题目内容

【题目】根据短文(C)内容完成表格,每空一词。

Leonardo da Vinci(莱奥纳多··芬奇)was a famous artist who was born in Italy. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern life. Although Leonardo hated warhe invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gunwhich was produced and used in war. BesidesLeonardo spent days thinking about how to save time. He developed ideas for something like cutting machines.

Leonardo was a strange man. He never ate meat. That was very unusual in those times(时代). He never published(发表)scientific discoveries. He usually used mirror writingwhich looks like usual writing in a mirrorstarting from the right side of the page and moving to the left side.

Only a few of his paintings are left today. Many paintings were not finished because he thought they were not perfect.

Leonardo was talented and creative. He was regarded as one of the most intelligent men in the world.

Leonardo da Vinci

His status(身份)

Not only an artist but also an1

His invention and ideas

·The machine 2

Ideas for something like machines used to3

His strange behaviors·

He never ate meat.

He never published discoveries connected with 4

He used mirror writing

5only a few of his paintings are left today

Because many paintings were not finished

【答案】

1inventor

2gun

3cut

4science

5Why

【解析】

达芬奇是意大利的著名的画家,也是一位伟大的发明家。他的许多发明在现代生活中起到了重要的作用。达芬奇才华横溢,富有创造力,他被认为是世界上最聪明的人之一。

1根据短文开头的句子Leonardo da Vinci(莱奥纳多·达·芬奇)was a famous artist who was born in Italy. He was also a great inventor.可知,莱奥纳多·达·芬奇是是一个画家,也是一个伟大的发明家。故答案为inventor

2根据第一段第三行His most special invention was the machine gun他最特别的发明是机关枪,属于原词不变。故答案为gun

3根据第一段最后一句He developed ideas for something like cutting machines. 他想出了切割机之类的点子。属于原词变换词形。to后跟动词原形,故答案为cut

4根据第二段第二行He never published(发表)scientific discoveries.他从未发表过与科学有关的发现。属于变换词性。需要填写一个名词形式,故答案为science

5根据回答Because many paintings were not finished. 得出why 提问用because回答。属于归纳提炼新词。故答案为Why

练习册系列答案
相关题目

【题目】Passage 2 根据短文内容填表格,并将答案写在答题卡的相应位置。

Waste sorting(垃圾分类) is a big matter worldwide. In order to sort the rubbish properly and protect the environment, people in different countries are using different methods to sort their waste.

UK A UK company invented a “smart bin” to help with waste sorting. People just need to drop their waste into the bin(垃圾箱). A camera and sensors(感应器) in the bin can tell what type of rubbish it is and correctly sort it. The bin also compresses(压缩) the waste so it takes up less space.

South Korea South Korea is using a method called “Pay For Your Waste” to encourage its people to reduce food waste. When throwing away rubbish, people have to separate their food waste from their other rubbish and put it in a bin. The smart bin then weighs the food. People have to pay for their food waste by scanning(扫描) a barcode(条形码) on the bin. If they throw away more rubbish, they will pay more.

Japan Japan is leading the world in waste sorting. They sort waste so carefully that even plastic bottles and their caps go into different bins. Different types of paper products have their own bins.

China China is improving its waste sorting efforts. Shanghai has worked with Alipay to create a “green account(账户)”service for its residents(居民). The city is asking all of its residents to sort their waste into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

Title(题目)1

Countries

Methods

UK

“A smart bin” 2 by a UK company to help with waste sorting. The bin can also compress the waste so it will take up less space.

South Korea

When people throw away food rubbish, they have to pay for it by scanning a barcode on the bin. The more waste they throw away, 3 they will pay.

4

They sort waste so carefully that they even put plastic bottles and their caps into different bins.

China

China is making an effort to improve waste sorting. The government of Shanghai is asking all of its residents to sort their waste into four groups:

5.

【题目】 An 11-year-old blind girl is proud of walking alone every day to and from school. Why? She has to walk past so many barriers (障碍物) in her way. The girl's home is near the school, yet her mother follows her without letting her know.

The case of the girl shows the barrier-free facilities (设施) are not enough in her city. Many other cities are short of barrier-free facilities as well. There's no well-designed path for the blind. In fact, in the early 2000s, some cities started to build barrier-free facilities for disabled people. However, almost 20 years later, only a few large cities have had facilities of high quality.

It's common that sidewalks are taken up with barriers. Few workers are sent to move them away, so it's dangerous for the blind to walk on them. Also, some other barrier-free facilities are badly destroyed(毁坏). Only a few workers are assigned (分配) to do the task of repairing the broken ones.

Some ideas can make a difference-build more barrier-free facilities and employ more workers to protect them –but hard to be put into practice, because both of them require money. In a word, more money is needed to carry on with the work. It’s our duty to make life easy for disabled people, so that they can live without barriers some day.

阅读以上信息, 用恰当的单词完成下面的表格, 每空一词。

Introduction

A blind girl feels proud that she walks alone to from school every day.

The mother is unsure of her daughter's safety, so she always follows her and keeps it a 1.

2

Barrier-free facilities are not enough, 3 are the workers.

About facilities

Twenty years ago, some barrier-free facilities were built.

Now, most cities are short of facilities of high quality 4 several large cities.

About workers

Barriers on sidewalks aren’t moved away in time.

Broken facilities aren’t repaired sometimes.

Ideas

More money is needed to help the disabled live as 5 as common people.

Build more barrier-free facilities.

Employ more workers to protect them.

【题目】根据短文内容, 选择适当的单词或短语填空, 使短文意思完整。每个选项仅使用一次。

A. Although B. Noiselessly C. As a result D. Sometimes

E. prefer to stay F. keep away from G. become silent, watchful and suspicious

H. As soon as I. will never see J. However

There are wild elephants in Malaysia, Thailand and several other countries but most people

1them. Elephants dislike the hot sun. They 2 in the cool shelter of the jungle, coming out at night to feed on the vegetation on the fringe of the jungle.

3they are big animals, elephants can move silently when necessary. When there are no hunters(猎人)near them, elephants often make a lot of noise. They tear up young bamboo shoots and eat noisily. But as soon as hunters appear, the elephants 4. A big bull elephant stretches out(伸展)his sensitive trunk and moves it round slowly, searching for the scent of his enemy. His large ears protrude from the side of his head and he listens for the slightest sound. 5he detects(察觉)any danger, the bull taps on the ground with his trunk. Tonk! Tonk! This is the danger signal(信号).6the elephants disappear into the protection of the jungle.

7an elephant will attack(攻击)human beings, particularly if it is defending(保护)its young or it has been wounded. An angry elephant can trample an enemy to death or pick him up with his trunk and smash his hated enemy on the ground. Sometimes hungry elephants damage

(毁坏)crops but usually they 8 human beings. In recent years, poachers have killed huge numbers of elephants in Africa to get their ivory tusks.9 , many countries have banned(禁止)trade in objects made of ivory.10, elephants are still in danger of disappearing completely from many countries where they have lived peacefully for thousands of years.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网