题目内容

【题目】 Nearly every parent says that we never grow up, even when we are 16 or 17 years old. 1. For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.2.They buy their children pretty clothes, cool shoes, expensive school things, and even a dear bike. They think they always do everything for their children.3 . But why their children still can't understand them? Does it mean that they still want more material(物质的)things? No. In fact, what they want is a true family. What does a true family mean?4. From our family, we can get warmth. 5. So I think that parents should sit down to talk with their children to let them know that they have a true family. Then the children and their parents could understand each other more.

请你根据材料内容,选择合适选项使短文内容完整正确。并将答案写在题后相应横线上。

A. Parents always think they buy the best things to their children.

B. In their eyes, we are always children and always do wrong things.

C. We can get consolation(安慰), and we can get happiness.

D. They only want their children to get good grades in the exams in return.

E. It means a place where we can keep away from the cold world outside.

【答案】

1B

2A

3D

4E

5C

【解析】

文章大意:本文主要介绍父母眼中的孩子,不理解孩子想要什么。大家需要坐在一起,互相沟通了解对方。

1根据后句For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.“例如,当我需要独自呆在家里时,他们总是担心我和没有他们的生活。”故知此处说的是:在他们眼里,我们永远是孩子,总是做错事。故答案选B

2根据后句They buy their children pretty clothes, cool shoes, expensive school things, and even a dear bike.“他们给孩子们买漂亮的衣服,酷的鞋子,昂贵的学习用品,甚至一辆昂贵的自行车。”故知此处说的是:父母总是认为他们给孩子买了最好的东西,故答案选A

3根据前面They think they always do everything for their children.“他们认为他们总是为他们的孩子做一切。”以及后面的问句But why their children still can't understand them?“但是为什么他们的孩子仍然不能理解他们?”故知此处说的是:他们只希望自己的孩子在考试中取得好成绩作为回报。故答案选D

4根据前面What does a true family mean?“一个真正的家庭意味着什么?”故知此处说的是:这意味着我们可以远离外面寒冷的世界,故答案选E

5根据前面From our family, we can get warmth.“从我们的家庭里,我们可以得到温暖。”故知此处说的是:我们可以得到安慰,也可以得到幸福。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】The elephant is the largest of all animals that live on land.An elephant's trunk(象鼻)is rather like an arm and a hand.It is used to pick up and pull things in its mouth.It is also used to pull up trees when the elephant wants to make path(道路)through the forests.

The African elephant is usually larger than the Indian elephant.It often stands l 0 or 1l feet high, and weighs over 6 tons.Both males and females grow trunks.But only male Indian elephants have tusks.

The elephant lives mostly on grass,leaves and fruits.It has been easy for men to train elephants.They are used to carry heavy things.Elephants can live for about fifty years or more.

1Elephants are______________ .

A. not found in the forests B. only found in Africa

C. larger than any other animal on land D. the largest animal in the world

2Elephants use their______________ .

A. trunks to do things as men use their hands to

B. trunks to pull up trees only when they want to make paths through the woods

C. tusks to do what men use their hands to

D. tusks to eat tip trees

3Which of the following is NOT right?

A. Female Indian elephants have tusks.

B. All African elephants have trunks.

C. The Indian elephant is usually smaller than the African elephant.

D. The African elephant usually weighs more than 6,000 kilograms.

4The food for the elephant is______________ .

A. grass B. 1eaves C. fruits D. all of the above

5From the text we know______________ .

A. all elephants are very clever and good friends of men's

B. we can hunt elephants as we like

C. we should not train the elephant

D. there are elephants everywhere in the world

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网