题目内容
【题目】阅读理解
There is an old English saying.It tells us that we must go to bed early and get up early in the morning.Then we shall be healthy.We shall also be rich and clever.This is true.The body must have enough sleep to be healthy.Children of young age should have ten hours' sleep every night.Children who do not have enough sleep cannot do their work well and they may not be healthy.The body also needs exercise.Walking, running, jumping and playing games are all exercise.Exercise keeps the body strong.Exercise also helps the blood to move around inside the body.It is very important.Our blood moves to all parts of our body.The head also needs blood.Exercise helps us to think better.
【1】If we want to be healthy, we must________.
A. eat more
B. sleep more
C. play more
D. go to bed early and get up early
【2】Children of young age should have ______ hours' sleep every day.
A. ten B. nine C. eleven D. twelve
【3】If children don't have enough sleep, they will not________.
A. work well B. be clever and healthy C. eat well D. A and B
【4】The body also needs________.
A. sports B. running C. exercise D. playing
【5】Does exercise help us to think better?
A. Yes, it does. B. No, it doesn't. C. No, it does. D. Yes, it deosn't.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
试题这篇短文主要描述了如何才能使 我们身体健康,并提出了具体的建议。
【1】D。细节理解题。根据“It tells us that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy.”可知。故选D。
【2】A。细节理解题。根据“Children of young age should have ten hours' sleep every night.”可知。故选A。
【3】D。细节理解题。根据“Children who do not have enough sleep cannot do their work well and they may not be healthy.”可知。故选D。
【4】C。细节理解题。根据“The body also needs exercise.”可知。故选C。
【5】A。细节理解题。根据“Exercise helps us to think better.”可知。故选A。
【题目】I live in a small town(镇) near Xing’an, Guilin. You can’t see it on the map of China, because it is too small. There are not many tall buildings(大楼) in our town. The best building is our school building. There are 400 students and 25 teachers in our school. We study Chinese, English, math and other subjects at school. In front of the school there is a playground. I often play basketball with my classmates there. There is a little graden behind our school. And we can enjoy beautiful flowers in it. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). We can eat oranges there. It’s a great place to have fun. There is a river near our school. I usually go swimming with my friends in it.
填入恰当的内容完成表格
Places | Activities |
School | 【1】and other subjects |
Playground | 【2】with classmates |
Garden | 【3】 |
Orange orchard | 【4】 |
River | 【5】 |
【题目】写作
某报社就中学生使用手机的利弊进行了一次调查。请根据下表提供的调查结果和有关提示,写一篇关于中学生使用手机的英语短文
赞同 | 反对 |
1 聊天、发短信很有趣 | 1 使用手机会浪费时间 |
2 方便和父母、朋友联系 | 2 上课时使用手机会打扰老师和同学 |
3 是时尚的体现 | 3 买昂贵的手机给家庭造成压力 |
要求::1. 要充分利用所给信息,可适当增加细节
2. 意思连贯,语句流畅,书写规范
3. 80词左右,开头已给出,不计入总词数
An Englishnewspaper made a survey on whether students can go to school with mobilephones. Some students think