given time. Together, microspheres make up words and imagines. The techniques seems promising for creating still imagines that can be changed when needed, but the process (进程) is too slow for high-quality videos.

Scientists in Holland now report a new type of e-paper technology—by using layers () of oil. They can make images which change fast enough to meet standard video requirements. They can also make brilliant colors. So far, however, each image is smaller than the fingernail.

For now, reading and watching TV will have to return two separate activities. Keep your eyes open, though—in the future, TV watching and reading might be part of the same work.

1According to the passage, kids soon can ________.

A. be allowed to watch TVB. watch TV while doing their homework

C. watch Harry Potter on TVD. be allowed to read a newspaper

2What determines the black and white color of each microsphere?

A. Images.B. Electricity.C. Oil and ink.D. Fingernail

3Scientists in ________ have reported a new e-paper technology that uses oil.

A. the USAB. the UKC. EnglandD. Holland

4Which of the following in NOT true?

A. Electronic paper is not a new idea.

B. Microspheres make up words and images.

C. Watching TV and reading are now part of the same work.

D. Scientists use layers of oil in a new e-paper research.

5From the last paragraph, we know that ________.

A. scientists are still working on the new e-paper technology

B. kids love to read while watching TV

C. parents may be against this new idea

D. teachers may not teach students in the future

【答案】

1B

2B

3D

4C

5A

【解析】

这篇短文主要介绍了随着技术的发展,许多公司在竞相生产电子纸墨。也许不久的将来就可以实现既能看电视又能写作业的梦想。

1细节理解题。根据短文第一段Pretty soon, you might get to do both at the same time, in true Harry Potter style.可知两种方式是指做作业和看电视同时进行,故选B

2细节理解题。根据短文Little electricity determines(决定)whether each microsphere(灌球)looks black or white at any given time.可知电起到了决定作用,故选B

3细节理解题。根据文中Scientists in Holland now report a new type of e-paper technology—by using layers () of oil. They can make images which change fast enough to meet standard video requirements.可知,科学家在Holland报道了一种新的使用油的电子纸技术。故选D

4推理判断。根据短文最后一段可知看电视和读书现在还是分离的活动,选项C是错误的。故选C

5主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了科学家们仍在研究新的电子纸技术。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空: 用方框中所给的单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次,每空只填一个单词。)

close, loud, feel, take, you, busy, swim, correct, house, success

close, loud, feel, take, you, busy, swim, correct, house, success

Happiness is for everyone. You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and1 pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big 2 may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.

In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you, when you study hard on your lessons, your parents are always3 good care of your life and your health; when you4, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to 5 it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.

Happiness is not the same as money. It is a 6 of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can't be 7 with money.

When you meet with difficulties, you can say 8 you are very happy, because you have more chances to challenge 9. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving door. when it 10, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网