题目内容
【题目】 “Smombies”, people walking while staring at their mobile phone are getting attention of the public. To make them pay more attention to things around them in order to avoid serious accidents, the government of a small German town has come up with a solution,that is,fixing traffic lights in the pavement to make them noticed by people who keep looking down at their phones.
The safety measure was decided after two people in the town of Augsburg were recently hit by buses as they crossed the street without looking up from their phones. Officials in Augsburg decided to act,fixing ground-level traffic lights at two bus stops last Tuesday. The lights flash red whenever a bus is coming.
“We realized that many people don’t pay attention to traffic lights,”said Tobias Hermes,a city official. “So we decided to have unusual traffic lights. The more we have,the more probably people will notice them.”
Some Augsburg people seem to be quite happy with the idea. “I think it does have a point,” Jack Smith said,“We always see young people these days running over red lights,which makes it clear that we have to take action to stop this.”
Others,however,don’t think it necessary or helpful and they are against this idea. “I find it scary that mobile phone users are so lost in their phones that they can hardly find the lights on the pavement.” One person told the local paper.
But do these pavement lights really work? “To be honest,I didn’t even notice it,” one teenager who was interviewed said ,“Maybe it’s useful at night,but I didn’t realize it was there until just now.”
Arguments like that are still going on. Whether more such traffic lights will be fixed is till under discussion. Whatever the result is,something must be done to cut down the number of“Smombies” as long as we don’t want to see accidents caused by them again.
【1】What can we learn about “Smombies” from the article?
A.They look away from their mobile phones to keep safe when necessary.
B.They fix their eyes on their mobile phones even while crossing the streets.
C.Most of them get hit by buses.
D.They are mostly teenagers.
【2】What does the underlined word in Paragraph One mean?
A.人行道B.盲道C.护栏D.地下通道
【3】Which of the following will Tobias Hermes support?
A.Buses are the main cause of traffic accidents.
B.Bus lights should flash red while buses are running.
C.The pavement-fixed lights will save people’s lives.
D.The increasing number of traffic lights will get more people’s attention.
【4】What’s the best title for this text?
A.Ground Traffic Lights for people looking at Mobile Phones
B.A Good Way to Educate People to Obey Traffic Rules
C.Ground Traffic Lights Are Very Useful
D.The Serious Problem of Traffic Safety
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【解析】
主要讲述了德国的奥格斯堡政府决定在人行横道下安装红绿灯,以提醒边走路边玩手机的人注意交通安全。
【1】细节理解题。根据上文“Smombies”, people walking while staring at their mobile phone are getting attention of the public. “Smombies”,一边看手机一边走路的人们,引起了公众的关注。可以看出“Smombies”这些人过马路时都盯着手机看。故选B。
【2】词句猜测题。To make them pay more attention to things around them in order to avoid serious accidents, the government of a small German town has come up with a solution,that is,fixing traffic lights in the pavement to make them noticed by people who keep looking down at their phones.为了让他们更多地注意周围的事情,以避免发生严重的事故,德国一个小镇的政府想出了一个解决办法,就是在人行道上安装交通灯,让那些一直低头看手机的人注意到。可以看出,这个装置是为行人安装,应该是在人行道上。故选A。
【3】细节理解题。根据上文“We realized that many people don’t pay attention to traffic lights,” said Tobias Hermes,a city official. “So we decided to have unusual traffic lights. The more we have,the more probably people will notice them.”“我们意识到很多人不注意红绿灯,”市官员Tobias Hermes说。“所以我们决定开不寻常的红绿灯。我们拥有的越多,人们就越有可能注意到他们。可见Tobias Hermes认为越来越多的交通灯会引起更多的人的注意。故选D。
【4】主旨大意题。文章主要是说安装地下交通灯来提醒走路玩手机的人,以减少他们发生交通事故的风险,故选A。