题目内容

【题目】任务型阅读。

我在八月二号去(参加)了一场生日聚会。It's for my friend,Susan.Susan is an English girl.But she learns (学习) Chinese in China.She is in my class.I buy a red sweater for her.Lots of (许多) people come to the party.We play games.The happy thing for me is to eat.I eat lots of food.When I get home (到家),I am not well.I think I eat too much (太多).Next time I go to a party,I only eat one hamburger,not six.Then I can have fun at the party.

1Is the birthday party for Susan?

__________________

2How many hamburgers does the writer (作者) eat at the party?

__________

3How does the writer feel (感觉如何) when he or she gets home?

_______________________________________________________

4将画线①译为英语。

______________________________________________

5将画线②译为汉语。

____________________________________

【答案】

1 Yes,it is.

2 Six.

3 He or she isn't well./He or she doesn't feel well.

4 I go to a birthday party on August 2nd.

5 我为她买了一件红色的毛衣。

【解析】

本文主要内容是作者参加他(她)的朋友苏珊生日聚会。苏珊是个英国女孩。但她在中国学汉语。作者给她买一件红色的毛衣。很多人来参加聚会。他们玩游戏。对作者来说最开心的事是吃。作者吃了很多东西。当作者回家时,感到不舒服,吃得太多了。下次作者去参加一个聚会时作者打算只吃一个汉堡包,而不是六个

1题意:这个生日聚会是给苏珊的吗?考查细节理解题。根据第二句It's for my friend,Susan.(是给我朋友苏珊的。)可知“这个生日聚会是给苏珊的”。故答案是Yes,it is.

2题意:作者在宴会上吃了多少汉堡包?考查细节理解题。根据倒数第二句Next time I go to a party,I only eat one hamburger,not six.(下次我去参加一个聚会,我只吃一个汉堡包,而不是六个。)作者在聚会上吃了6个汉堡包;故答案是Six/6.

3题意:当他或她回家时,作者是什么样的感觉考查细节理解题。根据倒数第四句When I get home (到家),I am not well.(当我到家时,我身体不好。可知作者身体不舒服。故答案是He or she isn't well./He or she doesn't feel well.

4句意:我在八月二号去(参加)了一场生日聚会题意:将画线①译为英语。短语go to a birthday party:去参加生日聚会; 在具体某一天用介词on;August 2nd:八月二号。英语句子中排列顺序一般是:主谓宾地点状语时间状语。结合句意可知答案是I go to a birthday party on August 2nd.

5句意:我为她买了一件红色的毛衣。题意:将画线②译为汉语。短语buy sth. for sb.:给某人买某物。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完成句子

1除了肥皂剧以外,我还非常喜欢看戏剧片。

Besides _____________, I enjoy watching _______________ very much.

2我父母希望我每天至少读三个小时书。

My parents _________ me to read books for ____________ three hours every day.

3因为加强锻炼,他比以前更健康了。

Because he ______________ more often, he is _______________ than before.

4《威利号汽船》于192811 18 日在纽约上映。

Steamboat Willie _________________ in New York _________ November 18, 1928.

5在二十世纪七十年代,可口可乐开始进入中国试产并且在中国变得越来越受欢迎。

____________________, Coca-Cola began to enter China’s market and become ______________ in China.

6为了使我实现梦想,我得妈妈不断地激发我的潜力。

In order to make my dream ______________, my mother always helps to ____________ the best in me.

7在了解到这家餐厅有最糟糕的服务后,我们决定不去那里。

After finding this restaurant had the ___________________, we decided _____________ there.

8我知道并非每个人都能认真对待学习,我希望你可以竭尽全力。

I know _________________ takes their study ___________, but I do hope you can try your best.

9她喜欢做一些放松的事情,例如舒服地躺在沙发上,无所事事。

She enjoys doing ________________, such as sitting _________________ on the sofa and doing nothing.

10我们喜欢一些卡通人物的原因是因为我们可以从他们身上学到很多。

The ________ why we love some cartoon characters is that we can _____________ from them.

【题目】根据短文理解, 完成下了各题。
A
Do you still get free plastic bags from the supermarkets? Things have changed.
China has banned(禁止)free plastic bags at shops and supermarkets, and people have to pay for using plastic bags. The rule started on June 1, 2008. It came because our country tried to make litter less. Making super-thin(超薄)plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000 plastic shopping bags a day, and they have caused pollution of the environment (环境污染). The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there. So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring? Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags(布袋), and send them to their parent s as presents. They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones. They think it is their duty to protect(保护)the environment.
(1)People in China have to_______ now.
A.throw plastic bags here and there
B.collect plastic bags in the street
C.pay for using plastic bags at shops and supermarkets
D.use free plastic bags at shops and supermarkets
(2)China made this rule because plastic bags were bad for the_______.
A.environment
B.litter
C.shops
D.supermarkets
(3)The Chinese people are encouraged to bring _______for shopping.
A.no bags
B.free plastic bags
C.their own bags
D.super-thin plastic bags
(4)Some students in Chongqing _______.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.pick up plastic bags everywhere
D.buy cloth bags for their parents
(5)What's the main idea of this article (文章)?
A.Making super-thin plastic bags has been banned in China.
B.The bags have become a main cause of plastic pollution.
C.Some students in Chongqing begin to make their own shopping bags.
D.To protect the environment, free plastic bags have been banned in China.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网