题目内容
【题目】Han Mei is a Chinese girl. She studies in No.4 Middle School. She is a good student. She gets up early in the morning and then helps her mother cook breakfast. After breakfast, she goes to school by bike. She has many friends at school. They often help each other with their lessons. Her mother is a worker. She works in a supermarket. Where is the supermarket? It is near Han Mei’s school. The supermarket isn’t very big, but it sells many different things. The students in Han Mei’s school often buy school things there. What does Han Mei’s father do? He is in the same supermarket. But he doesn’t sell things. He is a driver. The family is a happy one.
【1】Han Mei is _______ .
A. a student B. a worker C. a driver D. a teacher
【2】Han Mei goes to school ______.
A. by bus B. by bike C. by taxi D. by car
【3】Han Mei’s school is _______ the supermarket .
A. behind B. far from C. near D. in front of
【4】_______ buy school things in the supermarket .
A. People B. Many people C. HanMei’s schoolmates D. Girls
【5】_______ work in the supermarket .
A. HanMei’s father B. HanMei’s mother
C. HanMei D. HanMei’s father and mother
【答案】
【1】 A
【2】 B
【3】 C
【4】 C
【5】 D
【解析】
这篇短文主要讲述了寒梅一个中国女孩,她是一名中学生。文中讲述了她的日常生活。
【1】根据文中Han Mei is a Chinese girl. She studies in No.4 Middle School.可知,这里是说寒梅是一个中学生。故选A。
【2】根据文中After breakfast, she goes to school by bike.可知,他乘自行车去上班。故选B。
【3】根据文中Where is the supermarket? It is near Han Mei’s school.可知,寒梅的学校在超市附近。故选C。
【4】根据文中The supermarket isn’t very big, but it sells many different things. The students in Han Mei’s school often buy school things there.可知,寒梅的同学们在超市买东西。故选C。
【5】根据文中Her mother is a worker. She works in a supermarket.及What does Han Mei’s father do? He is in the same supermarket.可知,寒梅的父亲和母亲在超市里工作。故选D。
【题目】从方框中选择恰当的短语,并用其适当形式填空。
ant brush hate keep high |
(1)The writing are made from bamboo and animal’s hair.
(2)I listening to the light music.
(3)They on doing the work until it was finished.
(4)She isn’t tall, and she isn’t short, either. She is medium .
(5) can smell things as well as dogs can.