题目内容

【题目】 An 11-year-old blind girl is proud of walking alone every day to and from school. Why? She has to walk past so many barriers (障碍物) in her way. The girl's home is near the school, yet her mother follows her without letting her know.

The case of the girl shows the barrier-free facilities (设施) are not enough in her city. Many other cities are short of barrier-free facilities as well. There's no well-designed path for the blind. In fact, in the early 2000s, some cities started to build barrier-free facilities for disabled people. However, almost 20 years later, only a few large cities have had facilities of high quality.

It's common that sidewalks are taken up with barriers. Few workers are sent to move them away, so it's dangerous for the blind to walk on them. Also, some other barrier-free facilities are badly destroyed(毁坏). Only a few workers are assigned (分配) to do the task of repairing the broken ones.

Some ideas can make a difference-build more barrier-free facilities and employ more workers to protect them –but hard to be put into practice, because both of them require money. In a word, more money is needed to carry on with the work. It’s our duty to make life easy for disabled people, so that they can live without barriers some day.

阅读以上信息, 用恰当的单词完成下面的表格, 每空一词。

Introduction

A blind girl feels proud that she walks alone to from school every day.

The mother is unsure of her daughter's safety, so she always follows her and keeps it a 1.

2

Barrier-free facilities are not enough, 3 are the workers.

About facilities

Twenty years ago, some barrier-free facilities were built.

Now, most cities are short of facilities of high quality 4 several large cities.

About workers

Barriers on sidewalks aren’t moved away in time.

Broken facilities aren’t repaired sometimes.

Ideas

More money is needed to help the disabled live as 5 as common people.

Build more barrier-free facilities.

Employ more workers to protect them.

【答案】

1secret

2Problems

3neither

4except

5easy

【解析】

这篇短文给们讲述的是现在很多城市都缺乏无障碍设施,如没有为盲人专门设计的道路。有些城市修建了无障碍设施,但这些设施可能都被毁坏了,没有及时的修理。作者认为应该建造更多的无障碍设施,雇佣更多的工人来维护他们,因为让残疾人生活得更轻松是我们的责任,希望他们有一天能毫无障碍地生活。

1根据短文第一段最后一句话The girl's home is near the school, yet her mother follows her without letting her know.可知,这个盲人女孩能顺利的上学、放学,其实是她的妈妈一路上跟着她,没有让她知道,即保守秘密,故这里填secret,“秘密”。

2根据表格中对应的内容以及文章的结构可知,短文第二段和第三段中,作者主要介绍了无障碍设施的一些问题,这个空应该填概括这部分内容的一个单词,故应该是Problems

3根据短文第二段The case of the girl shows the barrier-free facilities (设施) are not enough in her city.以及短文第三段It's common that sidewalks are taken up with barriers. Few workers are sent to move them away, so it's dangerous for the blind to walk on them可知,无障碍设施的问题有“这些设施不够,还有就是维护这些设施的工人也很少”。结合题目可知,这里应填neither,意为“也不”,neither are the workers是一个倒装结构。

4根据短文第二段Many other cities are short of barrier-free facilities as well…. However, almost 20 years later, only a few large cities have had facilities of high quality.可知,除了一些大城市有高质量的无障碍设施之外,很多城市都缺乏这些设施。由文意可知,这里应填except,意为“除了”。

5根据短文最后一段It’s our duty to make life easy for disabled people, so that they can live without barriers some day.可知,我们有责任让残疾人的生活像普通人一样的轻松。由此可知这里应填easy,轻松的,容易的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 InspacetherewasalittlegrayplanetItlookedvery_______becausethepeoplewholived therehadn'tlookedafteritTheyhadpollutedthewholeplanetheavily_______ rubbishandpollutionAsaresulttherewerefewplantsandanimalsleft

OnedayalittleboyJimwaswalkingontheplanetwhenhepassedacave(山洞)and_______asmallredflowerinsideTheflowerwasverysick--almostdyingsoJim_____ dugup theflowerwithrootssoil and everything Then he started looking for a place___5___ care of it

He searched all over the planet but everywhere was polluted so much that there was___6___ place the flower could possibly live in Then he looked up at the moon

Itseemedthatmaybetheplantcouldlivethere JimdecidedtogothereHe_______ aspaceshipandputthelittleredflowerinthebackthentheyflewtothemoonFarawayfromallthatpollutiontheflowersoongrewupgivingbirthtoothers and these other flowers spread onto other flowers Soon the whole moon was completely covered with flowers When the little boy's flowers came out the moon gave out a soft red___8___It was the most beautiful scenery he had ever seen

Maybethestoryistellingus_______ wedon'tlookaftertheplanetadaywillcomewhen flowerscanonlygrowonthemoon

Sowemustbefriendlyto________placethatwearelivingin now

1A. happyB. sadC. excitedD. bored

2A. aboutB. fromC. withD. beside

3A. noticedB. believedC. decidedD. expected

4A. carefulB. carefullyC. carelessD. carelessly

5A. totakeB. takeC. tookD. taking

6A. someB. manyC. noD. much

7A. wentawayB. wentthroughC. climbedinto D. climbedout

8A. fireB. smellC. noiseD. light

9A. unlessB. thatC. beforeD. if

10A. usB. ourC. oursD. ourselves

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网