题目内容
【题目】 A long time ago, Roman soldiers came to make war to Scotland. The Scots(苏格兰人) loved their country very much. They fought hard against their enemy(敌人), but there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.
One night, the leader of Scots took his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men.” he said. “Tomorrow we will fight against the Romans again. We must win or we will die.” They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were only four guards(卫兵) on duty, but they too, were very tired, and one by one, also fell asleep. The Romans were not asleep. Quickly they arrived at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more, the war would be over. Suddenly one of them put his foot on a thistle(蓟, 一种叶子带刺的野生植物). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute, the Scots were all ready to fight. They fought very bravely and won in the end.
The thistle is not a beautiful plant. It has shape needles(针) all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.
【1】It seemed that the Romans would win at first, mainly because .
A.there were more Roman soldiers
B.the Romans fought harder
C.the Roman soldiers were brave
D.the Romans were better at fighting
【2】Where did the Scots rest one night?
A.At the foot of the hillB.In the middle of the hill
C.At the top of the hillD.At the hillside
【3】 fell asleep that night.
A.Only the leader of the Scots
B.Only four Scottish guards on duty
C.Roman soldiers
D.The Scottish leader and all the Scottish soldiers
【4】What happened to one of the Roman soldiers while climbing up the hillside?
A.He was killedB.He fell down
C.He put his foot on a thistleD.He was caught
【5】Why do the Scots make the thistle their national flower?
A.Because it's beautiful
B.Because it helped the Scots to beat the Romans
C.Because it has shape needles all over it
D.Because all the people like it very much
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
本文是记叙文。历史上,罗马人和苏格兰人发生战争。在一个晚上,罗马人偷袭在山顶上睡觉的苏格兰士兵,一个罗马士兵失足踩到了一棵蓟上尖叫起来,他的尖叫声惊醒了苏格兰人,他们奋勇杀敌,获得胜利,从此苏格兰人把蓟当做国花。
【1】细节理解题。根据第一段but there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.可知,因为有太多的罗马人,好像他们要获胜,故选A。
【2】细节理解题。根据第二段前两句One night, the leader of Scots took his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men.”可知,苏格兰人在山顶上休息,故选C。
【3】细节理解题。根据第二段so they ate their supper quickly and fell asleep…. also fell asleep.可知,当时包括哨兵在内的所有苏格兰人都睡觉了,故选C。
【4】细节理解题。根据第二段Suddenly one of them put his foot on a thistle(蓟, 一种叶子带刺的野生植物).一句可知,一个士兵的脚踩在了蓟上,故选C。
【5】细节理解题。根据第二段内容In a minute, the Scots were all ready to fight. They fought very bravely and won in the end.苏格兰士兵准备好战斗,勇敢战斗,最终获胜了,可知正是这种蓟帮助他们挽救了民族,所以苏格兰人才把它当做国花,故选B。
本文描述了历史上苏格兰人和罗马人战争中的一个故事。一天晚上,罗马人偷袭在山顶上睡觉的苏格兰士兵,一个罗马士兵失足掉到了一棵蓟上尖叫起来。正是他的尖叫声惊醒了苏格兰人,他们奋勇杀敌,最后获得胜利,从此苏格兰人把蓟当做国花。所有题目都是细节题,要根据短文的细节内容做题,第5小题询问苏格兰人喜欢这种植物的原因,根据故事的经过可知,因为它在历史上曾经挽救过国家,所以苏格兰人当做国花,故选B。
【题目】书面表达
改革开放40年来,中国从开启新时期到跨入新世纪,从站上新起点到进入新时代,人民生活发生了翻天覆地的变化。请按下表提示,用英语写一篇短文,谈谈新时代人们的生活。
要求:
类别 | 内容 |
饮食 | 健康饮食 |
锻炼 | 清晨慢跑,饭后散步。 |
居家 | 邻里互助…… |
阅读 | 开拓视野,消除疲劳。 |
旅行 | 环游世界,了解文化。 |
1. 词数100左右。开头和结尾己给出,不计入总词数。
2. 所写内容必须包括表格中所提供的信息,并可作适当的发挥。
3. 不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息。
Hello, everybody! Today I'd like to say something about life in the new era.
________________________________________________________________________________________
Above all, we are living a comfortable life now.