题目内容

Some plants can produce bad smell to protect themselves. Also some plants have thorns(刺) as roses. The leaves of some plants can change colour. Some plants can eat insects!

Lots of animals try to eat plants. But some plants have their ways of fighting back. For example, thistles(奶蓟草), roses, and many other plants are covered with sharp thorns.When a big animal tries to bite them, it hurts!

It can be quite cold in late winter―too cold for most flowers to grow. But some plants can make their own heat

Take a skunk cabbage(臭菘).That's the name of a plant that blooms(开花)earlier than most other North American flowers. As the flower bud grows, it sometimes makes enough heat to melt(融化)its way through snow and even ice!

The heat also helps the flower give off a smell like meat which has gone bad. And this attracts many insects that have come out early. The flies go inside the flower for food. Ha-ha, it's a trick! There's no food. But while a fly is in there, it gets covered with pollen(花粉).Then it may spread this pollen to the next skunk cabbage. Fooled you twice, little fly!

When an antelope(羚羊)or another large animal eats the leaves of an African acacia(金合欢)tree, the tree may call out a warning.

How? It may talk with gas! First the tree sends some chemicals into its leaves to make them taste bad. But it also may send a special gas out through its leaves. As the gas drifts to other acacia trees, it "tells" those trees, "Look out, hungry animals are coming !" Then the other trees start sending the chemicals into their leaves. Soon, the antelope finds the first tree's leaves too terrible to eat. And when it moves to the next tree, and the next, and the next, it finds that their leaves taste too bad. The antelope may have to walk more than 50 yards away to find a tree it can eat!

1.How does a thistle protect itself?

A. Its leaves can change colour.

B. It can grow right up through the hard road.

C. Its sharp thorns can hurt big animals.

D. Its leaves are not delicious at all.

2.The skunk cabbage can give off a smell like bad meat in order to .

A. melt the snow and even ice

B. attrart insects to spread pollen from flower to flower

C. kill the`flies going inside the flower

D. fool the flies twice for fun

3.Which is the right order of the following statements?

a. The leaves of the acacta tree give away a special gas.

b. The antelope comes to eat the leaves of the acacia tree.

c.The other trees also make their leaves not good to eat.

d.The antelope goes away after trying leaves of the next tree.

A. b-a-c-d B. c-d-a-b C. b-c-a-d D. a-c-b-d

4.In what way does the writer tell us how plants-can protect themselves?

A. By using a few numbers.

B. By telling stories one after another.

C. By following the order of time.

D. By giving examples.

5.The passage is mainly about .

A. the importance of protecting forests

B. the balance between animals and plants

C. the ways of plants fighting against enemies

D. the relationship between plants and animals

1.C 2.B 3.A 4.D 5.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述不同的植物通过不同的方式来保护自己。 1.细节理解题。根据For example, thistles(奶蓟草), roses, and many other plants are covered with sharp thorns.When a big animal tries to bi...
练习册系列答案
相关题目

Maybe you think that many parents have a lot to learn about what their children are doing online. According to a recent survey by Symantec Company, which makes many kinds of security(安全)software for home and business computers, there's a "huge difference between parents and their kids".

Parents of children under the age of 18 were asked to estimate(估计)how much time their kids spent online each week. The parents said about three hours a week on average(平均).The kids-ages 8 to 17-who took the survey said they were spending an average of seven hours online each week.

"I really think that's because of the time they spend on their mobile phones and computers, when their parents don't even know they're online," says Symantec's Bill Rosenkrantz. "Remember, cellphones, PDAs and video game machines all make it possible to surf the Internet. You don't have to sit in front of a computer screen."

And what are the kids doing on the Web? "They're doing things, like downloading music, they're going to social networking sites, they're actually shopping online when parents don't think they're doing those kinds of activities," says Rosenkrantz. "They're also, we think, doing some things with research papers and other kinds of activities with homework maybe where they're getting some information online and they really shouldn't be." Nearly a quarter of the kids (23 percent) night do things their parents would not agree.

So how does a modern parent deal with this type of situation? "The first thing we strongly recommend is that parents spend fine with their children online," Rosenkrantz, says. "Sit down with them and understand what they're doing. Secondly, have a dialogue about it. Have a dialogue about what's an acceptable activity, what's an unacceptable activity, and set some ground rules-time online, things you can and can't do. Really have those conversations. That's the most important ." There are a lot of bad people on the Internet. That's why it's so important for parents to know what their kids are doing online.

1.The data(数据)in the second paragraph are used to show .

A. parents don't exactly know kids' online activities

B. time spent online changes with children's ages

C. children always spend too much time online

D. children spend more time online than their parents

2.What can we learn from the passage?

A. Some kids surveyed may go against their parents' rules.

B. Most parents know what their kids are doing online.

C. Special home computers are being made by Symantec.

D. Parents are too busy to pay attention to their kids.

3.In Rosenkrantz's opinion, the key to the situation is that parents should .

A. shorten their kids' time spent online

B. know their kids' online activities

C. use security software in computers

D. have a dialogue with their kids

4.What's the purpose of the passage?

A. To advertise a piece of useful security software.

B. To call parents' attention to kids' online behaviour.

C. To warn children of the risks online activities.

D. To give reasons for kids' bad Internet habits.

1.A 2.A 3.D 4.B 【解析】 这篇文章是说:父母对孩子上网情况的估计与实际情况的调查很不相同。并针对这种情况提出了几点建议。 1.推理判断题。根据第二段的数据可知,父母估计孩子们每周上网的平均时间为3个小时,而实际上是7个小时,这说明父母并不确定孩子到底上网多长时间,故选A。 2.细节理解题。根据第四段中的“Nearly a quarter of t...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网