题目内容

(题文)假如你是中学生李华,你的美国笔友 Jim 一周前给你发了电子邮件,询问你暑假里的旅游计划及其他安排, 但由于某种原因你没有及时回复。请根据以下要点给他回封邮件: 没有及时回复的原因, 你打算去哪儿旅游,以及你暑假的其他安排。

提示词语: exams, go on a trip, volunteer, visit some museums

提示问题: • Why didn’t you reply to Jim’s email in time?

• Where do you plan to travel?

• What are your other plans for the summer holiday?

To: Jim

From: Li Hua

Subject: A plan

Dear Jim,

I'm terribly sorry I couldn't reply to your email in time because __________________________

Yours sincerely,

Li Hua

Dear Jim I'm terribly sorry I couldn't reply to your email in time because I was busy preparing for the exams. I will go on a trip to Sichuan, where there are a great number of places of inte...
练习册系列答案
相关题目

Some plants can produce bad smell to protect themselves. Also some plants have thorns(刺) as roses. The leaves of some plants can change colour. Some plants can eat insects!

Lots of animals try to eat plants. But some plants have their ways of fighting back. For example, thistles(奶蓟草), roses, and many other plants are covered with sharp thorns.When a big animal tries to bite them, it hurts!

It can be quite cold in late winter―too cold for most flowers to grow. But some plants can make their own heat

Take a skunk cabbage(臭菘).That's the name of a plant that blooms(开花)earlier than most other North American flowers. As the flower bud grows, it sometimes makes enough heat to melt(融化)its way through snow and even ice!

The heat also helps the flower give off a smell like meat which has gone bad. And this attracts many insects that have come out early. The flies go inside the flower for food. Ha-ha, it's a trick! There's no food. But while a fly is in there, it gets covered with pollen(花粉).Then it may spread this pollen to the next skunk cabbage. Fooled you twice, little fly!

When an antelope(羚羊)or another large animal eats the leaves of an African acacia(金合欢)tree, the tree may call out a warning.

How? It may talk with gas! First the tree sends some chemicals into its leaves to make them taste bad. But it also may send a special gas out through its leaves. As the gas drifts to other acacia trees, it "tells" those trees, "Look out, hungry animals are coming !" Then the other trees start sending the chemicals into their leaves. Soon, the antelope finds the first tree's leaves too terrible to eat. And when it moves to the next tree, and the next, and the next, it finds that their leaves taste too bad. The antelope may have to walk more than 50 yards away to find a tree it can eat!

1.How does a thistle protect itself?

A. Its leaves can change colour.

B. It can grow right up through the hard road.

C. Its sharp thorns can hurt big animals.

D. Its leaves are not delicious at all.

2.The skunk cabbage can give off a smell like bad meat in order to .

A. melt the snow and even ice

B. attrart insects to spread pollen from flower to flower

C. kill the`flies going inside the flower

D. fool the flies twice for fun

3.Which is the right order of the following statements?

a. The leaves of the acacta tree give away a special gas.

b. The antelope comes to eat the leaves of the acacia tree.

c.The other trees also make their leaves not good to eat.

d.The antelope goes away after trying leaves of the next tree.

A. b-a-c-d B. c-d-a-b C. b-c-a-d D. a-c-b-d

4.In what way does the writer tell us how plants-can protect themselves?

A. By using a few numbers.

B. By telling stories one after another.

C. By following the order of time.

D. By giving examples.

5.The passage is mainly about .

A. the importance of protecting forests

B. the balance between animals and plants

C. the ways of plants fighting against enemies

D. the relationship between plants and animals

1.C 2.B 3.A 4.D 5.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述不同的植物通过不同的方式来保护自己。 1.细节理解题。根据For example, thistles(奶蓟草), roses, and many other plants are covered with sharp thorns.When a big animal tries to bi...

(广东省深圳市耀华实验学校2018届九年级上学期期中)In their last moment before the flight took off, I heard a father saying to his daughter, "I love you, I wish you enough." The daughter said, "Daddy, our life together has been more than enough. Your love is all I ever needed. I wish you enough too." They kissed goodbye and the daughter left. I could see the father was very sad.

Suddenly the father walked towards me and asked me, "Did you ever say goodbye to someone knowing it would be the last time?"

His words made me think of my father. Realizing that my father’s days were limited (有限的), I took the time to tell him face to face how much he meant to me. So I understood what this father was experiencing.

"Yes, I did." I answered, "But why is this a last goodbye?"

"I am old and my daughter lives much too far away. Maybe her next trip back will be for my funeral," he said.

"When you were saying goodbye, I heard you say ‘I wish you enough’. What does that mean?"

He began to smile. "My parents used to say it to me. When we say ‘I wish you enough’, we want the other person to have a life filled with enough good things." He stopped for a moment and continued, "I wish you enough sun to keep your attitude bright. I wish you enough rain to appreciate the sun more. I wish you enough happiness to keep your spirit alive. I wish you enough pain so that the smallest joys in life seem much bigger… I wish you enough ‘Hellos’ to get you through the final ‘Goodbye’".

He then said goodbye to me and walked away.

1.Where did the story happen?

A. In a hospital. B. At an airport.

C. At a train station. D. In a park.

2.In the passage, "I wish you enough" means that we wish _____________.

A. the other person as many good things as possible B. each other a good life

C. the other person as much sunshine as possible D. it enough rain

3.Which is NOT mentioned according to the passage?

A. The father’s parents used to say "I wish you enough".

B. The writer was the father’s friend.

C. The father was sad when his daughter left.

D. The father wished his daughter to live a happy life.

4.According to the passage, why must we be wished enough pain?

A. Because no pain, no gain.

B. Because we can keep our spirit alive.

C. Because the tiny happiness makes us feel like the great joys.

D. Because the pleasures and pains in life are necessary.

1.B 2.A 3.B 4.C 【解析】试题分析:短文讲述的是“我”在机场的一次感人经历。即将分手的父女俩在机场互相祝福对方“足够”,然后伤心地离别,这让我很好奇,“父亲”向“我”解释了“祝你足够”的动人意义:当我们说“我希望你足够”的时候,我们希望另一个人有足够多的好东西。 1.题意:故事发生在什么地方?考查细节理解题。根据短文的开头In their last mo...

Special Festivals

St. Anthony’s Day

January 17th is St. Anthony’s Day in Mexico (墨西哥). It’s a day when people ask for protection for their animals by bringing them to church. But before the animals go into the

church, the people usually dress them up in flowers and ribbons.

The Festival of Rakhi

Long ago in India, a young lady who needed help sent her silk bracelet(手镯) to a king. Although he did not arrive in time to help her, he kept the bracelet as a sign between them. Today in India, during the festival of Rakhi, sisters of all ages tie bracelets around wrists of their brothers to show their care and love.

Spring Festival

One of the biggest celebrations in China is Spring Festival. It's the first day of the lunar year. Families get together and watch special programs on TV with the family on the Lunar New

Year’s Eve. People can see a lot of traditional programs too, such as lion dancing or dragon dancing. They wish people a happy new year and a bright future.

Setsubun

On the evening of February 3rd, people in Japan celebrate the end of winter and the beginning of spring. This is known as Setsubun. Family members throw dried beans around their homes, shouting, “Good luck in!”

1.People celebrate the festival of Rakhi in ________.

A. Mexico. B. Chin A. C. Indi A. D. Japan.

2.Which festival is on the evening of February 3rd?

A. Setsubun. B. The Festival of Rakhi.

C. Spring Festival. D. St. Anthony’s Day.

3.What do people do on the Lunar New Year’s Eve?

A. Bring their animals to church. B. Watch special programs on TV.

C. Give a bracelet to their family. D. Throw beans around their homes.

1.C 2.A 3.B 【解析】这篇短文给我们介绍了四个不同地方的特殊的节日,包括这个节日的名称、国家、时间以及一些风俗习惯等。 1.细节理解题。根据短文中第二个节日的介绍Long ago in India, a young lady…. Today in India, during the festival of Rakhi, sisters of all ages….可...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网