题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A
When I was a little kid, a father was like the light in the fridge. Every house had one, but no one really knew what either of them did when the door was shut.
My dad left the house every morning and always seemed glad to see every one again at night. He opened the jar of pickles when no one else at home could. He was the only one in the house who wasn't afraid to go into the basement by himself.
Whenever it rained, he got into the car and brought it around to the door. When anyone was sick, he went out to get the prescription(处方) filled. He set mousetraps. He cut back the roses so the thorns(刺) wouldn't hurt you when you came to the front door. He oiled my roller skates, and they went faster. When I got my bike, he ran alongside me for at least a thousand miles until I got the hang of it. He signed all my report and cards. He took a lot of pictures, but was never in them. He tightened up Mother's sagging(松垂的) clothesline every week or so.
I was afraid of everyone else's father, but not my own.
Whenever I played house(玩过家家), the mother doll had a lot to do. I never knew what to do with the daddy doll, so I had him say, “I'm going off to work now,” and threw him under the bed.
When I was nine years old, my father didn't get up one morning and go to work, he went to the hospital and died the next day.
There were a lot of people in the house who brought all kinds of good food and cakes. We had never had so much company before.
He never did anything; I didn't know his leaving would hurt so much.
(1)Father did a lot of things at home including______.
A.making roller skates
B.helping mom wash clothes
C.watering the flowers in the garden
D.taking photos for the family
(2)The underlined phrase “got the hang of it” means______.
A.could hold the bike
B.could repair the bike
C.could ride the bike well
D.could run as fast as a bike
(3)We can infer(推理;暗示) from the passage that______.
A.the writer thought her father was cool
B.the writer missed her father very much after his death
C.there were always a lot of people in the writer's house
D.the writer was afraid of her father
(4)The first paragraph tells us that______.
A.the writer loved her father because he often put delicious food in the fridge
B.the fridge in her house was very big and her father was a big man too
C.the writer didn't know much about her father when she was young
D.the writer's father loved to eat food from the fridge
(5)From the passage, we can see that the writer's father______.
A.loved his family very much
B.loved only about his work
C.was very careless
D.always acted strangely
【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】本文讲述了有关于伟大的父爱的故事。在我们不知道的时候,父亲为我们做了很多事情,然而我在过家家的时候,却因为不知道爸爸要做些什么而说爸爸要去上班了,直到爸爸在我九岁的时候去世之后,家里来了从未有过的那么多的客人,我才明白父亲默默的付出,了解父亲对我们的爱。
(1)父亲为我们在家里做的事情包括了……根据文章第三段“cut back the roses”“He oiled my roller skates“”tightened up Mother's sagging(松垂的) clothesline”“He took a lot of pictures, but was never in them”可知选项D是正确答案,故选D
(2)根据“ When I got my bike, he ran alongside me for at least a thousand miles until I got the hang of it.”,当我得到我的自行车,他在我身边跑了至少一千公里,直到我……它。根据句意,此处应该是指父亲陪着我练习自行车,直到我掌握它。A选项是举起自行车,B选项是修理自行车,C选项是骑自行车骑得好,D选项是跑得和自行车一样快,只有C选项符合句意,故选C
(3)我们可以从文中知道……A选项是说作者觉得父亲很酷,B选项是说在父亲死了之后作者很想念他,C选项是说作者家里总是有很多人,D选项是说作者害怕她的爸爸。通读全文之后,我们可以知道,作者起初并不知道父亲对家里的付出,但是她并不害怕自己的爸爸,她觉得父亲就像冰箱里的灯,倒数第二段的时候,作者提到家里从未有过这么多的人,所以只有B选项是正确的,故选B
(4)第一段告诉我们……第一段的段意是:当我还是个小孩子的时候,父亲就像是冰箱里的灯。每个家里都有一盏,但是在门打开之前,任何人都不知道他们做了什么。灯是指父亲, 不知道父亲做了什么,意味着对父亲并不真正了解,C选项说作者年幼的时候并不知道她父亲多少事情,故选C。
(5)从这篇文章中,我们可以知道作者的父亲……通读全文,我们可以了解到父亲对家人的爱,他一直在默默地付出。A选项,非常爱他的家人,B选项,只爱工作,C选项非常粗心,D选项总是表现得很奇怪,A选项符合文章大意,故选A。
【题目】A) 用方框内所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次。
passenger off rest including on one's own |
(1)Wenzhou has many places of interest, the Yandang Mountain and Nanxi River.
(2)All the went through the door and got their suitcases.
(3)We will have three days . We can have a good rest.
(4)Tony when someone knocked at the door.
(5)I can't finish the work. I need some help.