题目内容

【题目】 Psychologists(心理学家) know that children learn important life lessons when they join in sports. Some research even _________ the things children learn in a team sport will directly influence how they behave in the future. What do children learn when they take part in a team sport? One of the skills is how to find a __________ between competing and team work. All sports are competitions and there is always going to be a winner and a loser. But in order to win, kids shouldn’t just care about what they want for themselves. They should do _________ they are needed to do for the team. Many kids understand that winning isn’t everything. A U.S. study of 26,000 children found that winning was only the tenth most important reason for playing on a team. More important reasons were feeling the _________ of playing the game, being part of the team, and developing skills. Having fun was the _________ reason.

The parents of kids should understand that there is _________ more important than winning. Sports psychologists suggest using the idea of succeeding rather than winning. Succeeding means doing your __________. Doing your best is not the same as winning. An important part of “doing your best” means trying to do better than _________. Bettering your own time and trying to get to your “personal best” are what everyone can enjoy. Psychologists say that excellent athletes don't talk about winning. They talk about how they love the sport instead. Canadian Lloyd Eisner, an Olympic skater, is a good _________. He remembers, when he was a kid, his parents would never __________ him to go to the ice rink (溜冰场) to practice. “Their opinion was, if I didn't want to, I didn’t have to. The result was that when I did go, I knew it was my choice. I went because I loved it.”

1A.meansB.showsC.noticesD.mentions

2A.standardB.balanceC.purposeD.point

3A.howB.whenC.whereD.what

4A.excitementB.developmentC.agreementD.movement

5A.valuableB.topC.perfectD.big

6A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

7A.bestB.leastC.mostD.fastest

8A.laterB.firstC.beforeD.next

9A.playerB.fatherC.boyD.example

10A.encourageB.inviteC.forceD.allow

【答案】

1B

2B

3D

4A

5B

6A

7A

8C

9D

10C

【解析】

本文主要讲述了参加运动在孩子成长中的重要性,当孩子们参加体育运动时,他们会学到一些重要的生活知识。一些研究表明,孩子们在团队运动中学到的东西,将直接影响他们未来的行为。

1句意:一些研究甚至表明,孩子们在团队运动中学到的东西,将直接影响他们未来的行为。

考查动词辨析,means意味着,意思;shows展示,表明;notices注意;mentions提到。结合句意,“Some research一些研究”应该是表明,故选B

2句意:其中一项技能是如何在竞争和团队工作之间找到一个平衡。

考查名词辨析,standard标准;balance平衡;purpose目的;point点,要点。结合句意,是在竞争和团队工作之间找到,平衡意思更准确,故选B

3句意:他们应该做他们需要为团队做的事情。

考查副词:how怎样;when什么时候;where哪里;what什么。根据句意,分析句子结构可知,空格处在句中引导宾语从句,在从句中做do的宾语,意思是做什么,故选D

4句意:更重要的原因是感受到了玩游戏的兴奋,成为团队的一员,以及发展技能。

考查名词辨析,excitement兴奋;development发展;agreement协定,同意;movement活动。从句中的feeling,可以判断是一种感觉,只有excitement表示感觉,故选A

5句意:有趣是最主要的原因。

考查形容词辨析,valuable有价值的;top最顶端的;perfect完美的;big大的,根据第一段结尾处得知作者观点,玩游戏的最大目的不是赢,而是体会它的快乐,所以 having fun 是最重要的,用 top, adj. 表示最...的。故选B

6句意:孩子们的父母应该明白,有比胜利更重要的事情。

考查不定代词辨析,something某物,某事;anything任何东西;nothing没事;everything每件东西。分析句意,此处应该是有某些东西比胜利更重要,是陈述句,所以用something,故选A

7句意:成功意味着尽力而为。

考查形容词最高级固定搭配best最好;least最少;most最多;fastest最快。“do one’s best尽某人最大努力”是固定搭配,故选A

8句意:“尽你最大的努力”的一个重要部分是试图做得比以前更好。

later较晚地, 以后;first第一;before在……之前;next下一个,然后。分析句意,努力就是要不断进步,相比较的肯定是之前的,所以是比之前做的更好,用before,故选C

9句意:加拿大人劳埃德艾斯纳,一位奥运会滑冰运动员,就是一个很好的例子。

考查名词辨析,player运动员;father父亲;boy男孩;example例子。作者前文提及心理学家关于优秀学生对输赢的看法,后文就以一名奥运滑雪 选手为例。因此,提到的这位奥运选手就是作者举的一个例子。故选D

10句意:当他还是个孩子的时候,他的父母永远不会强迫他去溜冰场练习。

考查动词辨析,encourage鼓励;invite邀请; force强迫; allow允许。作者下文引用该奥运选手的原话“如果我不想滑雪的时候,我就不需要去”,说明他的父母不会强迫他去滑雪训练,所以用 force,故选C

宾语从句中引导词的辨析,如第3小题,如果宾语从句的谓语动词是不及物动词,并且是指方式和状态的,您就用how ,因为 how在宾语从句中作状语,常指方式和状态。如果宾语从句的谓语动词是及物动词,并且是指“做”什么,您就用what,因为 what在宾语从句中作宾语,表示做什么。

不定代词辨析,如第6小题,everything, something, anything , nothing都是指物的复合不定代词, 它们做主语时, 谓语动词常用单数形。everything 意为每件事;一切事。可用于肯定句、疑问句或否定句中。something 意为某事;某物。常用于肯定句中,也可用于征求对方意见的疑问句中。anything 意为某事;任何事。一般用于否定句或疑问句中。nothing 意为没有什么;没有东西。nothing=not anything

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A long time ago, Roman soldiers came to make war to Scotland. The Scots(苏格兰人) loved their country very much. They fought hard against their enemy(敌人), but there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.

One night, the leader of Scots took his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men.” he said. “Tomorrow we will fight against the Romans again. We must win or we will die.” They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were only four guards(卫兵) on duty, but they too, were very tired, and one by one, also fell asleep. The Romans were not asleep. Quickly they arrived at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more, the war would be over. Suddenly one of them put his foot on a thistle(, 一种叶子带刺的野生植物). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute, the Scots were all ready to fight. They fought very bravely and won in the end.

The thistle is not a beautiful plant. It has shape needles() all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.

1It seemed that the Romans would win at first, mainly because .

A.there were more Roman soldiers

B.the Romans fought harder

C.the Roman soldiers were brave

D.the Romans were better at fighting

2Where did the Scots rest one night?

A.At the foot of the hillB.In the middle of the hill

C.At the top of the hillD.At the hillside

3 fell asleep that night.

A.Only the leader of the Scots

B.Only four Scottish guards on duty

C.Roman soldiers

D.The Scottish leader and all the Scottish soldiers

4What happened to one of the Roman soldiers while climbing up the hillside?

A.He was killedB.He fell down

C.He put his foot on a thistleD.He was caught

5Why do the Scots make the thistle their national flower?

A.Because it's beautiful

B.Because it helped the Scots to beat the Romans

C.Because it has shape needles all over it

D.Because all the people like it very much

【题目】 Humans have four basic blood types: A, B , AB and O. Before doing blood transfusions(输血), we have to check a person’s blood type and find out which kind it is. That is the most important step before a blood transfusion. But do you know that just like humans, animals also have blood types?

Dogs have eight basic blood types, though as many an twelve may exist. And a dog can receive any other dog’s blood for a transfusion if it is the first time. After the first time, it becomes important to check the blood type to prevent any risks.

Cats have three basic blood types, named A , B and AB. Of these three types, the A blood type is the most common. Almost 94 percent of the cats in theU.S.A have that blood type. And AB is a rare blood type.

Horse blood types are divided into eight major blood systems, namely A, C, D, K, P, Q, U and T. Cattle have eleven blood types and sheep have seven.

And surprisingly, plants seem to have blood types as well. A Japanese policeman accidently discovered this when he found an extra blood type at a crime scene. Certain proteins in plants are similar to those in human blood. Therefore, plants can also be divided into different groups according to their sap(汁液). But scientists’ understanding of the blood types in plants is still at an early stage.

1How many animals are mentioned in the article?

_________________________________________________________________

2What do we have to do before a blood transfusion?

__________________________________________________________________

3Can a dog receive any other dog’s blood transfusion after the first time?

____________________________________________________________________

4Among all the animal mentioned in the article, what has the greatest number of basic blood types?

_________________________________________________________________

5How many cats in theU.S.A have the A blood type?

___________________________________________________________________

【题目】 Places for Shopping in London

Topshop

Topshop at London's Oxford Circus is one of the most fashionable shops in the world. It has three floors. You can find everything you need to look stylish.

Forbidden Planet

It is in New Oxford Street. It is a bookstore with a large number of science fiction and comic books.

Selfridges

It is one of the biggest department stores in Oxford Street. Lots of famous stars visit it when they are in the UK. It has six floors and you can buy nearly everything there.

The Virgin Megastore

It's at Piccadilly Circus. It is one of the biggest and best music shops in the UK. If you are looking for a rare record, you'll probably find it there. It's open from 9:00 am until midnight from Monday, to Saturday, and from 1:30 am to 6:00 pm on Sunday.

Davenports Magic Shop

It's an amazing place. It began in the East End in 1898. It's the oldest family magic shop in the world. You will find it at Charing Cross underground station. It is open from 9:30 am to 5:30 pm from Monday to Friday, from 10:30 am to 4:30 pm on Saturday, and closed on Sunday and public holidays.

1Where can you find Topshop?

A.At Charing Cross.B.At Piccadilly Circus.

C.At Oxford Circus.D.In New Oxford Street.

2If you want to meet some stars, you could try your luck in _____________.

A.SelffridgesB.Forbidden Planet

C.Davenports Magic ShopD.The Virgin Megastore

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Virgin Megastore is at New Oxford Street.

B.Davenports Magic Shop is closed on public holidays.

C.Davenports Magic Shop has a history of less than one hundred years.

D.Forbidden Planet is a bookstore with a small number of science fiction books.

【题目】 How do you deal with plastic bags from the supermarket? Throw them away or recycle them? How about eating them?

The bags are no harmful to the environment. Humans and animals can safely eat them. Indian company EnviGreen has made a bag with natural material. It looks and feels just like plastic, but can break down (分解)easily.

Ashwath Hedge who set up the EnviGreen company spent four years doing experiments with 12 natural material. They include potato, corn, vegetable oil and banana. He made the material into liquid and used the liquid to make the bag.

Although the EnviGreen bag is more expensive than a common plastic bag, but it has many advantages. According to the Wall Street Journal, it takes 1, 000 years for common plastic bags to break down. But an EnviGreen bag can naturally break down in less than 180 days. It also breaks down in less than a day in water, and in less than a minute in boiling water. Hedge was happy to show it in his interview with The Better India. In the interview, he put an EnviGreen bag in water and ate it with a smile.

There are more than 15, 000 tons of plastic waste every day. But only 9, 000 tons are processed. In China, 3 billion plastic bags are used every day. Maybe the EnviGreen hag could be a solution to the world problem of plastic pollution.

1According to paragraph 2, we can know the following EXCEPT ________.

A.the EnviGreen bag can break down easily

B.the EnviGreen bag is made from natural material

C.the EnviGreen bag can be eaten by humans and animals

D.the EnviGreen bag is a little harmful to the environment.

2Then main idea of the third paragraph is “_________”.

A.What Hedge think of the new bagB.How Hedge makes the EnviGreen bag

C.Who sets up the EnviGreen companyD.How long it takes Hedge to make the bag

3The underlined sentence in paragraph 4 shows that the EnviGreen bag _______.

A.is safe and can break down quicklyB.is useful although it is more expensive

C.looks and feels like a common plastic bagD.will be used more widely than a common bag

4The Envi Green bag breaks down fastest in _________.

A.hot airB.cold waterC.boiling waterD.natural air

5From the last paragraph, we can infer(推断)_______.

A.all of India`s public waste is processed

B.India has the most plastic waste in the world

C.China produces more plastic waste than India

D.the Envi Green bag may help solve the problem of plastic pollution

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网