题目内容

【题目】 I watched my mother flying out to get me food. My sister already flew out into the world, too. She flew just like my mother did. I didn't ever want to leave the nest. My wings were nothing like my sister’s. Mine were brown and small, and I just knew they were too weak to fly.

My mother got back and fed me. After I ate, she looked at me and said, “you're old enough now, and it is time for you to fly.”

I told her I felt bad. She said that she could wait until the next morning. But then I would have to go. I stayed close to her in the nest and tried to go to sleep.

When the sun came up the next day, I tried to look small. I knew that birds should fly away and leave the nest, but that didn't mean I could do it.

My mother asked me to watch and learn. I had watched her fly away so many times before. When I stood in the nest watching her, I was scared.

Then something happened. I fell out of the nest! I put my wings out and I was able to fly! I shouted as loudly as I could. They worked! They were strong enough to fly after all! They were wonderful. My mother flew back to the nest and watched me fly and shouted happily.

1Who got the bird food before he could fly?

A.His father.B.His mother.C.His sister.D.His brother.

2Why couldn’t the bird fly?

A.Because his wings were brown and small.B.Because he didn’t have wings.

C.Because he thought his wings weren’t strongD.Because no one taught him to fly.

3What does the underlined word “ They” refer to?

A.The wings.B.The bird’s mother and sister.C.The feet.D.The nest.

4Which of the following is the RIGHT order according to the passage?

① The bird told the mother he felt too bad to fly.

② The bird fell out of the nest and learned to fly by accident.

③ The mother flew out to look for food.

④ The bird felt scared when seeing his mother showing him how to fly.

A.④①③②B.③①④②C.④③①②D.③④①②

5What does the passage mainly want to tell us?

A.We should be brave to learn new things.B.We should be happy with friends.

C.We should trust our family.D.We should be careful when trying something new.

【答案】

1B

2C

3A

4B

5A

【解析】

文章讲述了一只小鸟,开始的时候不敢飞出鸟巢,总认为自己的翅膀不够强壮,后来它从鸟巢里掉了下去,它挥动它的翅膀,它会飞了。

1细节理解题。根据I watched my mother flying out to get me food.可知是妈妈出去找食物;故选B

2细节理解题。根据Mine were brown and small, and I just knew they were too weak to fly.可知是它认为它的翅膀太弱;故选C

3词义猜测题。根据They worked! They were strong enough to fly after all!它们强壮到可以飞行了!可知指的是翅膀;故选A

4推理判断题。根据I watched my mother flying out to get me food. I had watched her fly away so many times before. When I stood in the nest watching her, I was scared.I told her I felt bad. I fell out of the nest! I put my wings out and I was able to fly!可知正确的顺序是1、妈妈飞出去找食物。2、(妈妈询问的时候)小鸟告诉妈妈害怕飞行。3、当看到妈妈示例如何飞行的时候,小鸟害怕了。4、小鸟跌出了巢穴,却意外地学会了飞行。因此顺序应该是③①④②。故选B

5主旨大意题。根据文章讲述了一只小鸟,开始的时候不敢飞出鸟巢,总认为自己的翅膀不够壮,后来它从鸟巢里掉了下去,它挥动它的翅膀,它会飞了,它的妈妈回来后,高兴地大叫。可知主要讲我们要勇敢地学习新的东西;故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A long time ago, Roman soldiers came to make war to Scotland. The Scots(苏格兰人) loved their country very much. They fought hard against their enemy(敌人), but there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.

One night, the leader of Scots took his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men.” he said. “Tomorrow we will fight against the Romans again. We must win or we will die.” They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were only four guards(卫兵) on duty, but they too, were very tired, and one by one, also fell asleep. The Romans were not asleep. Quickly they arrived at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more, the war would be over. Suddenly one of them put his foot on a thistle(, 一种叶子带刺的野生植物). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute, the Scots were all ready to fight. They fought very bravely and won in the end.

The thistle is not a beautiful plant. It has shape needles() all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.

1It seemed that the Romans would win at first, mainly because .

A.there were more Roman soldiers

B.the Romans fought harder

C.the Roman soldiers were brave

D.the Romans were better at fighting

2Where did the Scots rest one night?

A.At the foot of the hillB.In the middle of the hill

C.At the top of the hillD.At the hillside

3 fell asleep that night.

A.Only the leader of the Scots

B.Only four Scottish guards on duty

C.Roman soldiers

D.The Scottish leader and all the Scottish soldiers

4What happened to one of the Roman soldiers while climbing up the hillside?

A.He was killedB.He fell down

C.He put his foot on a thistleD.He was caught

5Why do the Scots make the thistle their national flower?

A.Because it's beautiful

B.Because it helped the Scots to beat the Romans

C.Because it has shape needles all over it

D.Because all the people like it very much

【题目】 How do you deal with plastic bags from the supermarket? Throw them away or recycle them? How about eating them?

The bags are no harmful to the environment. Humans and animals can safely eat them. Indian company EnviGreen has made a bag with natural material. It looks and feels just like plastic, but can break down (分解)easily.

Ashwath Hedge who set up the EnviGreen company spent four years doing experiments with 12 natural material. They include potato, corn, vegetable oil and banana. He made the material into liquid and used the liquid to make the bag.

Although the EnviGreen bag is more expensive than a common plastic bag, but it has many advantages. According to the Wall Street Journal, it takes 1, 000 years for common plastic bags to break down. But an EnviGreen bag can naturally break down in less than 180 days. It also breaks down in less than a day in water, and in less than a minute in boiling water. Hedge was happy to show it in his interview with The Better India. In the interview, he put an EnviGreen bag in water and ate it with a smile.

There are more than 15, 000 tons of plastic waste every day. But only 9, 000 tons are processed. In China, 3 billion plastic bags are used every day. Maybe the EnviGreen hag could be a solution to the world problem of plastic pollution.

1According to paragraph 2, we can know the following EXCEPT ________.

A.the EnviGreen bag can break down easily

B.the EnviGreen bag is made from natural material

C.the EnviGreen bag can be eaten by humans and animals

D.the EnviGreen bag is a little harmful to the environment.

2Then main idea of the third paragraph is “_________”.

A.What Hedge think of the new bagB.How Hedge makes the EnviGreen bag

C.Who sets up the EnviGreen companyD.How long it takes Hedge to make the bag

3The underlined sentence in paragraph 4 shows that the EnviGreen bag _______.

A.is safe and can break down quicklyB.is useful although it is more expensive

C.looks and feels like a common plastic bagD.will be used more widely than a common bag

4The Envi Green bag breaks down fastest in _________.

A.hot airB.cold waterC.boiling waterD.natural air

5From the last paragraph, we can infer(推断)_______.

A.all of India`s public waste is processed

B.India has the most plastic waste in the world

C.China produces more plastic waste than India

D.the Envi Green bag may help solve the problem of plastic pollution

【题目】请阅读以下新闻摘要,将其与上面的标题相匹配。

Technology makes our world more colorful

A. A big step in exploring the moon

B. Meet China’s super sea-crossing project

C. An eye-catching building appearing in Guizhou

D. Baidu tests driverless cars on expressway in Shanxi

E. Have you thought of who is reporting behind the screen?

F. Ready to take a ride on the dragon-shaped “ Eye of Bohai Sea”?

A man-made waterfall has been built onto the side of a 121-meter-tall office building in the city center of Guiyang. Getting the 108-meter-tall waterfall ready isn’t an easy job. It should come as no surprise that Guiyang is now home to one of the world’s largest man-made waterfalls.

About 420,000 tons of steel---enough to build 60 Eiffel Towers were used in building such a great project. It took nine years to building the world’s longest sea bridge that is 55-kilometer long connecting Hong Kong, Zhuhai with Macao.

Chang’e-4 successfully entered the lunar orbit(月球轨道)on December12,2018 and made a soft landing on the moon’s far side in January for the first time in human history. China’s lunar rover, Yutu-2, or Jade Rabbit-2, left the first ever ”footprint” on January 3rd, 2019.

Standing 142.52 meters tall---nearly 10 meters taller than London Eye, this surprising project towering above the Bailang River set the record of the world’s tallest spokeless Ferris wheel(无轴摩天轮).The wheel is designed to look like a dragon.

Face, voice, expressions and actions of the world’s first AI news reporters are taken from human reporters, “He” can read texts as naturally as a human reporter. According to Xinhua, “He” has become a member of its reporting team and can work 24 hours a day.

1______

2_____

3______

4______

5______

【题目】 A group of frogs were traveling through the woods, and two of them fell into a deep hole. When the other frogs saw how deep the hole was, they told the two frogs that they were hopeless to be alive. But the two frogs didn’t believe it. 1 The other frogs kept telling them to stop and wait for their death.2 Soon he died.

The other frog continued to jump as hard as he could. Once again, the crowd of frogs shouted at him and told him to stop and just wait to die3

When he got out, the other frogs said, Didn’t you hear us? The frog explained to them that he was deaf.4

The story teaches us two lessons.5 An encouraging word to someone who is down can cheer him up and help him make it through difficulties. Secondly, a destructive (消极的) word to someone who is down can make him give up and die. So be careful of what you say.

Speak life to those who cross your path. It is sometimes hard to understand that an encouraging word can go such a long way. It is great for a person to take the time to encourage another.

阅读文章并根据上下文用下面方框内的适当选项补全短文。其中有一项是多余的。

A. Finally, one of the two frogs gave up and fell down.

B. But he jumped even harder and finally he made it.

C. Firstly, there is power of life and death in the tongue.

D. So he thought they were encouraging him at that time.

E. They tried to jump up out of the hole with their efforts.

F. Then the two frogs began to stop jumping.

【题目】 The label(标签), Made in China, is one that is becoming increasing common in shopping centers all over the world.

In the United States, shoppers at Wal-mart, the nation’s largest retailer(零售商), have a wide selection(选择) of products mostly produced in China. The large amount of Chinese imports(进口) have created a large selection of goods in other countries as people begin to buy more and more products made in China. These goods are even widely available(可获得的) in other Asian nations, where Chinese-made goods are quite popular. Chinese brand names are also becoming more well-known outside China.

When Chinese Americans visit family and friends in their homeland, gifts from the U.S. are a must. But TVs and fashionable clothes aren’t rare(稀少的) any more, and anything ‘Made in China’ shouldn’t be considered in any case(无论如何).

“When I decide to visit my family members in China. I will have a big headache. What should I buy for them? They may not all speak English, but everyone in China knows those three words, “a Chinese American said."When they see the label ‘Made in China’, they will think, ‘Why do you send me this?’”

The development of China has surprised the world with its growth. As a result, the other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes()and import restrictions(限制). However, the development on the Chinese economy still affects the world in many ways.

1Around the world, the products made in China are _____ in the shopping malls.

A.unwelcomeB.expensiveC.popularD.rare

2What is the Chinese meaning of the underlined word “brand” in the second paragraph?

A.品牌B.明星C.生产地D.树枝

3Why do Chinese Americans usually have a headache if they come back to China?

A.Because they should give their friends rare gifts.

B.Because their Chinese friends can not speak English.

C.Because they should give their friends fashionable gifts.

D.Because their friends will be unhappy if the gifts are made in China.

4How do other countries try to reduce the Chinese goods in their own countries?

A.By importing more Chinese goods.

B.By using taxes and import restrictions.

C.By developing the qualities of their own products.

D.By telling their shoppers not to buy Chinese goods.

5From the passage, we can know that _____.

A.products made in China are more and more popular all over the world.

B.TVs and fashionable clothes are ideal gifts for Chinese people.

C.everyone in China can speak English.

D.the other governments don’t welcome any Chinese goods.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网